Отговор: Hitachi RAK-25/35XD/RAC-35/25WXD Akebono R32 не поддържат зададената температура
Да допълня и наблюденията от днес - сутринта оставени климатиците на 24 градуса на вентилатор на макс - след като се прибрах от работа термометъра показваше 24 градуса и в двете стаи. Явно наистина дерта е бил в ниската скорост на вентилатора, в момента е на 26 градуса и сме по тениски с жената :). Благодаря на всички за отговорите, ще чакам студа да видим как ще се държат тогава, но засега мисля че сме ОК.
Отговор: Hitachi RAK-25/35XD/RAC-35/25WXD Akebono R32 не поддържат зададената температура
Цитат:
Първоначално публикувано от
zealod
Да ти имам дефроста с 32 градуса. По-скоро е режим OFF.
Малии, и тук 3мин off. Явно е на мода.
Здравейте,
Може ли да споделите впечатления за модела как се държи през зимата в много студените дни?
Питам тъй като виждам оферти в нета за модела 35rxd за около 1700 нови, но без гаранция. По спецификация го дават за отопление до -20 -25 градуса и затова се чудя дали си заслужава за отопление на около 18-20кв стая в балкана.
как така нови без гаранция .. тя е 3г при хитачи и не е добре да я губиш
Ами човека иска да спести едни 100 лева 1700 са без гаранция 1800 са с 3 години гаранция.
Като се обадих по телефона на човека от обявата директно каза, че са нови в кашоните си, но без гаранция.
Като гледам цените в нета от търговци са 2200-2300 може би затова на тая цена са без гаранция или е изтекла вече тъй като е стар модел.
ПС: Моля колегата да ми пише на ЛС ако не е тайна къде са по 1800 с гаранция. Ще съм му благодарен.
Цитат:
rbh
Като се обадих по телефона на човека от обявата директно каза, че са нови в кашоните си, но без гаранция.
Като гледам цените в нета от търговци са
2200-2300 може би затова на тая цена са без гаранция или е изтекла вече тъй като е стар модел.
ПС: Моля колегата да ми пише на ЛС ако не е тайна къде са по 1800 с гаранция. Ще съм му благодарен.
https://www.elterm-bg.com/klimatici/...roduct_id=1233
Цена 2020 лева с монтаж. При цена на новите монтажи си под 1800 лева.
Не мога да пращам лични. За това тук.
Благодаря за информацията. Ще проверя дали може са бъде закупен без монтаж.
Може ли мнение на колегите, които ползват този модел за отопление през по студените дни как се справя ?
Re: Hitachi RAK-25/35XD/RAC-35/25WXD Akebono R32 не поддържат зададената температура
Като хардуер е доста солидна машина, но има шанс да прави дефрости под 0 градуса на 45мин. Това го правят някои модели на марката други не.
не е проблем ,мода ми е усвоен от официалния вносител вече :) само трябва да се оплачеш че прави чести дефрости ..
Цитат:
rbh
Здравейте,
Може ли да споделите впечатления за модела как се държи през зимата в много студените дни?
Питам тъй като виждам оферти в нета за модела 35rxd за около 1700 нови, но без гаранция. По спецификация го дават за отопление до -20 -25 градуса и затова се чудя дали си заслужава за отопление на около 18-20кв стая в балкана.
Здравейте,
Аз съм автора на темата, та мога да споделя вече впечатление от 2та климатика миналите 3 зими/години. Първото нещо, което искам да споделя е, че на 9ката изгоря компресор януари 2021. Климатика си беше в гаранция, но фирмата от която го купих ме мотаха около два месеца докато го сменят. Тъпото беше, че аз го чувах че бръмчи ненормално, обаждах им се, пращах им запис на шума, те ми викаха, че е нормално. След ремонта проблеми с нея нямам. От към отопление и комфорт - нямам оплаквания, зимата климатиците се оставят на 25-26 градуса в хола, 23 - 24 в спалнята и е доста приятно, с жена ми си обичаме топлото и покрай пандемията все имаше по някой вкъщи целодневно. Докарват зададената температура с един градус разлика,което според мен е напълно нормално. Нещото обаче, което много промени обстановката е, че под мен се нанесоха съседи миналата зима, а преди това беше необитаемо. Това както се казва модерно, беше game changer. В хола стана доста по-комфoртно и пода си се затопли. Не си спомням да ни е било студено, особено последната зима. От към тишина, климатиците са тихи - вътрешните тела не пукат, не вият. Лятото също ги ползваме, дори спим на климатик в момента - пускаме го само вечер, или някой ако работи от спалнята. Та за охлаждането нямам никакви забележки. Нещото, което не ми харесва е монтажа на климатиците, първоначално ги бяха монтирали без гумени тампони и външните тела се чуваха малко, след като сложиха тампони 9ката заспа, но на 12ката още се чуват леки вибрации зимата като се развърти хубаво перката - като според мен проблема не идва от климатика, а от това че тръбите му идват малко къси и е под механично напраженение - но това е само моя теория (интересно е, че като го хвана с ръка и натисна външното тяло докато шуми - шумовете поизчезват) .