Здравейте! Смея да твърдя че почти нищо не разбирам от климатици и тъй като живея на село от известно време срещнах затруднение с намиране на техник който да дойде да види климатика ми и така опрях до вас. Моля за съвет , помощ координати на техник всичко ще е от полза.
Проблема е следния: Купих си климатик на старо преди 7-8 месеца 20-ка Хитачи ДЦ Инвертор ама като ми го монтираха казаха че е доста стар и не му пише модела какъв е точно , но иначе го похвалиха че много добре работи. Смятах да го използвам за отопление но в крайна сметка изкарах зимата на дърва и поне си викам лятото ще се охлаждам. И така започнаха жегите първата седмица си бачкаше перфектно докато един ден както си работеше и угасна тока . След това като дойде опитах да го включа и ми падна бушона и така 20-на пъти. Тръгва вътрешното тяло и в момента който трябва да се включи компресора ми изключва бушона. Сложих по-силен бушон и така ми се прецака удължителя към който го бях включил. После забелязах че ако го включа на вентилатор си работи но в момента в който прехвърля на топло или на студено пак пада бушона. Не мога да намеря кой да дойде да го погледне говорих с един и ми каза че почти сигурно че е компресора друг че може и управлението. Сило се надявам да не е компресора защото нямало смисъл да се прави че бил много скъп. От друга страна един техник каза че може да дойде но ми иска 70лв. за път и диагностика ама да дам 70лв. за да ми каже някой че нищо не става от климатика малко не ми се дават. Така че моля за съвет какъвто и да е..... че сиромаха май пак ще се пече цяло лято (((