RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono
Привет на всички
Искам едно искрено мнение от по-запознатите.
В края на тази седмица ще купувам четири климатика и това си е сериозна инвестиция.
Консултирал съм се с техници и е ясно, че четири 12-ки са ми достатъчни.
Никъде обаче не откривам мнение за модела, на който съм се спрял-Hitachi RAK-35PXB / RAC-35WXB AKEBONO.
Ще се радвам ако някой сподели впечатления от този климатик.
Отговор: RAK-35PXB / RAC-35WXB Akebono
Не съм спец, но като му гледам характеристиките за тези пари има по добри машини. Като си се консултирал не ги ли пита как са ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
ruuni9
Не съм спец, но като му гледам характеристиките за тези пари има по добри машини. Като си се консултирал не ги ли пита как са ?
Дай пример с по-добра машина на стойност до 1500 лева ??? Питал съм как са, но е нормално продавачът да си похвали стоката ,:) за това искам странично мнение от форума.
Примерно Фуджицу LMC e по-добре.
Цитат:
Alexi
примерно Фуджицу LMC e по добре
Давайте точни модели :) Фуджицу LMC има няколко варианта, а и не видях да са със самопочистване и сензори за движение ?? А и hitachi акебоно по спецификация го дават по-икономичен от LMC-то.
Излизат няколко модела, понеже са три фирми, които правят един и същи климатик. Съмнява ме някой да си е купил Акебоно серията. Масово се купува PRC серията.За 1500 без монтаж също може да се намери фуджитсу 12 LUCA.
Sent from my Power_2 using Tapatalk
Цитат:
splendor
Излизат няколко модела, понеже са три фирми, които правят един и същи климатик. Съмнява ме някой да си е купил Акебоно серията. Масово се купува PRC серията.За 1500 без монтаж също може да се намери фуджитсу 12 LUCA.
Ok :) Точно това искам да знам .. няма мнения за акебоно а сега ти казваш че едва ли някои си е купил акебоно .. въпросът ми е : Машините акебоно ли са нещо зле има ли някои наблюдения като цяло ?
Цитат:
Rashidos
Даваите точни модели :) Фуджицу LMC има няколко варианта а и не видях да са със сомопочистване и сензори за движение ?? А и hitachi акебоно по спецификация го дават по икономичен от LMC-то
Ми да беше казал, че самопочистването и сензорите са ти приоритет пред отоплението. Че отдавна няма шамани във форума...
Има Тошиби с по добри характеристики. Сега гледах например Toshiba Ras-13PKVSG-E/RAS-13PAVSG-E SHORAI.
Цитат:
Rashidos
Ok :) Точно това искам да знам .. няма мнения за акебоно а сега ти казваш че едва ли някои си е купил акебоно .. въпросът ми е : Машините акебоно ли са нещо зле има ли някои наблюдения като цяло ?
Не, просто хората не искат да доплащат за сензори и самопочистване. Хората взимат климатици с високи максимали, които топлят.
Понеже имам Хитачи със сензори ,самопочистване и квото още се сетиш ще ти кажа ,че не ги ползвам понеже не са реализирани добре - примерно самопочистването не изчиства добре филтрите и се налага да ги чистиш и ръчно ,а то като ще е така по добре да си ги чистиш ръчно постоянно .. сензора .. има много опции ,нито една от тях не ми се вижда особено полезна .. примерно да следи за наличие на хора в помещението и да регулира температурата спрямо тях - глупост е .. влизаш ,седиш половин един час да се сети да вдигне мощността .. през това време с шапка ли да стоя ?
Първо дебита е на малък - като на 9ка. Второ думите почистване и самопочистване не значат едно и също.
Това исках исках да чуя . Мнение за тези машини а не колко добра е еди си коя
И аз съм продавач .. верно на мебели но е ясен принципа
като имам да продавам нещо застояло ще го изкарам наи добро качество за да си отиде :)
така че от хор аимащи еди си какво и казващи че то е най-доброто , аман вече
По това което пишете до момента разбирам че не сте доволни от марката hitachi. ще огледам митцубишитата и тошибите но и все пак ще изчакам да видя няма ли да пише и някои който е тествал или е имал наблудения върху моделите AKEBONO
Цитат:
Rashidos
Това исках исках да чуя . Мнение за тези машини а не колко добра е еди си коя
И аз съм продавач .. верно на мебели но е ясен принципа
като имам да продавам нещо застояло ще го изкарам наи добро качество за да си отиде :)
така че от хор аимащи еди си какво и казващи че то е най-доброто , аман вече
По това което пишете до момента разбирам че не сте доволни от марката hitachi. ще огледам митцубишитата и тошибите но и все пак ще изчакам да видя няма ли да пише и някои който е тествал или е имал наблудения върху моделите AKEBONO
Кой е казал, че сме недоволни от марката Хитачи? Много крайно мнение за, човек не прочел нито една тема във форума.
в офиса си имаме едно SOGO 12-ка :) ползваме го то 8 години и е супер китаец олимпиец :) едва ли акебоното е по зле от това :)