Отговор: Всичко за Hitachi RAK25RPD/WPD и RAK35RPD/WPD Performance
Премери температурата горе при него. Ако е към 25 гр., значи всичко е наред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
adnan83
32кв. стая с височина 2,30см
Къде се намира тази стая? Къща, апартамент? Има ли изолация?
- - - - - - - - - -
Цитат:
SPSt
Ако е към 25 гр., значи всичко е наред.
Това с какво решава проблема?
Цитат:
the inquirer
Това с какво решава проблема?
Кой проблем? Ако температурата горе е 25 гр., значи машината работи коректно. А защо работи така има мноого писано из темите.
Цитат:
adnan83
Къща без изолация
Толкова ли е нисък етажа?
230см
- - - - - - - - - -
А според мен тази машина има голям капацитет.
В такъв случай датчика за температурата на стаята се изнася на един кабел, така че да е на височина един метър от пода.
Просто етажа е много нисък, топлия въздух при климатика бързо става около 27 градуса, а това за него означава че е достигнал 25 градуса.
- - - - - - - - - -
Машината има капацитет, но е за по-голям обем, за да може да се развърти хубаво. Трябва и повече въздух, за да диша.
А този датчик къде се намира , дали това изнасяне мога да го направя аз или ще трябва техник?
Цитат:
adnan83
А този датчик къде се намира , дали това изнасяне мога да го направя аз или ще трябва техник?
Термистора за вътрешната температура се намира на една малка платка. Ако нямаш познания ще ти е небходим техник.
Разбрах, благодаря Ви много за информацията.
Няма за какво. На 20 страница от темата можеш да видиш снимка на тази платка. Това е платката на която се намира приемника за дистанционното и светодиодните индикатори.
Качи снимка на климатика така че да се вижда какво има около него. Да не се окаже, че е монтиран над висока мебел или в ниша.
Цитат:
Jack Krauser
Не е баш така. От високата температура медта прегаря, деформира се и отслабва. Мястото на заварката е здраво, но точно до нея материалът омеква и отслабва, ако има вибрации, или голямо температурно натоварване с широки амплитуди топло-студено(както е при чести дефрости), след време тръбата може да се спука/откъсне точно до заварката...
При битовите климатици свръзките са много малко и няма особен смисъл от заварки. Нещо не схващам логиката да мъкнеш бутилки, горелки, експандъри, да се мъчиш да направиш читави заварки на вътрешното тяло, и накрая ако оплескаш конусите отвън, системата пак ще ти изтече. :BigGrin
От 42:00 до 48:00 тества здравината на тръбата след заварка.
https://www.youtube.com/watch?v=wJD712DB6S0
Имам над 20 години опит в подръжка на хладилни установки и климатични уредби на плавателни съдове ,където системите основно се извършват със заварки . В такива зверски условия като вибрации и трусове като корабните ,едва ли има място за сравнение с домашните климатици. Налагал се и ремонт и подмяна на тръбопроводи и каквито гадории излезнат ,но фитерите са се справяли . Верно има понятия като сертифицирани работници ,но дори и един поляк с купен сертификат завалията се справи със задачата. .
========
Влязъх в темата защото се интересувам дали се предлагат 7ци мони сплит .
Цитат:
pap1918
Влязъх в темата защото се интересувам дали се предлагат 7ци мони сплит .
Може в новия внос да има и 18ки, но ще са от новата серия RPE. RPD серията едва ли вече се внася.
Може ли да споделите дали вградения електромер отчита вярно в сравнение със специализиран уред за целта. Да знам да се доверявам ли на моя. За серия Акебоно става въпрос при мен, но смятам, че ако при вас е верен и моя ще е. Тук има много повече хора и се надявам да придобия представа.