Какво ще кажете за този климатик GREE ACS-09 GP ? Дали ще се справя добре с отоплението на 38 кубика, външна северна стена с изолация, дограма ПВЦ.Става въпрос за Бургас. Тук не е чак толкова студено по принцип. Благодаря предваително
Какво ще кажете за този климатик GREE ACS-09 GP ? Дали ще се справя добре с отоплението на 38 кубика, външна северна стена с изолация, дограма ПВЦ.Става въпрос за Бургас. Тук не е чак толкова студено по принцип. Благодаря предваително
Според мен не. Все пак тази машина е до -7 ако ще я ползваш за отопление до пускане на парното става.
не използвам парно, но не искам и да е прекалено топло. искам да ми потдаржа 22-23 градуса.
Въпроса ми е дали при температурите до минус 7 ще се справя. А в малкото дни които ще е по ниска температурата може да има подкрепление от духалка примерно
Имам клиатика от пролетта. За лятото беше супер, но ето,че дойде зимата и ми се струва,че машината идва малка за помещението или незнам....
Проблема е следния... Мисля ,че разхода на енергия е прекалено голям- около 12-13киловата за 24 часа при дневна темп.около 4 градуса и нощна минус 4-5.
го спра(голяма глупост май). Сега при ваншна темп.минус 3 градуса неможе да достигне 20 градуса и въобще не изключва(освен за разскрежаване).
Според мен има нещо нередно в климатика. Мнения?
Климатика е малък. Разхода е в зависимост и отражение на топлозагубите. Гледам, че разликата 9-ка/12-ка е 30 лева, досвидяха ли ти се?
този беше на промоция и разликата беше повечко. Казаха ми,че този ще ми свърши работа. А и според писанията по форумите прецених ,че сън м/у 9-ка и 12-ка .Реших да рискувам и явно загубих. Минава ми обаче през ум че може да има нужда от дозареждане с фреон или да не е обезвъздушен както трябва. Възможно ли е?
Толкова си може машинката. Помогни й малко с нещо като конвектор примерно. И недей да я чепкаш, че с дозареждане, шанса да влошиш нещата е повече от съществен.
Щом не топли не ти трябва. Разкарвай го и вземай друг, но първо питай.
Онези дни ми се обади клиент който има същия климатик в 35м3 и е не доволен че духал хладно и не можел да направи 23градуса. Странното е че го закупиха въпреки че им казвах че не е за отопление а и те щели да го ползват до парното а сега се оказа друго.
за всички конвекционалки казвате,че не са за топлене, но някои все пак топлят(повечето мидеи). Всеки който си купи такъв се надява до -5, -7 да му върши работа, защото така ги дават по характеристика. То е ясно,че ако се дадат пари за нещо по-читаво, проблемите ще са по-малко,обаче всеки си знае бюджета.
Топлят старите конвенционални МИДЕИ на R22, и то добре в студа, ама в тях матриала е доста, не като в сегашните.MSG12HR има 1,120 кила фреон.