Ама машината при тебе и носят новата. Иначе се сменят ламарините и пак същото. И ще има - видя ли, при тебе нещо е криво.
Ама машината при тебе и носят новата. Иначе се сменят ламарините и пак същото. И ще има - видя ли, при тебе нещо е криво.
Миланов е прав.
Имах подобен проблем и така стана.
Донесаха ново външно и свалиха старото.
- - - - - - - - - -
Eто така се прави ..... наздраве Недко
Този пост е редактиран от asa77; 23-10-17 в 22:22.
@asa77, търси си правата докрай и нямай притеснения за действията си. Това, което описваш, не е нормално да се случва с машината. С 35-ицата съм и такова шуртене на фреон няма, нито пък шум - било от вътрешното, било от външното тяло. Опитът ми с климатиците не е кой знае колко голям - последните 10-ина години - но нито един от тях (Панасоник 15 и 9, Мидеа 12, Генерал 9) не е издавал шумовете, за които говориш.
Успех!
Този пост е редактиран от asa77; 23-10-17 в 23:00.
Този пост е редактиран от toto4ev; 23-10-17 в 23:27.
Не знам дали е коментирано, но докато си ровех у нета попаднах на серия Hitachi RAK-PED която е с фреон R32. В европа се продава, но в Бг май още не е дошъл.
Ето го сервизното ръководство за серията https://www.hawco.co.uk/en/media/blu...32-rak-rac.pdf.
Сравних го с моята 50-тка. На -7/-10/-15 е по-зле, но от -5 нагоре е по-добре. Вътрешното тяло и външното тяло са по-леки и с по-малко фреон.
Много машини на R32 са по-зле от старите при отрицателни температури.Първи поведоха хорото УРУРУ.
Така .КЗП си каза думата .Сега не им се занимава с мен и искат да ми върнат парите след, като подпиша някакви документи в офиса .Аз за тези пари не мога да си взема същя климатик ама .. вече немогат да ме гледат и ще трябва да си търся друга фирма и модел.Важното е ,че има развитие !