Възможно е. Викни техниците ги да го проверят и най-добре да го презаредят с електронна везна. Трябва да постигне доста повече в тази малка стая, дори и да не е добре изолирана.
Възможно е. Викни техниците ги да го проверят и най-добре да го презаредят с електронна везна. Трябва да постигне доста повече в тази малка стая, дори и да не е добре изолирана.
Стаята е с вътрешна изолация, дограма и изолация на тавана. Преди 2 часа го намалих на 24 градуса и в стаята е 24. Май ще ги викам, че като дойде големия студ...
То трябваше с това да започна, но случайно да си пропуснал да почистиш филтрите на климатика за повече от два месеца?![]()
Почистени са филтрите. На две седмици си почиствам. Сега като отворих капака гкедам, че има едно ключе с три позиции. Беше в крайно дясно като застанеш срещу климатика. Аз го предестих в крайно ляво. Знаете ли за какво е това ключе. Има друго копче скрито-предполагам за ресет и едно за пускане еъчно. Но това превключвателче ми е интересно за какво е. Ако някой разбора японски...
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Ти си го преместил ,сега ще можеш да ни кажеш за какво е![]()
Мисля че имаше отношение към аспирация/свеж въздух, но си го върни в дясно положение.
Ще го оставя в ляво няколко дена, да видя има ли разлика. Сега ми се струва, че духа мааалко по топло, но е възможно да е от това, че вънка е 10 градуса![]()
Настройка на видовете аспирации:
給気・排気運転- входяща или изходяща (вляво)(определя се от дистанционното управление)
給気運転禁止 - само изходяща, без входяща (в средата)
給気・排気運転禁止 - само входяща, без изходяща (вдясно)
Тези настройки нямат нищо общо с работата на климатизатора като цяло. За да неможе тази машина да работи коректно в това помещение явно има някакъв "дерт"...
Благодаря, колега! Значи добре съм го преместилЩе видя как ще работи като позастуди пак и ако не е както трябва ще се обаждам във фирмата.
Малко движение по темата. Идваха техниците от фирмата, за 2 часа не успяха да оркрият къде е проблема и накрая взеха вътрешното и външното тяло. Това стана преди седмица и утре ще им се обаждам да видя до къде са стигнали. Как стои въпроса с гаранцията, дали се удължава срока с толкова, коллкото е бил ремонта?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
то си има законодателство ,няма значение какво пише на някакъв листудължава се
"Гаранционният период не се удължава след извършени гаранционни услуги. Това се отнася и за подменени и ремонтирани части. За евентуални налични повреди в момента на покупката трябва да бъде съобщено веднага след разопаковането, но най-късно до два дни след датата на закупуване. След изтичане на гаранцията ремонтите се заплащат."
Алекси, това е цитат от Инструкция за употреба на произволен уред "Парксайд" от "Лидл" Иначе "за коне" има!![]()
По принцип е така, но това е Лидл, не кварталната будка на баба Кина. Има ли изобщо КЗП и ако има за какво? Ако сте прави, това е явно и видимо нарушение на закона. Лидл продава много уреди "Парксайд" и едва ли никой не го е забелязал. Ако тези нарушават закана, трябва ли да се чудим, че и по-малки фирми го правят. Ей затова попитах какво пише в гаранционната карта. Колко от потърпевшите ще знаят и колко от знаещите ще поемат дългия път да си търсят правата по ЗЗП?