Здравейте,
родителите ми живеят в друго населено място и вчера ходих до там.От лятото имат климатик GREE ACS-12GP, конвенционален.ЧУвайки се по телефона все ги питам топлите ли си с климатика ,те - нещо ми мрънкат, че не са доволни.Вчера ходихме да се видим и реших да видя как работи машината.Вънка беше около 0 градуса, че и повече, стаята е около 25 кв.м., климатика работи 3- 4ч - повече от 15градуса не стана, въпреки, че съм му задал 30. Като си вдигна ръката - духа леко топъл въздух, май по-скоро хладен да га кажем.Взехме този модел и марка, защото когато избирхме и се съветвахми с хората в магазина ни казаха, че зимата се държи добре, нищо,че не е инвертор/без да очаквам да работи при -20 де/.Четох, че GREE е доста добра марка и че се справят при работа при ниски температури.Конкретно за нашия модел - пише, че работи до "-7".
Според вас на какво може да се дължи проблема - дефект, лош монтаж или ние нещо грешим при есплоатация.Нямам опит с отопление на климатик понеже у нас съм на парно.Но в преходния сезон като пусна моя samsung, който не е инвертор - знам колко топло духа, а не почти студен въздух като този за който ви пиша.
Моля, за помощ и съвет.МЕРСИ