Re:Hitachi RAS/RAC-14EH1 - така ли трябва да работи?
Цитат:
Първоначално публикувано от roskos
Ммм колеги ..?!? :) значи при външна температура „минус 16“, „минус 17“ Hitachi RAS/RAC-14EH1 е настроен на 23 градуса и вътрешното тяло духа 35-36 градуса струя ?!? Нормално ли е това ?!?!
А успял ли е климатика да ги направи тези 23 градуса?
Защото ако ги е направил е съвсем нормално да духа с сравнително хладна струя за да поддържа градуса.
На каква сила на вентилатора си измерил 35 градуса изходяща и колко градуса ти е входящата?
Цитат:
Първоначално публикувано от roskos
Ммм колеги ..?!? :) значи при външна температура „минус 16“, „минус 17“ Hitachi RAS/RAC-14EH1 е настроен на 23 градуса и вътрешното тяло духа 35-36 градуса струя ?!? Нормално ли е това ?!?!
при мен е същата работа повече от 36 не може да изкара подържа 18-19 а е настроен на 23 не топли добре
Моя Е10Н2 е настроен на 23 градуса и вади въздух към 42-43 градуса.Поддържа си зададената температура, ама къщата ми е добре изолирана /външна изолация 10 см/.Вчера, към 20.00 часа когато го мерих, в Ямбол беше към -15,-16.
Добър вечер! Имам проблем със въпросния модел климатик, затова реших да пиша тук. Проблемът е следния-вчера идва познат да ми монтира тампони на външното тяло и го тресна ток от корпуса на климатика. Зануляване има, пуснахме допълнително и изключи бушона. Появи се и странно виене като турбина на прахосмукачка от към компресора. Слабо е, не е силно, но го има. Не мога да си го обясня, защо бие ток.
Или:
1. От контакта е-не е вързан както трябва в мрежата
2.климатика някъде не е вързан както трябва
или
3. ... компресора ...
Или от платките,по-точно IPM...Tова с биенето на ток е масова "екстра " при хаИрите :)
контакти занулени женами в нас е като фазомер немога даси позвола данеса занулени гаранция
Днес поразгледах по внимателно външното тяло и забелязах че от пакета със тръбите освен захранващия кабел излиза още един допълнителен който е вързан за корпуса на климатика не съм обърнал внимание при монтажа какво са правили мърл от Бул таим
В пакета с тръбите трябва да има няколко кабела - захранващи,оперативни за връзка между двете тела, и един за ЗАЗЕМЯВАНЕ !Зануляването се ползва в старите двупроводни елинсталации,които почти не се срещат вече.
незнам на 10EH1-мие със един захранващ външното тяло тук на голямиа излизат 2 захранващ+един черен тънък за корпуса абе след 3сед.излизам отпуска иги свалям двете тела да вида какво се случва писнами сас тези хита4ита на единия му слагам найлон зимата да вдига налягане а другиа ме бие ток от него
Занули си контакта и няма да те бие ток масово не са занулени контактите защото всеки с отверка стана техник.
VELEV- контакти щепсели всичко е проберено
Ако контакта е занулен и металният корпус на климатика е свързан добре към тази нула не би трябвало да бие ток. Единственият вариант да бие ток е ако нулата е слаба, тоест зануляването не е добро или кабела е с недостатъчно сечение спрямо другият кабел на фазата.
На някой нови щепсели шуко по зануляващите пластини понякога на повърхността се образува корозия и трябва да се поизстържат малко за да контактуват добре към зануляващите пластини на контакта.
Не винаги е така,както обяснявате. На теория е едно,а на практика се оказва друго. Преди време сервизирах "супермарката " Хайер,работех в голяма фирма,монтажник на Технополис. Тогава забелязах това и в Хайерите - всичко си е заземено,занулено,даже на твърда връзка,обаче на корпуса си бие ток ! И няма никакво обяснение...
VALEN-машините са свързани в самостоятелни контакти занулени щепсели също и+това са Български