Здравейте,
От няколко дни съм собственик на две машини 12ка RAK-35RXD/RAC-35WXD монтирана във всекидневна 25 квадрата и 9-ка RAK-25RXD/RAC-25WXD монтирана в спалня 15 квадрата(в стаята има огромен гардероб и скрин от което резултантната кубатура. Сградата е ново строителсвто с изолация и доста прилична дограма, на 1ви етаж (над партер). Единият е на 10 сантиметра от тавана монтиран, другия на 15, вертикалните жалузи са насочени надолу, а хоризонталните към най-далечния ъгълна стаята и на двата климатика. Има проблем и с двата климатика, че не могат да достигнат зададените температури в стаята - в момента навън е може би около 8-9 градуса, 12ктата е настроена на 29 градуса в стаята температурата е 22-23. 9ката е настроена на 27 градуса и температурата е там е 21-22 градуса. Играх си със зададени по ниски, по високи температури, но винаги има един офсет от 5-6 и отгоре градуса между зададената температура и темпеературата в стаята. Наясно съм че температурата в стаята никога не можеда цепи градуса спрямо заданието, но разлика от 5-6градуса за мен е недопустима. Излиза че за човешки температури климатика винаги трябва да работи на 30тина градуса. Фирмата от която ги купих и монтираха, казаха че трябвало да минат 72 часа за темперират климатиците, минаха тея 72 часа ама офсета между температурата в стаята и заданието си остава. Няколко пъти дори усещам че климатика даже почва да духа хладен въздух, което е доста неконфортно. Задавам си въпроса - ако сега на тея относително високи температури не достига задание, какво ще правя като стане -10, -15, -20. А аз го купих точно защото според характеристиките топли до -25 и държи пълна мощност до -15 !? Един познат сподели, че новите климатици с R32 се държали така независимо от марката, което не мога да го повярвам. Някой може ли сподели какъв може да е евентуалния проблем, знам че това е малко като хвърляне на боб, но взе пак всякакви идеи и насоки не са излишни.