Резултати от 1 до 5 от общо 5

Haier AS35S2SF1FA-CW /Flexis/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2021
    Мнения
    3
    #1

    Haier AS35S2SF1FA-CW /Flexis/

    Здравейте.
    Имам модел на Haier AS35S2SF1FA-CW. От около седмица всеки път, когато го включа вечер на автоматичен режим, 22 градуса, уредът затопля стаята до около 25 градуса, след което спира да духа горещ въздух. След това пада до 23 градуса, спира да отчита стайната температура и изобщо не започва да духа отново горещо. Сутрин вътрешното тяло показва 23 градуса, а дистанционното – 22 градуса, въпреки че действителната температура в помещението е много по-ниска. След като отворя прозорец за няколко минути, тялото все още не показва промяна в температурата. Чак след като увелича зададената температура на 25 градуса, температурата, която показва тялото постепенно пада до действителната температура в помещението, например 17 градуса.

    Накратко – уредът загрява стаята до температура, по-висока от тази, зададена на дистанционното и след това напълно спира да отоплява.
    Самодиагностиката чрез приложението не показва грешки. Климатикът вече няма гаранция.

    Какво може да е причината за проблема? Има ли начин за нулиране на дистанционното/самия климатик? Дистанционното няма бутон Reset, вътрешното тяло май също няма. Четох, че серията „AS“ е имала проблеми с фърмуера, били се препрограмирали платки някъде... Има ли начин да актуализирам модела до правилния фърмуер? Досега не съм правил ремонт на климатик, ако трябва да се сменя платка, колко сериозно могат да ме одерат?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #2

    Отговор: Haier AS35S2SF1FA-CW /Flexis/

    Кое е на автоматичен режим? MODE или FAN? Много машини при първоначално включване затоплят до 2-3 градуса над зададената температура. След това изключват или остават в режим на турбината "следене". Ако спира турбината, то температурния датчик отчита температурата горе, която в общия случай е доста по-висока от тази на 80 см. от пода. Затова и не включва, докато не му отвориш прозорец да глътне малко студен въздух. При зададени 22 гр., няма как да тръгне, ако температурата е 23. Настройте ДУ в режим HEAT, а вентилатора на AUTO. Измерете температурите горе при тялото и долу на 80 см. от пода. Спрямо тези показания пробвайте да задавате от ДУ различни температури, докато разберете къде машината работи най-добре. Ако не стане работата, най-добре се обади на сервиз да го погледнат. Може и да не е проблем с платки и фърмуери, а нещо съвсем друго. Можеш да изключиш климатикът от щепсела /мрежата/ за няколко минути и да извадиш батериите на ДУ също за няколко минути.
    Този пост е редактиран от SPSt; 18-11-21 в 14:36.

  4. Novice
    Тук е от
    Nov 2021
    Мнения
    3
    #3

    Отговор: Haier AS35S2SF1FA-CW /Flexis/

    Fan е на авто, точно така го пускам - Heat + Auto. Проблемът е, че не спира да топли като достигне зададените 22 градуса (примерно), а продължава до 24, тогава спира и после дисплеят показва 23 цяла нощ без да се включва отново. Така сутринта все още тялото показва 23, а дистанционното - 22. След като отворя прозорец не се включва; чак след като увелича градусите например на 24/25, тогава вътрешното тяло почва да показва 22, след няколко секунди - 21, след още няколко - 20, и така до 17 например, или колкото реално е температурата в стаята. Иначе казано - не обновява информацията от датчика докато не му вдигна градусите, чак тогава почва да показва спад в температурата. Иначе с часове ще си мисли, че е 23 градуса в стаята и няма да духа топло.

  5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011
    Мнения
    3,490
    #4

    Отговор: Haier AS35S2SF1FA-CW /Flexis/

    А пробва ли да му зададеш не 22, а 25 /примерно/. Къде пише, че температурата горе не е по-висока. Затова ти написах да измериш температурите. Моите климатици в момента са настроени на 26 гр. , а долу е 23. И не не са калпави климатиците-по-добри са от твоя, просто са монтирани високо и има голяма разлика в температурите горе и долу. И моите като ги включа първоначално правят +3 гр. и изключват за известно време, затова и не ги изключвам.

  6. Novice
    Тук е от
    Nov 2021
    Мнения
    3
    #5

    Отговор: Haier AS35S2SF1FA-CW /Flexis/

    Току - що опитах. Вдига не до 25, а до 26, спира да духа и зацикля. Дълго време стоя на 26 (уж), вдигнах градусите на 27 и чак тогава почна да обновява и вътрешното тяло показа, че всъщност е 21 градуса. Чак тогава почна пак да духа.
    Аз съм наясно, че има разлика между температурите на тавана и на пода, не ми е там проблемът. Тялото затопля на по - високи градуси от настроените с дистанционното, а после спира и не си обновява информацията за реалната температура в стаята с часове... ако проблемът беше само, че има разлика между температурата горе и долу в стаята, тогава просто бих го пуснал на повече градуси. Работата е там, че тялото веднъж като стигне определени градуси не мърда от тях. А и разликата в температурите горе и долу защо въобще карат тялото да вдига до по - висока температура от указаната? Горе нека си е по - висока, тя няма да стои такава с часове. Ако в стаята е било 18, горе да е примерно 20. Аз като му задам 22 то си вдига до 23... прай си квото си иска. На мен за какво ми е дистанционно, ако климатикът ще вдига с 1 - 2 градуса над температурата, която аз съм му казал... А после даже няма да я поддържа, а ще си мисли цяла нощ, че е толкова.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. HAIER Flexis AS35S2SF1FA
    От corsairman01 във форум Климатици Haier
    Отговори: 43
    Последно: 24-01-22, 18:14
  2. Haier HUM 24 HA 03/R2 проблем
    От frick във форум Климатици Haier
    Отговори: 4
    Последно: 10-08-13, 22:16
  3. HAIER HSU-18H03 (B)
    От slowdead във форум Климатици Haier
    Отговори: 1
    Последно: 13-09-10, 09:58
  4. Препоръчайте ми HAIER 9-ка
    От ivanvv във форум Климатици Haier
    Отговори: 4
    Последно: 28-07-10, 22:06
  5. Hitachi RAS/RAC-E14H2, Haier HSU-12H03/H(DBP) или Haier HSU-12HB03/R2(DB)
    От did във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1
    Последно: 04-12-06, 19:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе