Как къде, какво имаш предвид?
къде:
1. населено място
2. вид строителство
3. вид/наличие на дограма
4. квадратура/кубатура на помещението
5. вид на помещението
6. наличие на изолация
7. наличие на добри/лоши/стиснати съседи
как:
1. начин на употреба на климатизатора
2. присъствие на деца/животни/половинки/други зиморначави елементи
1. София
2. Панелка
3. Планува се PVC, в момента е дървена.
4. Около 25 квадрата
5. това не го схванах
6. Да, вътрешна
7. Предполага се че са стиснати
Климатика работи на 27 градуса, 3/4 чертички на вентилатора и не се спира.
Поглеждайки (скришом) в кристалната сфера на Додо - 55лв.
Интересно, аз го изкарах според моите изчисления над 100лв(ако харчи около 1kW). Благодаря! Явно източника на огромната консумация е нещо друго...
Минимум 100 лева ти е лапнал климатика. 27° е бая жега! Сменяй дограми и слагай още изолация, иначе не си за климатик:
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post654528
Относно дограмата - хич не се скъпи за стъклопакета. Да е 32мм /по възможност троен/, външното стъкло да е 4-сезонно/нискоемисийно, а вътрешното да е Ка. Ако е троен, средното е обикновено и неоскъпява кой знае колкова, но пък натоварва профила, който също трябва да е съобразен със стъклопакета. Щото там не можеш да лепнеш изолация да не дърпа студа през стъклената част!
Колеги а каква е разликата между E14HB и E14HA? Първият е по скъп.
И двете машини са СЪММИТ серия, В е по-нов модел.Въпреки това, по-добрата машина е Е14НА, понеже външното на Е14НВ страда от недохранване - тежи 27,5 кг срещу 36 на Е14НА.
Ясно, мерси колега. Предполагам същото е положението и с 10HA и 10 HB. А вършат ли работа?
10-ките са си почти еднакви.Иначе има някакви малки разлики във вътрешните тела.Ами трябва да вършат, ако са правилно оразмерени, аз имам СЪММИТ 10Н2 от старите серии и до сега не ме е предал вече 6-7 години, работи си идеално.