Gree "Change" GWH12KF или " Fairy" GWH12ACC ?
Климатизатора ще се ползва в режим охлаждане и отопление включително,в изцяло санирана къща. До сега същата функция успешно/след санирането/ изпълняват 2 бр " Haier" 12 000 btu,12 годишни,неинверторни.Идеята е да бъдат подменени и двата климатика с нови "Gree". Въпроса ми към колегите от форума е : Новия модел "Fairy" ли да избера,или да заложа на изпитания вече" Change"? Това,което виждам в сайта на Gree Bulgaria,като технически спецификации за двата модела,в плюс на новия е : замяната на хладилния агент R410 a, с Р32 и вграден Wi-Fi адаптер. И накрая,видях в един магазин един " Change" 12-ка на мн добра цена,но вместо обичайното обозначение "GWH12KF-K3DNA6G" излиза "GRS121EI/JCDAN2 ". Тези обозначения не ми излизат никъде като разяснение,а прочетох някъде във форума,че има различни модели "change"12,някои от които са например за по южни географски райони и логично няма да работят добре през зимата у нас.Благодаря предварително на колегите,които ще се отзоват по темата :)
Отговор: Gree "Change" GWH12KF или " Fairy" GWH12ACC ?
Това което сте видяли е внос от Гърция, за тяхния пазар.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Благодаря за бързия и полезен отговор , Aleksandars :thumbup Ще се радвам да ми помогнете в разрешаването на дилемата "Change " или " Fairy" да избера,ако разбира се,някой има вече наблюдения и база за сравнение между новия и стария модел на Gree.
Серията Change (GWH12KF-K3DNA6G) с фреон R410 вече не се внася.
Може да намерите евентуално при някой от дистрибуторите на Gree - http://gree-bulgaria.com/партньори-в-българия/
Серията Fairy (GWH12ACC-K6DNA1D) с фреон R32 има налични навсякъде.
Знам,че модела " Change" е спрян от производство,но все още има наличности в складовата мрежа. Въпроса ми беше, дали си струва да заложа на стария модел/с всичките му плюсове и минуси/ или да слагам наследника " Fairy". Почти нищо няма писано за този модел,което е нормално-монтира се от 2-3 месеца. Но все пак колегите с опит биха могли да споделят какви са им впечатленията от техническа гледна точка,практическата ще я видим....зимъска,кога сняг забръска. Инак колегата/по форум/ " Necata2" е споделил,че " Fairy" 12 -ка има нагревател САМО на тавата,но не и на компресора,а също и че е ЕДНОРЕДОВ и в заключение " бива" !?? Това не са ли очевадни минуси в случая,спрямо предходния модел " Change" ? Отделно, в сайта на Грее пише,че компресора на "" Fairy" е двойнороторен,с подгрев на тавата и компресора. На кое да вярвам сега....Много ще бъда задължен/за по бира де/,ако някой направи кратко,но реално ревю на " Fairy"
Аз се хвърлих в боя с 4 такива, па ще му мислем след това :) В събота ще монтират 2 и чак септември месец др 2... Aleksandars беше ги препоръчвал на няколко души и аз ги харесах, мойте ще ги ползвам предимно за лятото и в преходните месеци. Мисля че за нови модели може само да се стискат палци да са сполучливи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rado555
Отделно, в сайта на Грее пише,че компресора на "" Fairy" е двойнороторен,с подгрев на тавата и компресора. На кое да вярвам сега....
Нормален роторен е компресора-само 24-цата е с двойнороторен компресор.
9-ката е с капилярка, 12-цата с ТРВ и едноредов топлообменник.
Сервизната документация може да се погледне тук:
http://gree-bulgaria.com/wp-content/...9k-24K_206.pdf
Мен ме притеснява нивото на шум-дават го 26 дб на най-ниска степен....
Става машината,и на мен ми идва малко шумна.За тези пари няма как да е с качеството и харектеристики на топ модел.Това че е едноредов е компенсирано с по-голяма височина на топлообменика.Ако ги сравняваш с KF като сглобка и качество на вложените материали са на едно ниво-Китайско тъй,че взимай новия модел.
9-ката е супер безсмислена. 12-ката е с по-мощен компресор, ТРВ, а има еднакви минимални дебит и шум като 9.
Днес монтирахме фери 12 ка вътрешното тяло е доста голямо хубава пласмаса на вид но ми се струва шумен дори на 1ва степен фана работи странно на тласаци. Външното е с доста рехав и еденичен кондензатор има вибрация при която се забелязва клатенето на външното. Има eev и подгрев на тавата но не вярвам да топли на -22 както го дават.При настроен на 16градуса не можа да се развърти повече от 849вата. Според мен KF беше по добре като хардуер.
От всичко,което прочетох не съм оптимистично настроен за " Fairy ". По съвет на колега от форума разгледах моделите на " CH ",а именно : "Nordic" и " Arctic " 12000 wtu. Отзивите в темата за Купър и хънтър са предимно положителни,което определено ме кара да се замисля. Като ще е китаец....прави ми впечатление,че жълтурковците когато пускат нова марка на пазара,излизат с добре барнати модели за да се наложат и после я подкарват през просото. Тая бизнес "стратегия" ми е позната от родното производство в миналото :)
а кой е с по тихо вътрешно файри или чейндж?
Fairy е 26db и Change 25db, е Amber e 21db, но там и цената е почти двйна... Аз си мисля че феята с 7 степени на вентилатора би трябвала плавна да превключва от едната на др степен и това да доведе за по добър комфорт. Ще си кажа впечатленията като обикновен потребитал след като ми ги поставят.