Здравете, за стая 10.5 кв.м. съм се ориентирал към климатик Hitachi RAK 18 PSB. Фирмата която ще ми го монтира обаче ми препоръчва GREE U CROWN 12-ka. Тъй като съм объркан, някой може ли да сподели мнение за тези климатици , плюсове и минуси ?
Здравете, за стая 10.5 кв.м. съм се ориентирал към климатик Hitachi RAK 18 PSB. Фирмата която ще ми го монтира обаче ми препоръчва GREE U CROWN 12-ka. Тъй като съм объркан, някой може ли да сподели мнение за тези климатици , плюсове и минуси ?
Малко е . За тази стая си поне за 24-ка.
Добре де, какви са тези олигофрени които искат да Ви набутат в това помещение това грее?
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Aleksandars; 20-07-21 в 18:56.
От тяхна гледна точка може би е нормално да предлагат ГРИИ тъй като те не предлагат Хитачи, нито имат договор със някоя фирма която го предлага. Като цяло си предпочитам Хитачито, но исках да получа мнение от хора които притежават някой от тези модели и да направя сравнение. При мен проблемът е че стаята е малка , не намерих друг подходящ климатик за тази квадратура и в режим на отопление да е до -20 (евентуално -25).
Значи като не работиш с хитачи, можеш малко да помислиш, аджеба за това помещение какво може да предложиш. И понеже работят с грее, да забием 12-ка и то короната...Само при подобен съвет, трябва веднага да ги зачеркнете като фирма на която да се доверите.
Модела на Hitachi е хубав като цяло и ще покрие условията на помещението. Може да погледнете Daikin FTXM20R~RXM20R BluEvolution Perfera и Panasonic CS-Z20XKEW~CU-Z20XKE Etherea.
много пари е това Хитачи ,инак е хубав климатик но ако не се модне ще размразява под нулата на 50 мин
Подава ли се лесно на модване ? Някъде във форума май имаше тема за това...
да ,лесно е но подобен климатик да го навреш в 10 квадрата е престъпление .. аз отоплявам с такъв 27 квадрата хол с голямо остъкление и балконска врата ,справя се отлично
Дават го че е 7-ца, и един странен въпрос, добре ли е да се сложи нагревател на тавата ?
На Хитачи не им е нужно нагревател, имат по 2 а този модел 3 големи елипсовидни отвора, които много трудно биха се запушили