Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 43
Like Tree13Одобрявам

Hitachi RAK-25/35XD/RAC-35/25WXD Akebono R32 не поддържат зададената температура

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Dec 2019

Hitachi RAK-25/35XD/RAC-35/25WXD Akebono R32 не поддържат зададената температура

Здравейте,
    От няколко дни съм собственик на две машини 12ка RAK-35RXD/RAC-35WXD монтирана във всекидневна 25 квадрата и 9-ка RAK-25RXD/RAC-25WXD монтирана в спалня 15 квадрата(в стаята има огромен гардероб и скрин от което резултантната кубатура. Сградата е ново строителсвто с изолация и доста прилична дограма, на 1ви етаж (над партер). Единият е на 10 сантиметра от тавана монтиран, другия на 15, вертикалните жалузи са насочени надолу, а хоризонталните към най-далечния ъгълна стаята и на двата климатика. Има проблем и с двата климатика, че не могат да достигнат зададените температури в стаята - в момента навън е може би около 8-9 градуса, 12ктата е настроена на 29 градуса в стаята температурата е 22-23. 9ката е настроена на 27 градуса и температурата е там е 21-22 градуса. Играх си със зададени по ниски, по високи температури, но винаги има един офсет от 5-6 и отгоре градуса между зададената температура и темпеературата в стаята. Наясно съм че температурата в стаята никога не можеда цепи градуса спрямо заданието, но разлика от 5-6градуса за мен е недопустима. Излиза че за човешки температури климатика винаги трябва да работи на 30тина градуса. Фирмата от която ги купих и монтираха, казаха че трябвало да минат 72 часа за темперират климатиците, минаха тея 72 часа ама офсета между температурата в стаята и заданието си остава. Няколко пъти дори усещам че климатика даже почва да духа хладен въздух, което е доста неконфортно. Задавам си въпроса - ако сега на тея относително високи температури не достига задание, какво ще правя като стане -10, -15, -20. А аз го купих точно защото според характеристиките топли до -25 и държи пълна мощност до -15 !? Един познат сподели, че новите климатици с R32 се държали така независимо от марката, което не мога да го повярвам. Някой може ли сподели какъв може да е евентуалния проблем, знам че това е малко като хвърляне на боб, но взе пак всякакви идеи и насоки не са излишни.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Отговор: Hitachi RAK-25/35XD/RAC-35/25WXD Akebono R32 не поддържат зададената температура

Аз имах същият проблем. В началото.
    Според мен зададената температура е много висока.
    Ако си сложил турбината на ниска степен ще прави топъл джоб и ще изключва много преди да е достигнал зададената температура.
    Освен това леко трябва да вдигнеш вертикалната клапа, въздушната струя пак да е насочена към пода, но да има лек наклон.
    Темперирането при мен стана доста по бавно - за около седмица, но аз монтирах климатика в най-големия студ.
    Като цяло в началото турбината трябва да е на по-висока скорост, да малко е шумно и ветровито, но постепенно турбината ще се успокои.
    Този пост е редактиран от the inquirer; 14-12-19 в 18:13.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2018

Отговор: Hitachi RAK-25/35XD/RAC-35/25WXD Akebono R32 не поддържат зададената температура

На Вашия познат много поздрави. На коя степен държите турбината? Под вътрешните тела близо до тях има ли нещо? При тези външни температури, в рамките на 1-2 часа трябва да си достига заданието (ако е в границите на разумното 23-24 градуса).

5. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Освен това клапите за хоризонтално реене на въздушният поток спомагат за по-бързото и равномерно темпериране.
    Климатици с такъв сериозен хардуер, ако са правилно монтирани няма как да не топлят.

6. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

72 часа са малко ако няма вътрешна изолация.
    Остави ги да работят една седмица на 24С и турбина на най-високата поносима. Ако няма никой през деня на наи-висока степен вентилатора.

7. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

На 24 градуса, ако ги остави ще изкарва доста топла струя, ако прави топъл джоб пак ще изключва преди заданието.
    21-22 градуса ми се струва оптимален вариант. И както се спомена по-висока скорост на турбината, за да превърти хубаво въздуха.
    Остава вече потребителя да разцъка малко клапите и турбината.

8.  

9. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Ако е на максимална турбина, няма как да прави топъл джоб, освен ако гардероба не е пред него.
    Genadi80 одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от zealod Виж публикацията
    Здравейте,
    От няколко дни съм собственик на две машини 12ка RAK-35RXD/RAC-35WXD монтирана във всекидневна 25 квадрата и 9-ка RAK-25RXD/RAC-25WXD монтирана в спалня 15 квадрата(Има проблем и с двата климатика, че не могат да достигнат зададените температури в стаята - в момента навън е може би около 8-9 градуса, 12ктата е настроена на 29 градуса в стаята температурата е 22-23. 9ката е настроена на 27 градуса и температурата е там е 21-22 градуса.
    Ако 35-цата настроена на 29градуса не може да вдигне повече от 22 в 25 квадрата, очевидно има някакъв проблем климатика. Кой ги монтира?
    Наблюдавай за неравномерно заскрежаване на външното тяло.

11. Novice
    Тук е от
    Dec 2019

Благодаря на всички за бързите отговорите. И на двата климатика степента на вентилатора беше втора. По думите на тех. директор на фирмата от която ги купих и монтира ( с който говорих вече по телефона и засега ще спестя името на фирмата - мисля че е от големите в бранша - не искам да правя нито реклама, нито анти реклама), на втора степен най се усещала топлината (не че ми звучеше резонно). Сега ще ги пусна на максимална степен на 25 градуса и ще пиша пак утре сутрин какви температури показва дистанционното и термометрите в стаята. Интересно е че първия ден като след монтажа преди да си легнем с жената оставихме 9ката на quiet mode и сутринта си беше бая клинч, така че теорията за джоб може и да има доста резон. Относно обледеняване - няма никакво и по двата климатика днес сутринта им хвърлих един поглед, утре може да ги разгледам по-обстойно. Няма гардероби или други мебели които да пречат на циркулацията.

12. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Сега, като погледнах техническия каталог на 2-ра степен на турбината дебита е 370 куб.м./ч. за 25RXD и 380 куб.м./ч. за 35RXD.
    За 25 кв.м. може би 380 куб.м./ч. са недостатъчни за поддържане на желаната температура в помещението, когато външната температура е под нулата. Нека по-запознатите с материята да кажат.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Ватметър трябва. В топло време не си дават зор. И други марки са така. В стаята 20°, заданието 24° , а работи на 280...320W.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И как 60W (по номинал) на м3 са недостатъчни при +10оС външна температура? Очевидно, нещо не е съвсем наред. А за отопление през Зимата, и въпрос не може да става...

Това, че помещението не е темперирано, не е причина за описаното поведение на машината. При тези условия, в рамките на максимум 2 часа, трябва да достигне заданието.
    zxc0 и Rafailiev харесват това.

16. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

За 2 часа ако турбината е поне на АВТО. Тези климатици не са работили никога на степен над 2-ра, до колкото разбирам.
    За 2 часа не може с 380м3 да стопли 20м2 бетонна плоча на тавана + 20м2 под + няколкостотин тухли по стените.
    Пък знам ли? Мож и да има някакъв проблем с машините.
    Изпържи ги на 30 градуса с максимална турбина и виж какво ще се получи след половин час да речем.

17. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    За 2 часа не може с 380м3 да стопли 20м2 бетонна плоча на тавана + 20м2 под + няколкостотин тухли по стените.
    И аз това се опитах да кажа, че може би няма достатъчен дебит за 25 м2
    При мен стаята се темперира след седмица.
    16 м2, северозападно изложение без изолация, зимата са и необходими около 800 вата на час, за да се поддържат 20-21 градуса.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Всичко, което трябва да направи климатика, е да стопли 65м3 въздух.
    Този пост е редактиран от Kasap; 15-12-19 в 02:51.
    SPSt одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатик прави по-висока температура от зададената
    От kikotyy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 18-11-16, 20:55
  2. Fuji 14LGC не достига зададената температура
    От poisoner във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 19
    Последно: 16-01-13, 00:41
  3. Sanyo SAP-V22H - не поддържа зададената му температура
    От zicfrid във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 2
    Последно: 15-12-10, 18:16
  4. Panasonic CS/CU-RE12JKX - не поддържа зададената температура
    От Стоян във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 08-07-09, 19:29
  5. Gree ACS-09GP - превишава зададената температура
    От predator_310 във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 3
    Последно: 17-10-08, 20:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе