Отговор: Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
Вместиха се в 1 месец. Предполага се че проблема с бръмченето от самото начало е бил от дефектен компресор, тъй като това бил едва вторият който сменят след година и половина работа от стотици хитачита. Има си още година и половина гаранция и ще го видим. Вече са сменени половината части на 25RPD- мотор на вент вътр. тяло, на външното - платката и компресора. След седмица прогнозите са за застудяване и тогава ще поработи на отопление. Ако се появят някакви дефекти ще ви се похваля.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tntcom
Вместиха се в 1 месец. Вече са сменени половината части на 25RPD- мотор на вент вътр. тяло, на външното - платката и компресора.
Така работят некадърните техници. Като не могат да диагностицират проблема - сменят наред.
Че то това си е стандарт масово по фирмите за климатици, а и не само за климатици. Търговци и монтажници. Сервизът им е трудна материя.
Има ли съществени разлики между RPD и RPE?
Освен функцията за "обливане" на вътрешния ТО с вода? Нещо друго съществено?
Може и да е обсъждано, но последните месеци чета форума през пръсти. Може и да съм го пропуснал.
:offtopic: Технология прост лош (така чух по радиото рекламата, а тя била Frost Wash).
Не че нещо, но тая технология не работи!
Поради проблем в климатика ми се случи все едно е с такава функция. И то многократно. Топлообменника не е по-чист от другият ми климатик - същата работа е.
Аз лично не бих я вземал под внимание тая функция.
Цитат:
zxc0
Не че нещо, но тая технология не работи!
Поради проблем в климатика ми се случи все едно е с такава функция. И то многократно. Топлообменника не е по-чист от другият ми климатик - същата работа е.
Аз лично не бих я вземал под внимание тая функция.
И как ти се замрази топлообменика до -15?
- - - - - - - - - -
Цитат:
mimojef
Има ли съществени разлики между RPD и RPE?
Освен функцията за "обливане" на вътрешния ТО с вода? Нещо друго съществено?
Може и да е обсъждано, но последните месеци чета форума през пръсти. Може и да съм го пропуснал.
Има датчик за влажност в помещението, което е плюс, че няма да изсушава въздуха, а ще го държи оптимално влажен
.
Ам как, ...
При външна -2, -3, -5 включва дефрост ....
Като дойде време за превключване на топло, 4-тирипътния не превключва и остава на охлаждане. Вентилатора не тръгва, щото е на р-м отопление и няма температура!
И си бичи с консумация 1kW на охлаждане при -2,-3,-5 външна.
И бичи тей час, два без аларма, докато някой не се сети да го изключи.
Жицата на плазмата беше се скъсала от скрежа.
После като се стопли, половината тече отвън като летен конденз, другото по пода!
И така доста пъти.
Но не бих казал че е чист топлообменника.
От замерванията на моя по време на дефрост вътрешния топлообменник чука -30, ако е малко клонящо към нула заскрежаването -20 -25 (нещо такова)
Може при желание да кача записи.
Честито, имате си климатици със зимна прост уош технология.
Мисълта ми е че не е някаква гениална нова технология, а 5 реда код и яко реклама.
2 Прикачен файл(ове)
Здравейте колеги. От около месец и аз вече съм притежател на три броя Хитачита (две 9ки и една 12ка). Прави ми впечатление, че климатиците в спаните (9ките) вътрешното тяло показва доста по-висока температура в сравнение с термометъра в стаята ми. Тоест, през ноща за да подържа температура от порядъка 23-24 градуса, трябва да настроя от дистанционното 26 градуса. В момента температура в стаята според тернометъра ми е 23, според дистаннионно на климатика 22 (един до друг са), а според вътрешното тяло (вижда се от мобилното приложение на хитачи) е 26 градуса. Във втората спалня е подобна ситуацията - 23 според вътрешното тяло, 20 на термометъра. С климатика в хола няма така фрапантна разлика, настроен е да подържа 24 градуса, в стаята е около 24 според термометъра, а от мобилнато приложение показва 25. Има ли възможност да калибрирам термометъра на вътрешното тяло от сервизното меню? Двете спални са по 15кв. и външната температура е около 5-10 градуса, така че мисля, че няма проблем да се справят 9ките.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35111&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35112&stc=1
Има го описано в темата.
- - - - - - - - - -
Има го описано в темата.
Нормално е горе при вътрешното тяло да е по-топло. Поради неправилен монтаж или неподходящо насочване на струята може да се получи топъл джоб около климатика и той спира, защото си е изпълнил заданието. Но при термометъра може да е съвсем различно положението.
Само да ти обърна внимание, че зимата ще имаш проблем при така разположените вътрешни тела. Като размрази горното и залива долните с вода, която замръзва и влошава работата им. Също така подът ще стане ледена пързалка.