Зависи какво имаш предвид с това. Грее и всяка друга китайска фабрика продават климатици с чужди стикери на по-ниски цени, отколкото със собствения си стикер при 100% един и същ продукт.
Преглед за печат
Е до тука "Грее и всяка друга китайска фабрика продават климатици с чужди стикери на по-ниски цени, отколкото със собствения си стикер" си прав, за качеството обаче не мога се съглася, и то защото лично съм поръчвал машини с бранд различен от GREE, и мога да ти кажа, че цената е по-висока. Пробай друг финт :)
Няма какво да пробвам, отдавна съм го изпитал. При един същ продукт хардуер/софтуер/качество цената със собствен бранд е по-ниска, отколкото с този на фабриката. Всичко опира до пазарлък и количество.
Няма логика да наемеш някой да произведе нещо с твоя бранд и то да е по-скъпо, отколкото с техния (все пак произвеждаш и забравяш, доколкото е възможно). По тази логика никой нямаше да поръчва нищо в китайските фабрики със собствени брандове, а с техните. Изключвам случаите, когато на определени вносители се предоставя ексклузивитет за въпросната марка давайки на останалите желаещи по-дебели цени и когато вносителя желае да развива собствена пазарна стратегия и затова има нужда от собствен бранд.
Хмм логика казваш, я да видим сега, аз имам опит с реални поръчки, ти какво имаш? Без да съм груб, вярвам на оферти и фактури. Логиката ти се пропуква там, където Дайкин си поръчва Грее с бранд Грее......
Виждал съм заводски цени на една и съща машина с бранд Грее и с друг бранд, средно разликата беше с 10% повече.
Не говоря за Дайкин да поръчва Грее, говоря Биттел например да поръча Нипон в Грее. Нямам огромен опит с тази фабрика, може да е по-различна политиката (например да искат да продаваш тяхната стока, за да развиваш пазара, макар да ме съмнява, предполагам знаеш защо), но останалите обикновено дават по-добри цени за чужд бранд, въпреки че те може да са провокирани от налагания ексклузивитет (който ползват и Магнум и още двама вносители). Всичко е относително, много зависи от моментната ситуация на пазара, от форкасти и от много други фактори, както сам знаеш щом правиш поръчки :)
- - - - - - - - - -
Даже някои VRF системи не могат да се похвалят с повече от 98 в диапазона -3 до -10
Всъщност, Грее развиват основно своят бранд в последните десет години, освен това, ако се замислиш брандирането, чисто като процес струва пари, в крайна сметка, се подготвят кашони, ръководства, логистика и т.н., все екстри които се плащат. За едно си прав, по-евтино излиза да се брандира, НО когато поръчваш неща, които са с ниско качество :)
Не знам дали знаеш (а би трябвало) Даикин все пак брандират в Грее (даже си имат отделна поточна линия само за тях) и в зависимост от качествата на машината и цената е различна.
Примерно машината Сиеста с бранд Грее се продава в Гърция на доста по-ниска цена, все пак е оптимизирана за техния климат :)
Само за майтапа, Зуба Дан последно не беше VRF :)
Иначе всеки може да се съмнява, затова и казах, че преди да опита нещо, човек не е хубаво да си вади заключения :)
- - - - - - - - - -
Виждам Саньо, а до колкото ми се е случвало шест години да работя с тях на евро пазара (а да и да ходя до заводите им в Токио), мога да те "зарадвам", че и те поръчваха в GREE.
Ta не се знае, може да имаш и някое такова в подписа си :)
Света е шарен, а някои хора правят грешката да си мислят, че познават всички цветове :)
опита излиза скъпо на потребителите а и ние не сме опитни зайчета .. след тия сервизни недоверието ми към грее дори се засилва
Добре, тогава защо дефектациите при едни и същи машини с различна марка(не говоря за конкретна фабрика, а по принцип) са един и същ или пренебрежимо близък процент? Как се получава това при различно качество? Принципно като говорим за производствен кост е много по-скъпо да поддържаш най-различни нива на качество от един и същи модел, отколкото да произвеждаш един и същ продукт и да лепиш стикери (това го знам от опит във фабрика и от доста лекции).
При производството нещата стоят така:
Ниски вариации и големи бройки - ниска цена
Средни вариации и средно количество бройки - средна към висока цена
Големи вариации и малко количество бройки - дебела цена
Като разбира се, за да му излезе на завода сметката за съжаление:
Големи вариации и голямо количество бройки не са съвместими
Това разбира се се диктува и от пазара.
Хубаво е че мислиш за клиентите, аз също, точно заради това, не крия какви са машините :)
Да ти кажа до сега, техниката на Грее не подвела клиент (поне тази, за която аз знам), това дали искаш да се довериш или не е твой избор. Има достатъчен брой хора, които са доволни, може би ако превъзмогнеш личните си нагласи, недоверието ти ще намалее.
недей го гледа Саньото ми то е от тия жалки машинки с коп 2 на минимум ,не е като грее класна машина .. грее имат 1 модел който по моите критерии е смислен и това е топ модела им но е много скъп за грее .. ако беше Тошиба примерно щеше да е ок цената .. виждаш ли разликата ?