Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Въпросът ми беше, ако клапите са надолу, както трябва да са в режим отопление, вдига ли ги при офф или остават в същото положение? Ако остават насочени надолу, в близост до машината може да се усеща полъха на турбината (който е хладен), в режим следене.
Не остават си насочени надолу,а турбината върти много бавно и не се усеща студен полъх.
Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
Цитат:
Genadi80
Не остават си насочени надолу,а турбината върти много бавно и не се усеща студен полъх.
То на всички машини, които съм виждал, е на много ниски обороти. Но е предпоставка за хладен полъх, на разстояние до 1м. Има оплакали се, но не конкретно от този модел. В такъв случай, е много важно да се подбере много внимателно мястото за монтаж. Не, че иначе не е важно, де. [emoji4]
Цитат:
rosswen
То на всички машини, които съм виждал, е на много ниски обороти. Но е предпоставка за хладен полъх, на разстояние до 1м. Има оплакали се, но не конкретно от този модел. В такъв случай, е много важно да се подбере много внимателно мястото за монтаж. Не, че иначе не е важно, де. [emoji4]
На 18-ката в режим отопление не се движат при off. Остават си в позицията в която са били. Турбината върти бавно и ако си доближиш ръката на 50см от нея се усеща хладна струя. В сервизното има опция при off да спира въртенето на турбината през интервали. На мен лично не ми пречи струята и не съм използвал опцията за спирането и.
Цитат:
splendor
На 18-ката в режим отопление не се движат при off. Остават си в позицията в която са били. Турбината върти бавно и ако си доближиш ръката на 50см от нея се усеща хладна струя. В сервизното има опция при off да спира въртенето на турбината през интервали. На мен лично не ми пречи струята и не съм използвал опцията за спирането и.
В повечето случаи не пречи изобщо, трябва да си завреш главата близо до него. Ако го монтираш над диван и седиш под него, тогава, евентуално може да се усети. За това и споменах, че трябва да се има в предвид при монтаж.
Цитат:
rosswen
В повечето случаи не пречи изобщо, трябва да си завреш главата близо до него. Ако го монтираш над диван и седиш под него, тогава, евентуално може да се усети. За това и споменах, че трябва да се има в предвид при монтаж.
И над дивана и над спалнята не се усеща.При мен са монтирани по този начин.:Drinks:
Цитат:
Genadi80
И над дивана и над спалнята не се усеща.При мен са монтирани по този начин.:Drinks:
Супер. Тъкмо няма да има и шум от клапи.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
antyox
Честито.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
Цитат:
antyox
Честито със здраве да си го ползваш :Drinks:
Хареса ми много като хардуер,ще чакаме положителни отзиви :thumbup
Цитат:
stoqng76
Честито със здраве да си го ползваш :Drinks:
Хареса ми много като хардуер,ще чакаме положителни отзиви [emoji106]
Отзивите ги има от доста време за тази машина.
Цитат:
stoqng76
Честито със здраве да си го ползваш :Drinks:Хареса ми много като хардуер,ще чакаме положителни отзиви :thumbup
Голямо вътрешно тяло, големи два кондензни отвора клапата се регулира от дистанционното ляво/дясно а не като на Митсубиши да бъркаш с ръце и да се чудиш как да не я счупиш и дали изобщо може да се извие. Мисля че ще излезе и тих. Но в момента не е ни топло ни студено и няма как да го пробвам повече.
Цитат:
antyox
Голямо вътрешно тяло, големи два кондензни отвора клапата се регулира от дистанционното ляво/дясно а не като на Митсубиши да бъркаш с ръце и да се чудиш как да не я счупиш и дали изобщо може да се извие. Мисля че ще излезе и тих. Но в момента не е ни топло ни студено и няма как да го пробвам повече.
Голям, двуредов топлообменник и голямо вътрешно. Красота.
П.п. Предполагам, като говориш за Митсубиши, визираш Електрик, средния или ниския клас, защото на МХИ се местят от достанционното (средния и високия клас, за ниския не знам).
Цитат:
antyox
И на мен ми харесва хардуерът. Дано да са го монтирали както трябва.
Цитат:
mystikalrs
Компресорът е ASD084SFNA7JK1 (710 вата) мисля е, който се слага и в по-ниските им серии при 35-цата е доста изцеден 6700 оборота при 25-цата максималните са 5100 минимални 2000 оборота. Външното е с двуредов топлообменик 1080 грама фреон за 25-цата и 1170 за 35-цата.
Има обаче предпоставки за чести и ненужни дефрости през зимата.
Цитат:
antyox
Дай малко снимки на монтажа.