Отговор: Midea MSG-12HR - всичко свързано с този модел
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
Масово на конвенционалните Мидеи им залепва релето.След подчукване по корпуса му се оправя временно.
Нямах представа за съществуването на такова реле, но още първия път естествената ми реакция беше да почукам по корпуса на вътрешното тяло. Първо почуках с двете ръце от двете страни, след това отгоре, а накрая отпред. Нямаше никакъв ефект.
Цитат:
bobovo
Масово на конвенционалните Мидеи им залепва релето. Сменя се на място без проблем.
Не съм човек който ще предприеме какъвто и да е ремонт. Възможностите ми стигат до това да извадя филтрите за да се измият и да напръскам пипатата със спрей. Обаче този път се изложих и с това. На другите ми климатици захранването е включено директно, а тези две Мидеи са с контакти. След като ги почистих, без да искам на единия климатик съм включил захранването наобратно (размених фазата и нулата). Затова климатика започна да издава този звук (шум). Сега обърнах в контакта щепсела на захранващият кабел и всичко се оправи. Неприятният звук изчезна. Всичко е точно към този момент. Надявам се по времето по което щепсела е бил обърнат (два пъти по около 2 часа), нищо необратимо не се е случило за по-нататъшната безаварийна работа на Мидей-ката.
polki
...без да искам на единия климатик съм включил захранването наобратно (размених фазата и нулата).
Не мога да повярвам, че климатика го интересува как ще го включиш в контакта. Едното е фаза другото е работна нула, а заземяването е защитна нула.
Има проблем когато свържеш погрешно кабелите вътре към клемите на вътрешното тяло, ама проблема е от друго естество.
Добре, че климатикът е на щепсел, а не на твърда връзка. Ще дойде момент, когато няма да спре от дистанционното и тогава просто ще издърпаш щепсела. А този момент ще дойде. Сега релето се е "размагнитило" и котвата е отпуснала, след изключването на щепсела, но все някога няма да отпусне и няма да го спреш от дистанционното.
Както вече писах тези Мидеи работят много рядко. Никога не са пускани да работят зимата. Последните 2-3 години не са пускани да работят и през лятото. Не предвиждам следващото лято да работят повече от 2-3 часа на ден за около 3-4 седмици.
Какво ще препоръчате? Сега ли да се смени релето или когато откаже (запецне напълно)...
Цитат:
polki
Както вече писах тези Мидеи работят много рядко. Никога не са пускани да работят зимата. Последните 2-3 години не са пускани да работят и през лятото. Не предвиждам следващото лято да работят повече от 2-3 часа на ден за около 3-4 седмици.
Какво ще препоръчате? Сега ли да се смени релето или когато откаже (запецне напълно)...
Както казват колегите по добре е да смениш релето за компресора, докато е рано защото може да залепне и като спреш климатика компресора да продължава да работи и да ти прегори платката. (Извинявам се ако не говорим за това реле но поне по четене мисля че говорим по него :D )
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте, колеги. Имам мидеата от 2007 средата и съм нямал никакви проблеми с нея. Понеже не бях на мястото където е поставен климатика не беше пускан с месеци. Днес като си дойдох го пуснах на режим охлаждане за да пробвам дали всичко му е наред. Поработи нормално 2 часа и спря да духа като хората. Отворих капака и какво да видя, цялата пита на вътрешното тяло в скреж. Погледнах външното тяло и видях че и двете тръби бяха замръзнали. Пуснах го отново и пак поработи 2 часа нормално и пак същия проблем. Предполагам че фреона му е недостатъчен, затова питам тук.
Здравейте някой може ли да ми каже как действа опцията икономичен режим на midea msg12hr и на какво се отразява никъде не намерих в нета в упътване и за какво служи никога не съм го пускал? Благодаря предварително.
Здравейте,
Искам да преправя Мидея MSR-18HRN1 конвекционален климатик в термопомпа за подгряване на 200 литра бойлер. Ще я ползвам само лятото и искам да спра ненужните дефрости по време. Ще стане ли ако прекъсна управлението на четирипътния вентил от вътрешното тяло, като му подам 220 волта от клемата на компресора?
Колеги Мидейката нещо иска да ме оставя. Компресора се гаси само от контакта. Дистанционното не му въздейства изобщо и работи само на студено. Дори и да достигне зададената темп,компресора не се изключва,а вътрешното тяло се гаси само. Може ли да ме ориентирате какъв е проблема?
Във вътрешния електронен блок има едно реле. То е за смяна. Това е за компресора да спре. А за другото... Една нова дроселираща система и машината работи като часовник.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Благодаря за бързото включване. Дроселиращата система най вероятно е четирипътния вентил [emoji846]
Не, дроселиращата система си е дроселираща система, 4-way вентил си е четирипътен вентил... Визирам първото...
Всъщност докато работи на студено и обърна на топло от дистанционното,сменя веднага без да се гаси. И по този начин пак духа топло до откат. Дали може да е само това във вътрешното тяло?
Оправете първо проблема в електронния блок.
1 Прикачен файл(ове)
Алекс кое е въпросното реле? Прикачен файл 40529