Този пост е редактиран от SPSt; 23-10-17 в 08:00.
то "всичките" климатици на Джак са един китайски панасоник![]()
Изхвърлените преди 10 години японски климатици взе да ги тикаш на всяка манжда мерудия. Вече става досадно.
"Безшумни" изхвърлени японски втора употреба бих си купил само с предварителен договор при нотариус с анекс, ако се чуе какъвто и да е шум от фреон по тръбите, следователно стоката не отговаря на описанието и продавачът се задължава да ми възстанови обратно стойността на всички разходи за покупката плюс 5000 лева обезщетение.
Ако има желаещи да ми продадат "безшумни климатици" с предварителен договор при нотариус, да ми се обадят.
Не ги тикам никъде, прочети внимателно! И китайските конвенционалки и тях ли тикам? Ти имаш комплекс, може би заради кофти машините, които имаш и си мислиш, че на всички трябва да са такива. Ти ставаш досаден с глупостите, които пишеш. Повечето потребители тук си знаят, но някой нов може и да ти повярва, че всички климатици са като твоите. Престани да пишеш, че си бутам навсякъде японските климатици, защото е факт, че ги имам, както и е факт, че работят много по-добре от твоите бангии. Аз нямам личен интерес да хваля японски климатици-нито ги внасям, нито ги продавам, нито ги ремонтирам.
Едва ли някой се е засилил точно на теб да продава японски климатик. Нямаш технически капацитет за такава техника. Купил си си музикални машини, радвай им се и недей умува за машините на другите!
Така .
1Днес го изключих и, след като затвори шлюза продължи да се оттича фреона малко след това (другите мон=менти с фреона ги знете )
2.Имам уред за консумация на този климатик(Хитачито ), стойностите във ватове се сменят на секунда с голяма амплитуда постоянно до влизане в ОФ.Пример :170,230,450 ,170- за4 секунди това показа .Другият не е така плавно покачване с амлитуди от 30 вата и после намаляне (говоря за влизане на режим на работа след ОФ)
Нормално ли е за Хитака ?
- - - - - - - - - -
НЕ на гайки са трабите!
Братле този климатик е 1250 с монтаж ! Това ,че го намреих по -евтино(НОВ) не означава ,че е бракма .Проблема е друг, а и му видях сертификата за работа при -25 отдава 40 градуса на шлюза .От метериологията в София тестван в камера на 70% влага .В сервиза на 20 градуса външна на шлюза даде 65 .Сега пак ли смяташ ,че за 1000 е нищо ? Просто има нещо само от към фреона ми е забележката и не е нормална обясних!А тия нищо не са сменили ... да не се повтарям.
Пъъълен боклук, братле.. И да си оправят грешките монтажниците, свиквай с кусурите му.
С един уред ги мерих последователно за да вида разликата .Уреда е любитъелски за консумация и други опции в реално време .Даже включих каната за вода 2000 вата и ми даваше леки колебаничя с 10 вата около 1960.Пробвах го да вида дали е в ред или аз нещо не разбирам .
Хич не е нормална тази флуктоация в тока. Май пак трябва да го погледнат в сервиза.
те могат да го погледнат от долу от улицата примерно ,със същия ефект като чета кво са сътворили до сега по добре да не го барат повече
Аз им казах и инженера му се втричи дъвката ! Ама да видим ще ги гоня до дупка .Явно съм карък на бройка “(
Запушена е дроселиращата система, ако са били мръсни тръбите отвътре или ако е имало вода. А може само спойките да са объркали, което би бил по-добрия вариант. Някой разбиращ трябва да го демонтира и дапровери тръбите. Ако сварките не са проблем, по-добре нова машина. А може и да не са развили докрай инбусния болт на крана?