Здравейте колеги,

Напълно нов съм във форума - като "писач", като читател винаги намирам полезни неща тук, за което съм благодарен, че Ви има като общество.
Преди всичко искам да кажа че сме много доволни от климатика, не е ползван много но когато е - винаги си е вършил ДОБРЕ работата.

Но от определено време не дефроства ( не сприа, не обръша цикъл, и си оставя заледен ), жалко обаче не намирам никъде сървис менюъл (service manual), иска ми се да го проверим но всеки техник който попитам тук просто хули Haier - вместо да потърси проблема ( такъв има )
Днес с един техник преместихме сензора на външното тяло между двата реда на външния топлообменник. Не сме на 100% сигурни кой точно от 4те температурни сензора, мислим че е Ambient.. и днес не е замръзвал при -4 градуса духа с около 50-57 градуса при зададени 30 на дистанционното и около 23-4 в стаята ( на вътрешното тяло пише - достигнати 27, също съм обърнал внимание че държи два градуса под задание почти винаги (ако не е замръзнал).
Моля ако е удобно да помогнат хора запознати с марката и евентуално с това какви стойности трябва да държат сензорите на вътрешно и външното тяло и на какво друго да наблегнем.

Вътрешно тяло:HSM12HEA03/R2(DB)
Външно тяло:HUM12HB03/R2(DB)

Благодаря Ви предварително!