Re:Hitachi RAS/RAC-14EH1 - проблем с размразяването
за сьжаление нямам термометьр под рька но мисля,че няма повече от 24 градуса в стаята като при това тя е затворена и сьм сложил хитачито на 27 градуса дори и на 30 да го сложа имам чуството ,че повече от 24 градуса не може да направи. а при теб как си настроил климатика? и още един вьпрос ако предположим,че сминя климатика с едно фуджицу дали ще се дьржи по сьщия начин?
Фуджицуто ще се държи по-добре, просто е по-топлещ климатик.
Задай нормални градуси, какво е това 28?!?
При мен настройките са 23-24гр и климатика ( Fujitsu 9LCC ) ги държи +1гр. отгоре. До -10гр. размразява когато реално има нужда, от там надолу през 40мин.
При определени условия ми е размразявал и на двайстата минута след пускане :016:
Цитат:
Първоначално публикувано от ivailo1975
за сьжаление нямам термометьр под рька но мисля,че няма повече от 24 градуса в стаята като при това тя е затворена и сьм сложил хитачито на 27 градуса дори и на 30 да го сложа имам чуството ,че повече от 24 градуса не може да направи. а при теб как си настроил климатика? и още един вьпрос ако предположим,че сминя климатика с едно фуджицу дали ще се дьржи по сьщия начин?
Това хитачи н а 50 да успееш да го сложиш все тая.
Сменяй с фуджитсу, но взимай 12LD.
В моята спалня съм 12 ЛД(от подписа) и досега няколко пъти съм го пускал на 26 градуса нямам проблеми.Според мен обаче сложиш ли фуджитсу повече от 25 градуса няма да искаш, а аз онзи ден в петък вечерта беше -4 градуса и на 21 бях си легнал само по слипове срещу климатик а и не ми беше студено.сега го пускам на 26 градуса преди да влезна да се къпя. Нормално е 23-24 градуса настроен, когато спя 21градуса.
за 26 градуса иска преоразмерен клиаматик като моят.
Сега се сещам, че една част от саньотата вдигат температурата в стаята с 2-3 градуса преди дефрост и така запазват зададената в стаята температура по време на дефроста.Можеш да помислиш за саньо, но все пак ако искаш темпертура 26 градуса трябва да го преоразмериш.
Н2 серията спира турбината при дефроста.Явно Н1 е нещо осакатен, въпреки, че е по-късен модел.
ivailo1975 вчера след два безумни дефроста на -6 градуса 25 и 35 минути му дръпнах щепсела 30минити и днес на -7 размръзява за 10-15минути настрой го на 22-23градуса и втора на вентилатора и виж как ще е
благодаря за сьвета . от неделя вечер реших да изпробвам да го оставя на 25 градуса и с учудване установих,че работи значително по добре отколкото когато са му зададени 28 градуса,при 25 градуса работи един час и десет минути и дефроста го прави само за 5 минути и това при положение ,че вечерта вьв Враца беше около минус 10,минус 13 градуса навьн.
Пък ако го оставиш на 23° как ще работи, не е истина! :ole
С тези 28, нито ще ги направи, нито ще ти е по-комфортно...
Така е, при 28 компресора работи почти на максимални обороти, максимално интензивен е топлообмена на външния обмненник и съответно заскрежава много по-бързо и по.често влиза в дефрост.