Re: Hitachi RAC/RAS-E10H3
Струва ми се, че климатика е малък за помещението, в което сте го сложили, затова си е заминал компресора, а сега и електрониката. Ако не е това може фреона да е малко и затова. Климатика пак ще се развали, а стане ли това отново при цените за резервните части е за хвърляне.
Отговор: Re: Hitachi RAC/RAS-E10H3
Ами помещението е по груби сметки около 15 кв. м. и 42-43 куб. м. Може и малко по-голямо да е, но незначително. Климатикът нали се води 10-ка, тъй че би трябвало да се справя, в интерес на истината, топлеше без грижи, не сме го слагали на максимални градуси и на максимална степен на вентилатора, но пък и той в най-големите студове вече беше блокирал. Единственото оплакване ми е, че доста му се чуваше движението на фреона.
Сега, в интерес на истината, историята с изгорелия компресор е по-дълга. Климатикът в един момент просто замръзна и спря. Пусках го на студено, духах му със сешоар, в крайна сметка докато дойдат да го погледнат времето се стопли и той се размрази и даже тръгна да духа топло, така мисля. Тъй че мисля, че компресорът не беше изгорял, а само перката беше блокирала от леда, за което може би и аз имам вина, щото му сложих оная човка на отвора за изтичане на конденза. Така или иначе дойдоха, взеха го и уж му смениха компресора. Аа, забравих да кажа, че лампичката на вътрешното тяло мигаше в серии от по 4 пъти.
Лятото работеше перфектно, правеше мраз и студ в най-големите жеги, но тая есен, при първото пускане в режим топло просто изпатка нещо, осветлението в стаята премигна и всичко беше до там. Не знам вече какво да мисля...
Това, което казваш колега, за недостатъчното количество фреон-как може да се провери, как да ги накарам монтажниците да ми докажат, че са сложили достатъчно фреон?
Отговор: Hitachi RAC/RAS-E10H3
Времето и труда струват пари, всичко могат да ти направят и доказват срещу заплащане.
Още едно доказателство, че климатика е малък за това помещение, е че е замръзвал целият и не е могъл да бъде размразен, само затоплянето на времето е успяло. Как се води климатика не е важно, нито са важни квадратите на стаята, а е важно, че мощността не стига. Или го преместете в по-малка стая или след като се развали извънгаранционно направо в пункта за метали. Още един вариант се сетих, падне ли под 0° го изключвайте.
При вътрешно тяло тежащо 7,5 kg. този модел е за помещение не повече от 8 m².
Благодаря ти за отговорите и за отделеното време, колега. Трябва обаче да кажа, че се надявам да не си прав :) Направо ме отчая, то навсякъде за тоя климатик пише, че е за 15-20 квадрата стая, а нашата е на долната граница, не мисля, че е толкова малък. Пак казвам, преди да замръзне, стопляше стаята без проблеми-вярно, че сме го нагласяли на 25-27 градуса, но все пак. А за охлаждане да не говорим-лятото в най-големите жеги съм го пускал и едвам изтрайвам час два и го спирам, направо правеше непоносим студ. Тъй че не ми се вярва да е толкова малък. За сравнение, в другата стая, която е малко по-малка сложихме Мицубиши, 9-ка, е за него пък няма да ти казвам как топли, дори на 19 градуса сложено, но то е друга бира.
Хайде да не сравняваме Митцубиши с някакво си Хитачи.
Хмм, то ясно, че Мицубишито е друго нещо, аз затова натиснах за него, макар, че е по-скъпо, но то човек понякога трябва да се стреми да даде повече, за да получи повече. И в крайна сметка, какъв ви е съветът за Хитачито-да го отписваме така ли? То си е гаранционно де, но в гаранцията има една клауза, според която ако климатикът се повреди поради неправилно оразмеряване от страна на Тех***аркет или монтажната група, то те носят материална отговорност. Може ли да се търси такова нещо-примерно да го сменят с 12-ка или 14-ка климатик?
Цитат:
Първоначално публикувано от
lavsho
Хайде да не сравняваме Митцубиши с някакво си Хитачи.
Изказа се неподготвен и от 2-те марки има хубави модели и не чак толкова хубави ( Да не разводняваме темата на човека).
Колега щом е гаранционен гони си правата . Те са ти го монтирали , видяли са стаята те си носят отоговорноста . Гони ги докато се реши проблема . Ако не са отзивчиви комисията за защита на потребителя
Трудно е да наречеш човек, които това му работата неподготвен. Но пък всеки има право на мечти, като това Hitachi да е като Mitsubishi (било то МЕ или MHI).
Цитат:
Mega
Трудно е да наречеш човек, които това му работата неподговен. Но пък всеки има право на мечти, като това Hitachi да е като Mitsubishi (било то МЕ или MHI).
Добре, значи ти също смяташ, че е неправилно оразмерен, така ли колега? А какво остава с варианта за некачествен монтаж? Питам поради следните причини-първо, още при началния монтаж външното тяло не беше добре нивелирано, помилих ги да го оправят, което почти с бой направиха. Отделно климатикът беше твърде близо до стената. Второ, нали климатикът идва с някакво фабрично зареждане на фреон и после се дозарежда. Е това дозареждане при Хитачито беше по мои спомени не повече от 5 мин. За сравнение, другия климатик го зареждаха сигурно 15 мин. И трето-някъде във форума четох, че специално за тоя модел на Хитачи било добре да се обезъвздуши при монтаж с някаква вакуум помпа-това нещо става ли при дозареждането с фреон или е отделна процедура?
Цитат:
Mega
Трудно е да наречеш човек, които това му работата неподготвен. Но пък всеки има право на мечти, като това Hitachi да е като Mitsubishi (било то МЕ или MHI).
Ключовите думи " това хитачи " Поставиха всички хитачита под един знаменател дали е нужно да давам примери . А в тая държава всеки ден се сблъсквам с хора на които това им е работата и са неподготвени . Ако колегата се е засегнал предварително се извинявам .
При вътрешно тяло тежащо 7,5 kg. този модел е за помещение не повече от 8 m². Този пост е редактиран от valen1; 07-12-12 в 21:52.
Какви са тези глупости.Имам почти същия модел -10ЕН1,монтиран в стая 15 м2 със стара дървена дограма.Миналата зима никакви проблеми.Сега при външна 0 градуса ,нагласен на 21 работи в режим он/офф.
Извинявам се за резкия си тон, но от толкова пишкомерене, нищо не ми отговорихте. Бях задал няколко конкретни въпроса и не получих нито един конкретен отговор! Благодаря ви много!
Според мен с машината трябва да се заеме някой, който е наясно с ХИТАЧИ.Машините имат много добра самодиагностика, и изключително подробно сервизно, но техника трябва да е запознат с материята.
Благодаря ти, колега, ще видим кво ще стане. Той техникът май си разбира от работата, но малко не иска да си я свърши както трябва, така ми се струва...цялата работа май дойде от включения в цената монтаж, явно по тая схема за монтажниците не остават много пари и избиват по други начини. Така или иначе струва ми се, че от Техномаркет в най-добрия случай можем да очакваме да подменят машината, но не и да ни върнат парите...