Отговор: Климатици Hitachi
Живея във Варна.Холът който искам да отоплявам е слънчев и топъл. 12-ка Осака се справя без проблем с отоплението.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Dobroman
Живея във Варна.Холът който искам да отоплявам е слънчев и топъл. 12-ка Осака се справя без проблем с отоплението.
Темата е за Хитачи ,а не за Осака!
Sent from my Sony Xperia Z3
Цитат:
Dobroman
Привет на всички. Виждам, че сред вас има много компетентни младежи и реших да се регистрирам за да получа инфо и съвет от вас. Реших след над 11 години вярна служба на Осаката да я заменя с японски инвертор втора употреба. Помещението ми е около 21 кв.м. и кубатура около 52. Има хубава пвц дограма изложението е югоизток и е добре изолирано. В магазина който посетих ми предложиха Hitachi RAS-G22T. Лично аз попитах за този модел Hitachi RAS-NF225, но те ми казаха,че този който те ми препоръчват е по-добър. Нямам идея кое е вярно тъй като има само ейроглифи, а аз още не съм научил китайския за да започна японския.:) Ще се радвам ако някой ми обяснивъобще за какво става въпрос и ще ми вършат ли работа някой от тези климатици?! Между другото, този който аз харесах е със 100 лв по скъп. ;)
От чисто любопитство, защо се насочи към климатик втора употреба? По-евтин ли е? В кое населено място си? Вероятно го купуваш за отопление?
За параметрите, които си описал, климатик с номинал 2,6 kWh на отопление би ти свършил работа. Ако има как, виж за предложените ти машини какви са им спецификациите, за да си наясно.
Успех
Цитат:
Genadi80
Темата е за Хитачи ,а не за Осака!
Това като тест за интелигентност ли да го приема?! :)
Тестът за интелигентност е тук - "след над 11 години вярна служба на Осаката да я заменя с японски инвертор втора употреба", който е на 13 години.
Цитат:
Dobroman
Това като тест за интелигентност ли да го приема?! :)
Не
Цитат:
Sergey
Тестът за интелигентност е тук - "след над 11 години вярна служба на Осаката да я заменя с японски инвертор втора употреба", който е на 13 години.
Съжалявам ,че не си ме разбрал. Не разбирам японски и едва преди 2 часа от вас разбрах, че климатиците са 2005-та година. Искам да подменя моя климатик, защото харчи доста ток и мои познати ми казаха, че тези хиперинвертори са много по икономични. Разбрах от вас,че Хитачитата които ми предложиха не струват и най-вероятно ще се ориентирам към нов General или Daikin.
Цитат:
Dobroman
Съжалявам ,че не си ме разбрал. Не разбирам японски и едва преди 2 часа от вас разбрах, че климатиците са 2005-та година. Искам да подменя моя климатик, защото харчи доста ток и мои познати ми казаха, че тези хиперинвертори са много по икономични. Разбрах от вас,че Хитачитата които ми предложиха не струват и най-вероятно ще се ориентирам към нов General или Daikin.
Може да се ориентираш към Хитачи но по нов модел,а ме от 2005.И те имат модели среден и висок клас!
General само LMCA търси - най-препоръчваният климатик у Бг. :BigGrin
Цитат:
Sergey
General само LMCA търси - най-препоръчваният климатик у Бг.
Нали и ти имаше Хитачи?
Цитат:
Genadi80
Може да се ориентираш към Хитачи но по нов модел,а ме от 2005.И те имат модели среден и висок клас!
Как да разбера кои Хитачита са по нови като нищо не отбирам от тяхните ейроглифи. Би ли ми написал определен модел или модели, които да потърся?
Цитат:
Dobroman
Как да разбера кои Хитачита са по нови като нищо не отбирам от тяхните ейроглифи. Би ли ми написал определен модел или модели, които да потърся?
Търси нови машини ,а не втора ръка!
Колега, има тема за климатици втора употреба-задай въпросите си там. Тук някои първо пишат, после четат. Купили са си Хитачи и си мислят, че е върха, ама дано пак да пишат през март.
Добри, ако съм се ориентирал правилно, търсиш клима за около 900 лв с монтажа за параметрите, които си посочил в първия пост, така ли?
Цитат:
Sergey
Добри, ако съм се ориентирал правилно, търсиш клима за около 900 лв с монтажа за параметрите, които си посочил в първия пост, така ли?
До около 1100 лв не е проблем, ако е с монтажа.