Отговор: Gree Amber/C&H Supreme
Благодаря, момци, притеснява ме, че това не е "понякога", а почти перманентно... Може и да е нормално, както казахте, има язовиирче на около 150-200 метра, да факт. Как е по Дунава, там така ли са машините на градуси около нулата, заскрежени непрекъснато?! Чудно ми е просто, може пак под вола теле да се окаже, че търся... ;):punk:
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Понякога влажността е висока, дори и времето да е ясно. Особено, ако работи натоварен и на висока степен на турбината (отнема повече топлина от фреона, който следователно излиза с по-ниска температура), според мен е съвсем нормално да хваща скреж. А и като гледам заскрежаването е равномерно, което е добър знак.
На +5 градуса, работещ он/офф не ми се вижда да е толкова нормално. Влажността е има в цялата страна за да кажеш да е само при него. 1kW за тази машина не е натоварване още повече, след като каза, че е паднал и на 800w. Рос вземи направи снимка на твоята 60-ка на +5 как е топлообменика.
Gree Amber/C&H Supreme
Цитат:
Rado Smilkov
Благодаря, момци, притеснява ме, че това не е "понякога", а почти перманентно... Може и да е нормално, както казахте, има язовиирче на около 150-200 метра, да факт. Как е по Дунава, там така ли са машините на градуси около нулата, заскрежени непрекъснато?! Чудно ми е просто, може пак под вола теле да се окаже, че търся... ;):punk:
Много е относително. До преди два часа, голямата машина беше чиста на барут. Преди малко пусна дефрост, като изтече яко вода, като лейка е с тия 5 отвора. Явно се е вдигнала влажността, а мъгла няма. Външната е около -1 гр. Други са чисти, понеже правят дефростчета за щяло и нещяло. Другият ми, в детската не е правил дефрост, но си е чист. Много е важно колко натоварена е машината. Факторите са доста.
П.п. Извинявам се, мислех, че при Радо температурите са около 0-та.
@splendor, ще направя, ама не виждам смисъл. Ако я видя побеляла на +5, ще се свържа незабавно със сервиз. [emoji16] Може и непрогледна мъгла да е, но не е ли от 0 надолу, не побелява. Тя 60-ката на -10 и задание 24, консумира по около 700W, на 2-ра степен на турбината. [emoji23]Ама нея няма какво да я коментираме тук.
Айде, от мен да мине, една снимка. Влажността я дават около 90%, вали снежец.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...715264f7c5.jpg
Благодаря, Рос, преди малко я чух майка ми, на 22 градуса си работи, консумира около 750W (пу-пу да не го урочасам :))), около 2 градуса външна t°, вент на 4, относителна влажност около 85% (според метеостанция гр. Сливница, че е най-близо)... Нямам компетентността да сравня променливите и факторите, за да контаминирам някакви крайни изводи, затова се обърнах към всички, благодаря пак.
Моята на +5С° е доста по-бяла от твоята... за сервиза ли съм?
Сплендор, след махането на iFeel и рестарта изключва доста по-рядко, по-инверторно работи... :thumbup
Цитат:
rosswen
Ако я видя побеляла на +5, ще се свържа незабавно със сервиз. [emoji16] Може и непрогледна мъгла да е, но не е ли от 0 надолу, не побелява.
Нямам повече въпроси :Drinks:
Радо , камината всеки ден ли се пали ? (Оставам с такова впечатление)
1 Прикачен файл(ове)
Миг, за да не са изкривени много измерванията, или по-скоро наблюденията, от събота не е палена по мое настояване... климатикът се справя с отоплението, разход около 20кW дневно, кухнята е с два градуса по-хладна от хола, където е машината (настройка 22 до 24 градуса, вент на 4, регулирала си я е майка ми, като й ставало много топло :))), а вътрешното тяло няма пряка видимост към вратата на кухнята, нямам забележки за отоплението (ей сега Додо, ама не 2000, ще ме сдъвче, че това не е отоплителен уред... и с право! :BigGrin), само консумацията очаквах да е по-малка (или поне се надявах!, при машина А+++), ама докато не опитам да сметна топлозагубите, както казваха Vizi и Cable, си остава във "въздуха" това - няма как да се иска или твърди, без измервания - съгласен съм с тях. Притеснява ме почти перманентното заскрежаване, какато казах, понеже не съм при машината, не го бях наблюдавал, но според майка ми през повечето време била "снежна" питата на външното. :(
Прилагам една схема на етажа, обещавам повече да не се опитвам да "рисувам"! :p Разположението е така, пропорциите хич не ми се получиха.:lol: Камината в хола не се ползва, яко е "опакована", отворът е "затапен", клапи на комина - затворени и т.н.
При удивителната долу в дясно е вътрешното тяло.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30314&stc=1
Мисля, че всички отиват към посока, че климатика топли и похарчва повече, отколкото вероятно трябва да харчи климатик А+++, което честно казано аз не знам колко е :D
Цитат:
Kratos87
Мисля, че всички отиват към посока, че климатика топли и похарчва повече, отколкото вероятно трябва да харчи климатик А+++, което честно казано аз не знам колко е :D
Добро утро:thumbup.
Въпреки всичко, на мен не ми се струва съвсен нормално, машината да заскрежава на 5С, незвисимо от влажността,
3 Прикачен файл(ове)
Ето ви сравнение :
девятка в 20+ квадрата пусната преди 3 часа.
Варна, влажността е ясна, темп. +4С.
Апартамента не е топлен от 4 дена - лъха си студ от стените.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30315&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30316&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30317&stc=1.
Скреж няма, дефрост - няма. Бръмчи на 800W.
Колко да похарчва повече? Свидетел съм как един и същи климатик е много лаком според един собственик и много икономичен според друг - в еднакви уж апартаменти в Сф (не са Гри). Икономията не е най-важното, защото ме съмнява да е повече от няколко лева на месец, но ако оставите жените си на студено някоя зима, тогава ще ви питам как е на стълбите или на балкона в по-лошия случай. Отделно - шумът поне за мен е доста важен ако се ползва за спалня. По това, което съм виждал, чел и чувал - май моделът не е за спалнята на всеки.
Цитат:
но ако оставите жените си на студено някоя зима, тогава ще ви питам как е на стълбите или на балкона в по-лошия случай.
Цяла зима ли Vizi, то и за 1-2 дена да го направя са ме пратили навън:)).
Иначе си прав - важното е да ни е топло!
Мен ще ме изгонят и след 30 минути - за това парно, климатици, газови котли. Навсякъде всичко е двойно подсигурено, че не са ми остъклени балконите.
ПС: Имам си конвекторчета даже като последна разделителна линия с дългите студени нощи пред балконската врата, но от външната и страна. :BigGrin
:offtopic: е, аз заложих на газова печка (4.2kW) с 2 бутилки в мазето.
2 седмици на макс. ще изкарам, после
ще видим - жената ли ще сменям, къщата ли, или енергото:lol:.