Отговор: Hitachi RAK-35RXE/RAC-35WXE Akebono
Вероятно има навивки и на картера на компресора. Няма как да са пропуснали.
На мен ми изглежда много добре управлението на подгрева. Аз го разбирам, че има 2 режима
- икономичен
- и агресивен
При термо оф, или оф на компресора - не работи подгрева
- при спрян климатик се включва да затопли картера и маслото за топъл старт
- при пуснат климатик също се включва от определена граница надолу. При агресивен режим е от -1° надолу.
Предполагам, че вносителите могат да Ти дръпнат една бройка, ако изявиш желание. Доста са отзивчиви.
На сайта на вносителя няма такова нещо. Или поне аз не виждам.
Re: Hitachi RAK-35RXE/RAC-35WXE Akebono
На 25 и 35цата май са еднакви топлообемника с този на нордика, закривен е и към компресорната част, добър хардуер за машината.
Да споделя впечатления след 1 седмица работа на машината. Монтирана е на 2.12.20 към обяд или малко преди обяд. Според вградения електромер е изхарчила 35.3 KW/h или 207W/h. През около 4 от тези 7 дни с нея отоплявам освен основното северно помещение, в което е монтирана - хол около 19кв.м. с обем 55 куб. м. и кухня, също северна, 15кв. м. с обем 45 куб. м. Просто държа вратата към кухнята отворена. Гледам да поддържам около 23-24 градуса в хола, но съм правил и експерименти с вентилатора и понякога съм го надувал и на по-висока температура.
Отначалото при температури около +2 до -5 градуса за два-три дни видя зор, помещението не беше темперирано и беше студено при монтирането на машината. Даваше по-голяма разлика със зададената температура, докато в момента поддържа сравнително вярна температура,с отклонение 1-2 градуса. Дефростваше през 45 мин, когато го бях дал на 32 градуса от дистанционното и го бях оставил на 4та степен при външна около 0-1 градус (в стаята беше 23-24 градуса) (по принцип го държа винаги на 4та степен на вентилатора, за да харчи по-малко ток, само като съм там намалям на трета и рядко на втора). Дефроста според мен е адекватен, защото при него винаги външното тяло беше обледено. Като се облекчи малко работатата и се вдигна леко външната температура се увеличи и самия интервал, през който се извършваха дефростите. Минус на самото помещение е, че вътрешното тяло е в единия ъгъл, но няма как иначе да се монтира. Мога да сравнявам единствено с General Fujitsu ASHG09KGTB, защото имам такъв в съседната южна стая.
Плюсове:
- Вътрешното тяло е много тихо. Почти с една степен по-тих при всяко ниво на вентилатора от General Fujitsu ASHG09KGTB. На 4та е като Фуджитсуто на трета, на трета е като Фуджитсуто на втора, надолу вече разликата не е чак толкова драстична.
- Въздушния поток е плътен и топъл, за разлика от General Fujitsu ASHG09KGTB, който духа хладно на моменти и вее повече, като цяло.
- При включен powerful режим измерих изходяща струя от 58.4 градуса, като ми писна да седя с термометъра, понеже ми беше неудобно. Може и малко повече да е температурата.
- Няма никакво забавяне - включиш ли му powerful или ако му усилиш температурата и степента на вентилатора и почва да духа веднага , за разлика от General Fujitsu ASHG09KGTB, който "мисли" понякога по няколко минути, преди да се раздуха.
- Хубави отвори, три на брой, на дъното на външното тяло, които са полезни за по-добро изтичане на водата.
- По-тих дефрост от General Fujitsu ASHG09KGTB и като цяло по-слаба склонност към издаване на паразитни звуци от вътрешното тяло.
- Масивно външно тяло.
- Разни дребни екстри като измерване на текущата температура в стаята от дистанционното и вградения електромер са полезни.
Минуси:
- Страничното регулиране на клапите не е достатъчно широко, за да обхване помещението по диагонал.
- Външното тяло е много шумно и понеже е монтирано точно зад вътрешното, понякога го заглушава - например на втора степен. Ще пробваме да го оправим с антивибрационни тампони, които в момента няма. Като цяло е доста по-шумно от външното на General Fujitsu ASHG09KGTB, което почти не се чува. По-голяма склонност за издаване на паразитни звуци от външното тяло в сравнение с General Fujitsu ASHG09KGTB.
- По-чести дефрости от General Fujitsu ASHG09KGTB, само че сравнението не е коректно, заради изложените горе причини и това, че едното тяло на Хитачито е на северна стена и изцяло в сянка, а на Фуджитсуто е на изцяло южна.
Frost Wash функцията още не съм я пробвал, защото не съм изключвал уреда. След още време ще споделя повече впечатления.
Горе-долу с това мога да помогна, ще се радвам и ако помагам на някой, който гледа модели и се чуди какво да избере.
Скоро ще мога да правя сравнения и с General Fujitsu ASHG12LMCB Nordic, който ще бъде монитран в трапезарията. След това ще реша следващите две машини, които може да поизчакат още време, от коя марка да бъдат.
Здравейте отново, някой знае ли, дали има опция за показване на моментния разход? Някаква комбинация от бутони евентуално?
В Инструкцията за експлоатация не пише ли? Не вярвам тази информация да е тайна, ако я има.
Цитат:
Първоначално публикувано от
achovd
Здравейте отново, някой знае ли, дали има опция за показване на моментния разход? Някаква комбинация от бутони евентуално?
За моментната консумация си купи ватметър.
Цитат:
achovd
Скоро ще мога да правя сравнения и с General Fujitsu ASHG12LMCB Nordic, който ще бъде монитран в трапезарията.
Как е в сравнение с Nordica?
Кратки впечатления - относно шума от външното тяло - Alexandars и брат му го оправиха, затегнаха каквото можаха и сложиха антивибрационни тампони. Въпреки това, външното тяло е по-шумно от на Fujitsu, но не е прекалено шумно.
Сравнение с Нордика няма как да правя, поради ред причини - Нордика 50% от времето си топли неговата стаичка от 13 квадрата или 35 куб.м. През останалите 50% топли и коридор към банята и тоалетната (с отворени врати към тях). Те обаче са най-топлите помещения в къщата, защото са изцяло вътрешни и явно през вратата към трапезарията (помещението на Нордика) не "гълтат" чак толкова много топлина и не увеличават драстично топлозагубите. Среден разход около 340 вата/час. Това помещение обаче има големи топлозагуби - колко точно по-големи са на куб.м. - нямам идея. Но пък и обемът също е драстично по-малък.
Хитачито на свой ред топли 35 кв. м. или общо 100 куб.м. - хол и кухня. Средния разход му е около 465 вата/час. Духа по-топло и не е толкова шумно.
Общото между тях е, че топлят и че не дефростват при положителни температури (засега).
П.П. Приликите между Нордика и General Fujitsu ASHG09KGTB са големи - и двете имат склонност да духат с хладна струя, звукът им е еднакъв, по-шумни са от Хитачито, но General Fujitsu ASHG09KGTB има един огромен минус - шумният и чест дефрост при положителни температури. Хитачито дефростваше много често при температури около 0 градуса, но беше сложен точно в студа и се форсираше много, за да затопли помещението. Чакам следващите температури около 0 градуса през деня, за да направя сравнение.
@Genadi80, Няма как да сложа ватметър. Кабелът е вграден в стената, контакта и той. Ако има някаква комбинация от бутони, би било добре. Инструкциите за употреба са прекалено лаконични и там не са посочени.
Цитат:
achovd
Ако има някаква комбинация от бутони, би било добре. Инструкциите за употреба са прекалено лаконични и там не са посочени.
Няма такава комбинация от Хитачи са сметнали, че не им е нужно на клиентите моментната консумация.
И правилно са сметнали :)
Направили са топлеща машина.
A не гига-хипер-ултра инвертор дека да дуе ладно.
Това какво общо има с показването на моментния разход? Всяко хлапе знае, че Хитачи не гони минимуми а топли като змей :wink:
Общото е, че показването на моментен разход е абсолютно безсмислена функция.
За теб може да е безсмислена но за други да не е. Всеки луд с номера си. :wink: