Тъй, де полудвоен по-точно.35 няма да има проблеми, докато 25 може да има и то сериозни, дори и при леко неправилно оразмеряване.
Посъветвайте ме при избор между Hitachi RAK/RAC 35FH6 и Hitachi RAK/RAC 35WPA. Какво бихте избрали вие и защо? Благодаря предварително.
а реактора у външното тяло за какво служи
какво ще рече,излитане,:rolleyes:
- - - - - - - - - -
самсуняка също брои тока,НО И СО2![]()
Здравеите. Тотално се обърках кой модел да взема.
35 FH6 - 1000 лв
35 PPA - 1200лв
Цените са краини с монтаж. Мащината ще се ползва от пенсионери . Спорд вас коя е по добрата машина. Коя с какъв компресор е и кой вариант от компресорите е по добър съответно.
Благодаря![]()
35PPA е по-добрия избор.На новата серия сложиха по-мощен компресор - ASD102SF-A7JK и 1000 грама фреон.FH6 е със ASC092CD-A8JK И 870 грама фреон.
Аз съм доволен от хитака(35PPA) ...и наистина отчита консумацията за предния и настоящия месец,като връща сигнал към дистанционното!
Още впечатления-като имам време! ...Нещо разхода не ме кефи обаче-от 15.12 до 14.01 е изпапал 256 квч. в толкова малка стая и при поддържана 21-22гр.![]()
LECA в 20кв. е изхарчил за същия период 214 квч. при поддържана 22-23гр. Вярно,че детската с хитака е по-хладна,но .... Вакуумиран е 25м. по мое настояване!![]()
Този пост е редактиран от karambam; 15-01-14 в 00:15.
и на мен така ми се струва, но не съм мерил 12 LGC в хола за да потвърдя. 35ppa в кухнята за януари по дисплей 144 киловата при поддържана температура 23 средно като имаше много мъгла а последните дни температурите паднаха до -13 според термометъра на терасата. 12LGC дефростваше по често при мъглата и направи ледена пирамида под него докато 35ppa имаше няколко капки замръзнали. В кухнята държа по топло и е доста комфортно.
от началото на февруари до момента е изразходил 17 киловата за 38 часа или ~ 450 вата на час като в момента се затопли до -5
Колеги от 2 години ползвам 35 ppa и ми прави много лошо впечатление колко шумен е при размразяване.Незнам дали само при мен е така но като почне размразяването , от вътрешното тяло се чува звук като свистене което продължава 3-4 секунди , случвало се е през ноща да се събудя от това.Никога не съм чувал подобен звук от друг климатик.Другото нещо което ме дразни е ,че като го сложа на автоматичен режим и му задам 23С ,при външна температура около 13-14С първоначално почва да топли достига зададена температура, климатика спира и след 1 мин почва да охлажда !!!.Другия бъг който открих е че като почнат да се сменят режимите м/у отопление и охлаждане климатика направо забива чакал съм го по 5 мин да тръгне без успех.Налага се да го спра и да го пусна нановоОще ме е яд че не си взех дайкин ем парите бяха същите.Не бих посъветвал никой да вземе специално този модел пълен леш е !
Автоматичния режим при всички климатици така работи.
Искам да попитам собствениците на 35PPA каква е моментната им консумация и при какви обстоятелства им я измерват.
Моя консумира 410W в 12.5м2 стая (висока 2.7м) при 5C външна температура и нагласен на 24C
И между другото - вътрешното тяло на оплютия панасоник от подписа ми работи по-тихо от прехваления във този форум 35PPA и топли не по-лошо от него въпреки 9кг по-лекото му външно тяло (Панасоника е 26кг а Хитачито е 35кг)