Отговор: Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Истинските професионалисти правят конуси, аматьорите - заварки.
Тотални глупости, ако си левак, не можеш нито конус да направиш, нито заварка. Има места за монтаж, където заварките са задължителни. Важното е да са направени по правилата, със защитен газ. Да не забравяме, че от заварката по-здраво няма, стига да е направена правилно.
Защитен газ при заваряване ползват само по сервизите. Нямаше практика да се мъкнат бутилки по обекти, поне до преди десетина години в Пловдив. Тежат!
Не знам, ние си носим винаги, когато има заварки.
Цитат:
Mega
Да не забравяме, че от заварката по-здраво няма, стига да е направена правилно.
Не е баш така. От високата температура медта прегаря, деформира се и отслабва. Мястото на заварката е здраво, но точно до нея материалът омеква и отслабва, ако има вибрации, или голямо температурно натоварване с широки амплитуди топло-студено(както е при чести дефрости), след време тръбата може да се спука/откъсне точно до заварката...
При битовите климатици свръзките са много малко и няма особен смисъл от заварки. Нещо не схващам логиката да мъкнеш бутилки, горелки, експандъри, да се мъчиш да направиш читави заварки на вътрешното тяло, и накрая ако оплескаш конусите отвън, системата пак ще ти изтече. :BigGrin
От 42:00 до 48:00 тества здравината на тръбата след заварка.
https://www.youtube.com/watch?v=wJD712DB6S0
Джак , Мега е написал ( стига да е направена правилно ) !! Не знам какво си гледал на клипа но човека показа правилна и неправилна заварка със сребърен припой на мед . Първата беше като по учебник , без да прегрява тръбата с правилния припой ( става всичко за секунди ) и след това охлади заварката ( материала не променя структурата ) и цвета . На коляното прегря всичко , медта смени цвета по това се познават "хубавите " заварки , затова и е омекнала медта , направи окалина и всичко е скапано . Гледай пак клипа .
Цитат:
gerhar
Джак , Мега е написал ( стига да е направена правилно ) !! Не знам какво си гледал на клипа но човека показа...
...разликата между:
* спойка с мек припой - ниска температура, използва се за водопроводни системи с ниско налягане
* заварка - висока температура, използва се при климатични/охладителни системи на високо налягане
:BigGrin
Джак, като монтираш 15 години климатици тогава ела ми казвай как, защо и кога се заварява. Малко е несериозно в момента, от гледане на клипчета експерт не се става. Иначе кучето щеше да е касапин.
Ако не знаеш, при големите машини всичко е на заварки, защо ли не е с конуси?
Ами ти като искаш прави заварки навсякъде, аз да не те спирам?!
Отклонихме се от темата.
----------
На мен ми е интересно каква ще се окаже причината за страхотното бръмчене/стържене на Хитачито. Дали резонанс или нещо опира във вентилатора?
Аз не правя заварки навсякъде, само където е нужно.
Колеги, погледнах technical data на новото Акебоно 2020 R32, меко казано -кърти.Само дето не мога да разбера с какъв компресор е ???Някъде го дават със скрул, някъде с ротари компресор.Каква е истината? Може ли да има такова нещо= DC PAM SCROOL???
Качи го тоя каталог да знаем какво си гледал.
Вътрешно 11 и почти 38 килограма външно тяло, за 12-ка на R32 - много добре.
Да видим какви минимуми са им написали.
Ако е това еднороторен компресор.
Новите са RXE/WXE
- - - - - - - - - -
Мен ме кефи "Ширикумата" RAK-25PSЕ-W/S и по-точно обявеният минимум на пауър инпут.
440w
Май трябва да е скрол, обаче от антарес в Русе ми каза че не било скрол. Да ама и като му видяхме монтажите, не се знае.
Пак да питам при заварките не попадат ли някакви твърди частици в кръга? Не е ли това предпоставка за проблем?
На RPC-то имам чуството че не му стига фреон, или е запушено по трасето, защото във форума се говорят суперлативи за него, а моето се задъхва и постоянно шупти външното и струята му не е достатъчно топла.