Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16
Like Tree5Одобрявам

Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC не охлажда

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC не охлажда

Здравейте, преди месец закупих RAK-35RPC/RAC-35WPC от Емаг, след което се свързах с друга вирма, за да ми инсталира климатика. След монтажа техниците го тестваха на охлаждане и климатика работеше прилично (за около половин час направи температурата в стаята неприятно ниска). В последствие не го бях ползвал около месец, след което като го пуснах не охлажда - перката върти, но в стаята все едно има включен вентилатор - без да се охлажда (проветих режима - изстудяване е). Прави впечатление, че от външното тяло излиза съмнително хладна струя въздух. Някакви идеи или нещо, което изпускам, преди да се обадя на техниците?

Благодаря!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Отговор: Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC не охлажда

През този месец , може да сте допринесли за парниковия ефект. Пробвате го на 16 градуса и ако не охлажда-техниците да го гледат .

4. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Може би си е изгубил фреона заради некачествен монтаж... Ако имаш подходящи термометри, задай му примерно 20 градуса в режим охлаждане и измери температурата на външните кранове.

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Благодаря ви за бързите отговори! Ако причината е изтичане на фреона поради неточност в монтажа от страна на Вимакс, би следвало те да поемат разноските по ремонта, нали така?

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

А, вимакс... за тези калпазани ли ставало дума...

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от stoenjo Виж публикацията
    Благодаря ви за бързите отговори! Ако причината е изтичане на фреона поради неточност в монтажа от страна на Вимакс, би следвало те да поемат разноските по ремонта, нали така?
    Ако не са си направили конусите, както трябва и не са проверили дали има теч-струва ми се логично те да си носят отговорността .Нали дават някаква гаранция за монтажа....
    Вие като потребител сте абсолютно в правото си-дали е лош монтаж или дефект-има си гаранции. Успех!

П.П. Не дава ли някакъв код за грешка?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2018

Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
    Ако не са си направили конусите, както трябва и не са проверили дали има теч-струва ми се логично те да си носят отговорността .Нали дават някаква гаранция за монтажа....
    Вие като потребител сте абсолютно в правото си-дали е лош монтаж или дефект-има си гаранции. Успех!

П.П. Не дава ли някакъв код за грешка?
    Няма код, опитах и с ресет опцията на дистанционното - нищо. Утре ще ги потърся, че току виж и това лято имаме горещи дни

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

След няколко месеца може и за отопление да ви потрябва
    Пробвайте да го изключите от захранването, махнете батериите на ДУ изчакайте 5-10 минути и ако пак не охлажда/ затопля се обаждайте утре.

11. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от stoenjo Виж публикацията
    Няма код, опитах и с ресет опцията на дистанционното - нищо. Утре ще ги потърся, че току виж и това лято имаме горещи дни
    Ако има грешка ще ти я покаже чрез натискане на бутона инфо.

Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk

12. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Не забравяйте че се подписва протокол след извършения монтаж. Това е момента в който клиента може да предяви претенции. "Монтажни и те" използваха ли вакуум помпа?Някак си некачествените конуси ми се струва още тогава щяха да издъхнат.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

За съжаление, от моя личен аматьорски опит съм виждал как след достигане на желания вакуум и изчакване около 1 час, стойностите се променят. Много бавно, но вакуума спада.
    Това ми се случи първия път и след проверка на връзките и леко затягане-нямаше проблем. Затова и тук задължително се прави тест под налягане-системата не работи във вакуум, а под налягане.
    Просто спекулирам, но ако има такъв миниатюрен пропуск-за този един месец е възможно количеството фреон да е намаляло-все още не толкова, че да даде грешка, но достатъчно, за да не охлажда добре.
    Мисля,че няма какво да направите повече като потребител-да дойдат и да си го замерят и прегледат.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ако е некачествен конус би следвало да има видимо омасляване върху гайките. Тогава съвсем основателно може да се предяви претенция за качество на монтажа и отстраняване на дефекта + пълнене с нов фреон за сметка на фирмата, извършила монтаж.
    Преди години в къщи се получи подобна ситуация. Поради ремонт се наложи сваляне на вътрешното и външното тяло. Двете тела бяха складирани на балкона. След няколко седмици ги закачиха обратно и след още седмица климатикът спря да охлажда. Тогава некадърния майстор се опитваше да ме убеди първо, че климатика не е бил изправен преди да го свали и като не мина номера каза, че аз съм източил фреона и сега му правя постановка. Всъщнст се оказа, че има брутално омасляване в зоната на гайките на вътрепното тяло, чак пластмасата отвътре беше омаслена. В крайна сметка ми напълни климатика за негова сметка.
    Този пост е редактиран от biro; 02-08-18 в 12:45.
    Genadi80 и stainway харесват това.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Фреонът може да изфиряса и без видимо омасляване.
    Почти сигурно е, че вимаксаджиите са оплескали монтажа. То да не им е за първи път.
    Mega, Genadi80 и stainway харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Скоро,като почнат да оплескват и монтажите на R32 може да има и по-големи поражения-да не чува дявола.

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Няма страшно. При битовите машини фреонът е малко, а и R32 е трудно горим. Дори и цялото количество да изтече вътре в стаята, пак не могат да се създадат необходимите условия и концентрация за запалване.
    По-рисково е при големите промишлени машини, но там едва ли някой ще извика некадърниците от вимакс да ги монтират.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
    От Zdrav40 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 1176
    Последно: 02-03-25, 19:47
  2. Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC Компресор - Писклив високочестотен звук
    От bran във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1
    Последно: 14-02-18, 20:03
  3. HITACHI RAS/RAC-E14H3 срещу HITACHI RAS/RAC-E14H2
    От metalsun във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 9
    Последно: 27-01-12, 19:08
  4. Hitachi Малайзия или Hitachi RAS/RAC-35YH4 (Китай)
    От conan във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 4
    Последно: 19-09-10, 16:42
  5. Hitachi RAS/RAC-14KH2 - не топли и не охлажда добре
    От techno във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 41
    Последно: 06-01-10, 16:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе