Отговор: Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
Цитат:
Първоначално публикувано от
biro
Нормално е горе при вътрешното тяло да е по-топло. Поради неправилен монтаж или неподходящо насочване на струята може да се получи топъл джоб около климатика и той спира, защото си е изпълнил заданието. Но при термометъра може да е съвсем различно положението.
Само да ти обърна внимание, че зимата ще имаш проблем при така разположените вътрешни тела. Като размрази горното и залива долните с вода, която замръзва и влошава работата им. Също така подът ще стане ледена пързалка.
И трите тела са с изграден дренаж. Монтиран е карбонов нагревателен кабел, както на дренажната тръба, така и на долнача част на външните тела. Всичко се управлява от термостат, който се включва при ниска температура. Това което ми убегна и чак сега го забелязах, е че от ляво има втори отвор на изтичане на вода, който не бях предвидил. Ще видим зимата как ще действа системата, ако се събира много лед ще слагам тави.
Цитат:
ivogff
И трите тела са с изграден дренаж. Монтиран е карбонов нагревателен кабел, както на дренажната тръба, така и на долнача част на външните тела. Всичко се управлява от термостат, който се включва при ниска температура. Това което ми обегна и чак сега го забелязах, е че от ляво има втори отвор на изтичане на вода, който не бях предвидил. Ще видим зимата как ще действа системата, ако се събира много лед ще слагам тави.
Честито за придобивките,със здраве да ги ползваш.
Отвора отляво може да им сложиш тапите който вървят в комплект с машините.Виждам че имаш и wi-fi модулите за управление,май сме само двама във форума с тези джаджи на марката.Температурата която ти показва че е +2 или +3 градуса над заданието е тази която е при вътрешния датчик.
Ползвай машините и не им се взирай много много,остави ги да правят кефа от топлината която бълват.
П.С. Марката е недолюбвана във форума,но се е доказала достатъчно.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
ivogff
ако се събира много лед ще слагам тави.
Честито! Надявам се да е спазено условието захранването да е към външното тяло.
Аз 35цата ще я ползвам 3та зима, въобще няма нужда от този нагревател.
Термометъра на дистанционното показва с градус надолу.
25цата е добре да я държиш на втора степен на турбината.
Ето това за което питаш:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35113&stc=1
Цитат:
the inquirer
Честито! Надявам се да е спазено условието захранването да е към външното тяло.
Аз 35цата ще я ползвам 3та зима, въобще няма нужда от този нагревател.
Термометъра на дистанционното показва с градус надолу.
25цата е добре да я държиш на втора степен на турбината.
Ето това за което питаш:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35113&stc=1
Настроих го. Сега остава да тествам.
Цитат:
ivogff
Един съвет отностно приложението HI-KUMO.Не го обновявай до последната му версия,че нещо са я омазали.Спри и автоматичното обновяваме в Google play.
Цитат:
Genadi80
Един съвет отностно приложението HI-KUMO.Не го обновявай до последната му версия,че нещо са я омазали.Спри и автоматичното обновяваме в Google play.
Първоначално през google play го издърпах и видях, че не се показват никакви числа. Със старата версия 1.2.0 работи. Но като цяло работи малко тромаво приложението, трябва му време да се опреснят настройките за разлика от това на Daikin, което е доста добро. Може бавното синхронизиране да е от 4G модема. Голямото предимство на Wifi модула на хитачи, е че освен през телефона, може да оправляваш и през web на hi-kumo.com.
Тия машини имат такъв удобен таймер, чe няма нужда от wi-fi.
Цитат:
the inquirer
Честито! Надявам се да е спазено условието захранването да е към външното тяло
Те и да искат през вътрешното не могат да го захранят.
Имаше такъв случай в темата, явно са успяли.
- - - - - - - - - -
Цитат:
ivogff
Пиши за.резултат след тестването.
Цитат:
the inquirer
Имаше такъв случай в темата, явно са успяли.
- - - - - - - - - -
Пиши за.резултат след тестването.
Вдигнах с +2 градуса и сега при настроено от дистанционното 24 градуса, климатика поддържа 24.5 - 25 градуса според термометъра в стаята. Днес го намалих на +1 и пак ще тествам.
Това с шифта на градусите вместо да се прави не е ли същото да вдигнеш просто 2 3 градуса от дистанционното вместо да влизаш в това скрито меню. Не е ли същото в консумацията на енергия?
Изпратено от моят HUAWEI GRA-L09 с помощта на Tapatalk
Същото е, който иска да ползва опцияга, който иска да не я ползва. По избор е.
Здравейте, група предстои ми монтаж на Hitachi RAK35RPD/RAC35WPD нещо за което трябва да знам когато дойдат монтажниците? Насоки да имам и аз някакво познание после да нямам проблеми. Благодаря
Здравейте, имам проблем с Hitachi RAK42RPD/WPD Performance . Тази машина въобще не си дава зор при зададени 25 градуса, духа студено и в стаята е около 21 градуса чак като му задам 28-29 започва да духа приятно и в стаята става приятно. 32кв. стая с височина 2,30см, Збравих да кажа че вентилатора е на ауто.