Отговор: Необичайна консумация
Може и да е, може и да не е. Не е ясен обема на помещението, температурата в него, тази отвън (къде е то), как и с какво се е отоплявало преди (какви са му топлозагубите).
1 Прикачен файл(ове)
Това,което го дава техното е номинална консумация според мен.
Така,че изобщо не ме учудват тези 2600w.
Явно загубите са такива при тези температури.Трябва да се сметнат.
Прикачен файл 26189
18-19kw в това време ми се виждат множко. Моята цепеница (Hitachi18-ка) в най студените дни през януари харчеше около 10-11kw за 24часа при 23 градуса зададени.. Хубаво е да споменете и на какви температури го държите плюс горните неща, които е споменал Додо. Моят се е развъртал до над 2kw но след дефрост.
То ако е така за един месец ще платиш 600 кв само за него в туй топлото...Да не е със 50 см. тръба, тез безплатните монтажи, тъй ги правят..? Снимай монтажа!
Стаята няма изолация- 1 външна стена ( 8 метра), зададена температура 26 градуса, топло е, ходи се по тениска без проблеми. Тръбният път е около 3-3,5 м. не е безплатен монтаж, стандартно изпълнение като го сравнявам с другите, не мога да снимам че всичко тук е покрито със сняг.
Май тези 26 градуса комбинирани с външната стена са разковничето на въпроса. Иначе предполагам тези 2.6kw са след дефрост? За по-икономична работа или по-ниска температура на дистанционното или изолация.
Добре е разхода, така трябва да е. Не пипайте машината. От вятъра е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
splendor
Май тези 26 градуса комбинирани с външната стена са разковничето на въпроса. Иначе предполагам тези 2.6kw са след дефрост? За по-икономична работа или по-ниска температура на дистанционното или изолация.
Да, тия киловати си ги държи за около 30-40 сек.
Стой си по тениска ,като дойде сметката за тока ще се облечеш :))
Цитат:
getzov
Да, съгласен съм, просто исках мнения.
Що си съгласен с хора,които те бъзикат??
Направи си изолация и ще намалиш консумацията!
Много сиир,не Ви прилича на титлите във форума,забравих да добавя и кефа на професионалналистите!
Няма да пиша повече защото всичко ще отлети.
Изпрати ми данни за помещението да ти сметна при -10°С каква мощност ти трябва!
Ама и тези дето са дали лайкове на поста на Алекси-няма нужда от коментар..
Хората не го правят от лошо, аз също обичам да се шегувам, както казах, търсех мнения, нищо повече. Стаята е 8х3.5м, височина 2,60м, едната дълга стена е външна, с ПВЦ дограма. Може би трябва изолация на външн. стена и тавана?
750 w средно,при задание 26 гр и 28 кв. без изолация ,не ми се вижда много.И без това ,този климатик едва ли би паднал под 500 в. консумация на отопление.
Цитат:
^Rokera^
750 w средно,при задание 26 гр и 28 кв. без изолация ,не ми се вижда много.И без това ,този климатик едва ли би паднал под 500 в. консумация на отопление.
След като вече знаем всички уравнения е лесно, трудното беше преди това :)