Някои има ли преки впечатления от това HITACHI RAS/RAC-D10EX3
Преглед за печат
Някои има ли преки впечатления от това HITACHI RAS/RAC-D10EX3
Има писано във форума, аз от 2 дни съм с него на промоция с монтаж от техно маркет за 999лв. мисля че си заслужава доста. Отдавна го следя, но от миналата година му дигнаха цената доста. Монтиран е в стая 18м2 пвц дограма без изолации, но и без въшни стени на сегашните температури около 0 градуса е сложен на 22 работи си на минимум около 370вата дори и изключва
Какви екстри има ,пишат че има плазма.Но като си издърпах едно ръководсво за работа с климатика там нямаше нищо писано.
Няма плазма.Има пречистване на въздуха от йон генератор.
Здравейте,
И аз съм поставил под наблюдение този модел. Като искам да попитам, нормално ли е консумацията му да не пада под 360W. Къде са тези 150W минимум.
В същото време съседната машина (fudji), се потдържа с 250-300W, при писани в ръководството (950w)
Минимала зависи много от топлозагубите на помощението също и от вънщнат атампература и софтуера за управление на климатика малко мишини слизат под 200 вата надолу на минимал
Само за протокола - по сервизно D10EX3 и D14EX3 са с минимум на консумация 115 вата на отопление и 155 на охлаждане, но това не е болка за умирачка.Както каза колегата по-горе, много зависи от условията на работа.
през колко време дефросва при вас при мен е на все на 50 минути независимо толкова от температурите и влагата навън за по 5 минути с разход 130 вата без да се мачи, но защо толкова често и все по часовник.
Другото което е външния вентилатор леко подскача като се върти сигурно нее балансиран добре и шуми повече от нормалното, виках техниците казаха нищо му няма, но не мисля, че е така защото като се махна перката климатика стана безшумен само за опит дали е от него, компресора е много тих. Вътрешната турбина също издава някакъв станен звук от лявата страна, където е гумен тампон нещо като леко чагъркане,не е от фреона както си мислех отначало, защото се чува и пуснат само на вентилатор не виене пробвах с намествания по пласмасите, но нищо не стана. Не съм попаднал на сполучлива бройка явно :( иначе климатика си топли мн добре без да се зори изобщо, техниците идваха, но казаха, че нищо му няма естествено и след няколко дни пак ще ги викам, защото тези шумове си мисля, че могат да се оправят
доста тъпа машина се оказа:), добре че не я взех за вкъщи...за вилата става
наистина при температури около 0оС и надолу размразява през един час, въпреки че на моменти работи он-офф...като не се забелязва каквото и да е заскрежаване
не и толкова тих този климатик, по книга го дават 20 ДБ...мицубишито ми е 23 и определено е по-тихо
иначе изглежда добре изработен
пластмасите не тракат при свиване/разширяване
явно реално наистина има и нисък максимум...понякога духа доста хладко
Да питам ако някой има d10ex3 , как се държи климатика на охлаждане в режим на вентилатора на ауто , при мен този вентилатор на вътрешн тяло си вее на макс винаги , компресора чак изключва а той си вее отново на макс , няма никакво намаляне на оборотите независимо че е достигнал темпп даже е изкл компресора.
Да на тоя модел е така . Пробваи да го държиш на определена степен на вентилатора . Първо на най-ниската и ако не постига градусите вдигни степен на горе .
Някой от притежателите на климатика би ли споделил какви са му впечатленията от температурата на изходящия въздух при зададени 22-24 градуса, външна около 10 градуса. Аз лично не съм замервал, но осезаемо ми се струва доста хладен. Като го сравня с един Панасоник RE9JKX има разлика. И аз съм на мнение, че програмата за размразяване е доста несполучлива от гледна точка на това, че климатикът "размразява" още при плюсови температури без грам скреж, а камо ли лед.
Алгоритъма за дефрост на ХИТАЧИ също изисква определени условия на работа.Явно при теб са изпълнени.D10EX3 има добър алгоритъм на дефрост, почти същия като на високия клас - SX8.По-добър е от СЪММИТ серията.
Като стане -5 ще разбереш каква е разликата м/у този панасоник RE9JKX и Хитачи D10EX3 .
Ами и двата климатика ги имаме от година и определено Панасоника се справи по-добре миналата зима въпраки, че е в по-голяма стая. При -10, -15 капацитета и на двата беше недостатъчен за пълноценно отопление и имат нужда от помощ. За размразяване в студовете Хитачи се справя много добре-не задържа лед и водада се оттича добре за разлика от панасоника, заради по голямата дупка в тавата. Факт е обаче, че и Панасоника се справя. Забелязвам, че при него има лека деформация на тавичката и явно климатикът си е саморешил проблемът с малката дупка за оттичане :)
Хитачито наистина е по-добра сглобка, не трака, скърца, по-безшумен е, дизайна ми харесва повече. Просто очаквах повече от него. Все пак е в 12 кв. стая, а топлината сякаш е различна спрямо тази с Панасоника. И не мога да празбера толкова ли са по-големи тези топлозагуби, че да е така?! Ама D14EX3 за 12кв. Та затова питам как духа при колегите. Да не би да му е малко фреона или да има някакъв проблем... или просто искам прекалено много от него.:confused: