-
Спря да топли 14 EH!
Здравеите, климатик Хитачи 14 ЕH1, град Варна , изложение западно, спря да топли. Всъщност съм моряк и не знам как е било до сега/купувано е преди 3 години/, може би също не е топлило. Но сега умря съвсемТези минусови Т съвсем го скапаха. Всичко съм поставил на авто и пак не ще да работи както трябва. Когато го поставяха не вакуумираха тръбния път. Може ли да е от това. Проблемът е че не мога да извикам техниците докато има сняг, монтирано е на покрива, страх ме е да не се подхлъзне някой. Рестартирах го но пак не ще. Стаята е много малка, но сутрин е може би 15-17г Моля за помощ
-
Re:Спря да топли 14 EH!
Опитай да го пуснеш в режим на охлаждане за 15мин. После превключи в режим - "отопление" и долкадвай резултата.
-
Направено, само го превключих/ не разбрах дали така трябваше/ на охлаждане и после на отопление. Имам чувството че е същата Т. Обадих се на фирмата която го е монтирала, казаха че може да е някаква платка, но от К§К са спрели да ги внасят вече. Ако поискан платка от Хитачи 35 дали ще съвпадне
-
Бе как по телефона ти констатираха проблема не знам без дори да са го погледнали.
-
EEEEEEEE, не са го констатирали, само казаха какво може да е- липса на фреон или платка. Климатика не заскрежава, само прави дефрост на всеки 50мин, като дефроста е около 20-25 мин. Когато беше по топло няма проблем, но сега..... Стаята полека изстива, а той не топли. Превключвах топло студено автоматичен режим- най топло духа н а автоматичен, но той е мисля около 26г/ ако го превключа показва толкова/ . За сега ще го оставя така че се прибира жената, нагласил съм един маслен радиатор за помощ, а утре отново ще го мъча
-
приятел имам го абсолютно сьщия климатик и мога да ти кажа че това са му вьзможностите ,просто смени климатика с фуджицу както сьм решил аз да направя ,хитачи-то не става за отопление
-
Това определение май не е за всички модели на Хитачи защото от 35FH5 нямам оплаквания.
-
ти нямаш обаче от това 14EH1 нищо не става като го сменя направо ще го изхвьрля,дори няма да го подарявам
-
Това 14Н1 съм имал честа да го подменям с друга машина препоръчана от мен. Просто този модел явно е на късмет има бройки работещи казвам го защото точно такъв модел местихме и клиента е много доволен от него.
-
ivailo1975 ако го хвърляш дай да се спазарим. :)Да нарасне бройката и с едно Хитачи.
-
И аз имам същия, железен е. Явно обаче, да го изпериш на покрива + варненския климат не е особено добра идея, чак ми е жал за машинката.
-
Не знам при кого топли и при кого не, но когато настанаха студовете преди няколко дни полека лека умря. Днес се държи много добре. Снощи го бях оставил на отопление на 26г , работеше добре. Днес цял ден работи на 20г, държи без никакъв проблем. Но както бях писал по горе дефроста е много дълъг и е на всеки 50-55мин. Говорих с техниците, казаха че е нормално за хитачи. В детската имам 25-ца, бичи без грешка. Кога включва или изключва не знам , но определено не е като 14-ката.
Може би да се е оправило от превключването топло студено??? Забелязах че ако му се даде голям интервал/ работил е на 20, искам да работи на 24 или нагоре/ "залепва " и не ще да вдига градусите. Явно трябва да се вдигат постепенно
-
Това Хитачи само го продават за 14ка в действителност си е 12ка при него спада е голям заради единичния кондензатор въпреки че е ЕЕV.
-
Какво може да се направи за да работи номално
-
А бре хора, какво разбирате под "да работи нормално" ???
да затопля помещението до 23 градуса при:
а) -5 градуса външна температура
б) -15 градуса външна температура
в) -25 градуса външна температура
"нормалната работа" е относително и субективно възприятие...