Отговор: Питане за Hitachi 10KH2
Така както го описваш прилича на намалял фреон. При стартиране на такива температури би трябвало много по-бързо да почне да духа топло, а за дефрост да не говорим.
Не, не е нормално. Моята конвенционална мидейка си духа топло и дефростите ако има такива са максимално 5-8 минути
Като се има предвид, че е втора ръка и стария собственик каза, че климатика е свалян няколко пъти преди това заради саниране на блока напълно възможно е да е намалял фреона. Ако приемем, че фреона е малко то има ли отношение количеството му за дефроста при положителна външната температура и времето за което се извършва?
Пропуснах да напиша, че разстоянието м/у двете тела е около метър. Иначе като поработи и пипна дебелата тръба при външното тяло е много гореща но докато се загрее както написах минава доста време.
Вместо да се чудиш, колко е фреона, извикай хора, които се занимават с поставянето на климатици, да ти източат фреона, вакуумират, и заредят нов фреон с везна, иначе по този начин, този климатик не е ефективен. Какво ще правиш, когато температурите паднат под 0? Хубаво е да кажеш и откъде си та да ти се препоръчат, читави техници(ако региона ти го позволява)
Цитат:
Първоначално публикувано от
splendor
Вместо да се чудиш, колко е фреона, извикай хора, които се занимават с поставянето на климатици, да ти източат фреона, вакуумират, и заредят нов фреон с везна, иначе по този начин, този климатик не е ефективен. Какво ще правиш, когато температурите паднат под 0? Хубаво е да кажеш и откъде си та да ти се препоръчат, читави техници(ако региона ти го позволява)
Монтажа е правен от фирма занимаваща се с това, но хората дойдоха, монтираха и си тръгнаха понеже само за това ги бях викнал. Явно ще трябва да дойдат отново за да заредят климатика.
Фреона е 650 грама и е R 410A, въпреки ,че машината си е дърта..Имай предвид, че по спецификация минималния тръбен път е 5 метра.
Цитат:
dodo2000
Монтажа е правен от фирма занимаваща се с това, но хората дойдоха, монтираха и си тръгнаха понеже само за това ги бях викнал. Явно ще трябва да дойдат отново за да заредят климатика.
Като монтираха климатика, вакуумираха ли или просто продухаха тръбите с фреона? Нищо чусно щом е свалян няколко пъти да са му духали тръбите с фреона, вместо да го вакуумират и оттам да му е намаляло количеството фреон.
Цитат:
edi1
Фреона е 650 грама и е R 410A, въпреки ,че машината си е дърта..Имай предвид, че по спецификация минималния тръбен път е 5 метра.
Да разбирам, че сегашния тръбен път е малък и може да им проблеми някакви?
Цитат:
splendor
Като монтираха климатика, вакуумираха ли или просто продухаха тръбите с фреона? Нищо чусно щом е свалян няколко пъти да са му духали тръбите с фреона, вместо да го вакуумират и оттам да му е намаляло количеството фреон.
Аз машина за вакуумиране не видях, явно са действали по "бързия" начин.
Защо ли не се учудвам. Сега файда от вакумиране няма, освен ако не ти сложат нов фреон, което ме съмнява да направят. Иначе за тръбите, е хубаво да имаш поне 3 метра тръбен път(колкото ти влиза в стандартния монтаж, за което си дал пари) но дори и при по-малък тръбен път не мисля, че е чак такъв проблем в това. В нас едната от двете мидейки е с 1 метър тръбен път, но си работи нормално(просто тогава не се бях информирал относно тръбния път, а гледах само за вакуумиране и изолиране на тръбите в отделни изолации, преди да ги бандажират).
Явно ще трябва да се бръкна с още поне 100 кинта за пълнене с фреон и вакумиране. Само да намеря читава фирма да свърши това... Ако някой може да препоръча такава в Плевен ще съм му благодарен.
Велев е от Плевен, но май скоро не е влизал във форума.
Цитат:
edi1
Велев е от Плевен, но май скоро не е влизал във форума.
Велев има доста добри отзиви в Плевен,но може и да откаже ,поради факта че машината не е закупена от него,но все пак пробвай.
Цитат:
Genadi80
Велев има доста добри отзиви в Плевен,но може и да откаже ,поради факта че машината не е закупена от него,но все пак пробвай.
Намерих майстори за зареждане на фреона. Да вметна още нещо, което ми направи впечатление... всеки път като изключа Хитачито от дистанционното вместо да спре минава в около 10 минутен режим на дефрост и чак след това се изключва. За първи път виждам такъв климатик. Също така докато работи в режим на отопление външната перка върти постоянно все едно е инвертор. Знам, че при конвенционалните климатици външните перки се включват от време на време само. В момента си търся още един климатик втора ръка за другата стая отново конвенционален, понеже тока на вилата е кофти и не искам да слагам инвертор та определено няма да е Хитачи.
Не е ли все още топло за дефрости? Компресорът колко е натоварен, че да размразява?