1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Hitachi RAK-DJ50PHAE airHome 400
Здравейте, наскоро ми монтираха въпросния климатик и след монтажа забелязах, че във вътрешното тяло има останал стериопор.Качих снимка, за ви ориентирам по- добре. Въпросът ми е дали трябва да остане така или е по- добре да го махна?
(От фирмата направила инсталацията ми казаха в последствие, че е там, за да обира конденза. Това вярно ли е?
Благодаря предварително!
Това е изолацията на кондензната вана. Всеки климатизатор е така.
Sent from my Vivo X100S using Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
JohnyD
Здравейте, наскоро ми монтираха въпросния климатик и след монтажа забелязах, че във вътрешното тяло има останал стериопор.Качих снимка, за ви ориентирам по- добре. Въпросът ми е дали трябва да остане така или е по- добре да го махна?
(От фирмата направила инсталацията ми казаха в последствие, че е там, за да обира конденза. Това вярно ли е?
Благодаря предварително!
Просто от любопитство - защо решихте, че е излишен и от какво би "останал" там.
Цитат:
zillion
От вътрешното капе постоянно при ОХЛАЖДАНЕ
от външното при отопление КОГАТО СЕ РАЗМРАЗЯВА
Не съм ползвал конкретния, но този правоъгълен отвор в средата откъм задната част ми изглежда подходящ за изтичане
В кофа при охлаждане или отопление?
При охлаждане е ОК, но веднъж дневно може да трябва да се изхвърля. (при 5кВ може и по-често)
При отопление ако е под 0та ще замръзне което може да е трудно за вадене или да счупи кофата.
Вътре в стаята ли капе ?
Цитат:
Нов
Вътре в стаята ли капе ?
хаха, така както е написал, все едно по-дизайн са го измислили да ти наводнява стаята :) Сигурно е имал предвид, че вътрешното тяло винаги генерира конденз, който се стича през дренажния маркуч навън..