Здравейте, искам да опиша какво се случва с един относително нов модел на климатик HAIER AS12GB3HRA/1U12BE6ERA.
Август месец имаше прИмоция в техно... и съответно при положение, че в офиса имаме 4 климатика хайер на по 4 години и нямат никакви проблеми, реших да мина "тънко". Взех го за хола, не гледах шум на вътрешно тяло и тн. Просто исках нещо което да хлади и топли .
Знам че по принцип не стават тия климатици. За спалнята си взех MHI SRK 25ZM-S просто няма база за сравнение.
Та обратно на темата... Стана малко по-студено и пускам климатика да топли. Включва се външното тяло, след малко и вътрешното, достигат заложените 24 градуса и се изключват и 2те. Има си дисплейче на което показва каква е темп. в стаята. Следва интересното. Темп. спада до 23 градуса, включва се външното тяло, но вътрешното не. Перката - имепелъра не тръгва и дисплея започва да отчита стойности до 43градуса. и се изключва външното. Съответно в стаята си е студедно, но климатика показва 40+ градуса
Обаждам се на фирмата, която дойде да го монтира(не знам дали е добре да казвам коя е, но такъв монтаж няма. Кочина след тях, външното тяло на една страна. Нивелиране е чужда дума и куп други проблеми след монтажа.) Та идват момчетата и ми казват, че знаят за проблема и от други клиенти, пуснаха климатика и веднага той си показа проблема. Записаха в протокола и ми казаха, че не се знае какво е и кога ще го оправят и да бъда търпелив. Най-хубавото, е че ми казаха да не го пускам, защото има опасност да се спукат тръбите и да стане всичко в масло, защото климатика като се бъгне вдига много високо налягане.
Натам става по-интересно Реших че няма какво да чакам все пак нова техника взимаш, каквато и да е и тя не работи от ден 1ви. Отивам в техно... и им показвам всички документи, разказвам цялата история и даже на тях не им се вярваше. Съответно те ми казват че не знаят каква е тая фирма дето ми е монтирала климатика. Да кажа, че климатика го купих от един магазин а сега ходих в магазин в един мол. Та явно всеки магазин си работи с различни фирми.
Та развитието, поне до момента... След като се иззвъняха множество телефони се разбра, че китайците са признали, че са объркали софтуера - фърмуера на климатика и сега се чака да пратят платки и да започне подмяната. Та много е възможно цялата серия да е проблемна.
Ами това е за момента. Надявам се скоро да ми оправят климатика.