GREE ACS-12GP - не топли достатъчно при около 0 градуса
Здравейте,
родителите ми живеят в друго населено място и вчера ходих до там.От лятото имат климатик GREE ACS-12GP, конвенционален.ЧУвайки се по телефона все ги питам топлите ли си с климатика ,те - нещо ми мрънкат, че не са доволни.Вчера ходихме да се видим и реших да видя как работи машината.Вънка беше около 0 градуса, че и повече, стаята е около 25 кв.м., климатика работи 3- 4ч - повече от 15градуса не стана, въпреки, че съм му задал 30. Като си вдигна ръката - духа леко топъл въздух, май по-скоро хладен да га кажем.Взехме този модел и марка, защото когато избирхме и се съветвахми с хората в магазина ни казаха, че зимата се държи добре, нищо,че не е инвертор/без да очаквам да работи при -20 де/.Четох, че GREE е доста добра марка и че се справят при работа при ниски температури.Конкретно за нашия модел - пише, че работи до "-7".
Според вас на какво може да се дължи проблема - дефект, лош монтаж или ние нещо грешим при есплоатация.Нямам опит с отопление на климатик понеже у нас съм на парно.Но в преходния сезон като пусна моя samsung, който не е инвертор - знам колко топло духа, а не почти студен въздух като този за който ви пиша.
Моля, за помощ и съвет.МЕРСИ
Re:Помощ: Климатика не топли достатъчно при около 0 градуса
Цитат:
Първоначално публикувано от joro_bul
Четох, още преди да пусна темата. И???????
Цитат:
Първоначално публикувано от ontario
Четох, още преди да пусна темата. И???????
Ами пробвай с топлата вода за да разберем дали е от монтажа или толкова си може.
Цитат:
Ами пробвай с топлата вода за да разберем дали е от монтажа или толкова си може.
Хмм, да чувал съм, че някои правят така.Колко вода се излива и къде точно??Върху ламарината или трябва да влезе към перката вътре.Водата гореща ли да е или хладка?Извини ме за многото въпроси.
По възможност я впръсквай примерно с бутилка с пробита къпачка по цялата пита, но отзад щото вентилатора засмуква а не обдухва.
При спрян климатик! И това само ако е заледен и не се разлежда сам, иначе защо да го правиш.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
При спрян климатик! И това само ако е заледен и не се разлежда сам, иначе защо да го правиш.
ама тои не е заледен и се чудя защо не работи както трябва.Т.е. да не го заливам, так ли??Аз си мисля, че проблема е другаде.
Цитат:
Първоначално публикувано от ontario
ама тои не е заледен и се чудя защо не работи както трябва.Т.е. да не го заливам, так ли??Аз си мисля, че проблема е другаде.
Да, ако не е заледен няма смисъл, по-скоро при монтажа може да не са го вакумирали кат хората или да са спретнали някаква друга простотия. Нали е в гаранция? викни ги за профилактика.
Според мен, машината е слаба за това помещение. Предполагам, че и загубите са ти големи.
Цитат:
Според мен, машината е слаба за това помещение. Предполагам, че и загубите са ти големи.
+1
Вдигни температурата с някакъв друг уред вътре до 20 градуса и тогава замери температурите на входа и изхода.
25 м2 са много, а ако няма и изолации работата е в канала.
Цитат:
Да, ако не е заледен няма смисъл, по-скоро при монтажа може да не са го вакумирали кат хората или да са спретнали някаква друга простотия. Нали е в гаранция? викни ги за профилактика.
Да в гаранция си е и така или иначе, ще ги викна.Но искам да съм подготвен и да знам, какво може машината и как трябва да се държи.Не да отида в фирмата и те да ми кажат - ами за толкова пари ти е климатика - толкова може.Ами ако проблема е в монтажа им?
Цитат:
Първоначално публикувано от vclima
+1
Вдигни температурата с някакъв друг уред вътре до 20 градуса и тогава замери температурите на входа и изхода.
25 м2 са много, а ако няма и изолации работата е в канала.
Какво е "+1" и какво значи на входа и изхода???
Първо, климатикът е слаб за помещението. 3.8 kW за 25 м2 не са достатъчни, особено от конвенционален климатик. Проста сметка давам и то за доста по-добър модел: при -10° от тези 3.8 kW ти остават около 2 kW. За този модел може и да остават 2 kW при само -5°, а това е крайно недостатъчно.
Второ, предвид горното, климатикът не трябва да се изключва, а да се ползва постоянно. Няма необходимата мощност да наваксва големи амплитуди за кратко време. Не е инвертор и няма максимум - има само номинал, който се стапя с понижаването на външната температура доста стремглаво.
Не изключвам вероятността за проблем - дори е твърде възможно, защото дори и да е малък, просто няма да може да стопля, но все пак трябва да дава определена температура на струята. За целта задай максимален вентилатор, високи градуси и измери входяща температура (горе на входа на вътрешното), изходяща от климатика и външна температура. Имай предвид, че колкото по-ниска е стайната, толкова ще е по-ниска и изходящата, затова се мери входящата (т.е. стайната горе над климатика), а не само изходящата струя.
ПС: "+1" значи, че се присъединява към цитираното мнение.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Въпроса е... не е дали е слаба за това помещение...а защо не духа топло както трябва...