Отговор: Климатик HITACHI RAK-35RPC/RAC-35WPC мнение
Добро утро на всички.
Ставам днес и гледам няма капка в долната част на вътрешното,машината е бачкала цяла нощ (другата в хола си почива)на 23 градуса( на първа степен на вентилатор.Преди малко ходих до магазина и гледам че отвън локвата от конденз е бая голяма(под мен няма друг монтиран климатик).
Цитат:
Първоначално публикувано от Sergey
привет, банда! появи ми се изненадващ проблем с хитачито - както си работеше и почна да капе вода от него (вж снимката) машината си студи, работи си видимо нормално, отвън от маркуча за конденза си излиза водичка, ама откъде и защо почна да капе вътрешното тяло? предполагам е от кондензната ваничка, само че какво да е станало, та не излиза всичко през гофрето, ами капе? не е много течността
доколко е сериозен проблемът, сложна манипулация ли е оправянето? утре мисля да отида до фирмата, дето го монтира, но ще съм благодарен на информация какво да очаквам
Това не е ли притеснително? На същото място имах Мидея - близо 10 годишна работа, пък не е имала такова поведение
нямам влагомер - субективното усещане е за задушно време, макар че вече не е толкова топло. От приложението на телефона ми показва 78% и 29°
Както се появи капенето, така и изчезна вчера :confused:
Допускам че е паднала влажността на въздуха - на двете приложения на телефона ми показва 45% и 52%, което сигурно води до по-малко конденз и пълно оттичане на влагата през маркуча. Не можах да говоря с монтажниците, че събота и неделя не работят, та ще ги търся утре. Не знам дали няма някакво запушване и при повече влага да не смогва всичко да излиза.
Климатикът си работи нормално; държа го на 25° и на 3-та степен, само вечер като лягам го намалявам на 2-ра.
Махни предния панел, налей 1-2 чаши вода във ваничката и ще разбереш дали е запушване и откъде тече.
Този проблем с конденза по въртешното както се появи така и изчезна.
При мен влажността не пада под 70-80% и никога не ми е течал климатик вътре включително този.
Сигурно влагомерът ти изобщо не отчита вярно.
При 25° и 75% влажност точката на оросяване, при която се получава конденз е 20°.
Ако климатикът ти не може да свали температурата на изпаритела под 20° значи не работи както трябва.:)
Цитат:
Първоначално публикувано от
antyox
При мен влажността не пада под 70-80% и никога не ми е течал климатик вътре включително този.
70-80 % вътрешна или външна влажност?
При мен този проблем не се е появявал от доста време.
Ти как си представяш някой да стои вътре при 70-80% влажност? Потта ще шурти от него като река. Да не говорим, че всичко ще мухляса.
Цитат:
Jack Krauser
Ти как си представяш някой да стои вътре при 70-80% влажност? Потта ще шурти от него като река.
Де да знам?Хора всякакви.:Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
За съжаление при мен се случва и допреди 10 минути беше 67%,затова и пуснах климатика -свали бързо на 55%.Зависи от климата -слава Богу не съм мухлясал още:)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28307&stc=1
Цитат:
Genadi80
Де да знам?Хора всякакви.:Drinks:
Наскоро бях на гости,
като отидох в банята да пик*я - е по-мулясало помещение не бях виждал:029:.
Банята е с прозорец поне 50х50 постоянно отворен и все пак... .
:offtopic: За тези работи си има вентилатори с датчик за влажност и всяка седмица с хлорни препарати-заповядай у нас и гледай ако искаш с ултравиолетова лампа:Drinks:
При мен днес времето беше доста сухо - 24% влажност на въздуха отвън. Слънцето препичаше много силно, но ако си на сянка като е ниска влажността жегата въобще не се усеща и се диша много леко. Нямаше нужда да пускам климатик.
1 Прикачен файл(ове)
:offtopic:
Аз знам, днес си минах банята с това :
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28308&stc=1
Имам “малък” опит с професионална дезинфекция(стерилизация):wink:.
п.с. подове и хоризонтални повърности също с това, но като няма никой в къщи, че да не ме изгонят:lol: