Интересува ме нормално ли е този модел климатик при зададени 30 градуса,да стига температура в стаята максимум 23-24 градуса?Стаята е 3 на 4 метра.Има ПВЦ дограма и фибран за изолация.
Интересува ме нормално ли е този модел климатик при зададени 30 градуса,да стига температура в стаята максимум 23-24 градуса?Стаята е 3 на 4 метра.Има ПВЦ дограма и фибран за изолация.
Да,чистя ги редовно не е от това.Просто не иска да топли,както трябва.
Имам същия климатик и съм доволен от отоплението, но вентилатора на средно положение, а не на AUTO.
Температури не съм мерил, понеже ми е в офиса, и не ми се занимава, но просто ми е достатъчно топло.
А колко градуса си му задал?При мен работи на макс и не е достатъчно топло.
сложи един термометър върху вътрешното тяло и кажи колко показва?
Върху тялото показва 27 градуса.
nencho , по принцип климатика не е уред, който при отрицателна външна температура успява лесно да поддържа стайна температура 27-28 градуса, освен ако не е преоразмерен. Предполагам че не го гасиш и работи непрекъснато..Първоначално публикувано от nencho
Също така е редно да кажеш, когато беше най студено,колко градуса поддържаше климатика в стаята.
Премери и изходящата струя , ако при сегашното време /около 0 градуса/ при зададени 30 градуса и намален вентилатор, изкарва около 45-50 на изхода, значи всичко му е наред. Според мен имаш проблем с топлозагубите.
пусни вентилатора на максимална степен и насочи струята възможно най надолу!и кажи как е?
При насочена струя максимално надолу,изходяща температура 42 градуса.Външна температура -1 градуса.
24 градуса мисля е напълно достатъчно.дръж струята надолу и вентилатор на мах. p.s.инверторите имат гадния навик да се скатават когато се иска максимума от тях.
Само да уточня, че при мен клапата я държа максимално отворена т.е. не е вертикално надолу, а леко напред струята.
Недостатък е, че не си помни тази позиция и на всяко включване се налага ръчно да я нагласям ама това да е проблема
Утре ще измеря и аз темп. на въздуха при максимален дебит и ще пиша.
Тази сутрин при външна темп. около 2 градуса, въздушната струя на климатика е 46гр. Вентилатор на макс. Температура в стаята около 12гр. и бързо се покачва.
Само засведение - ти да не го спираш нощем.Ако го правиш, затова не можеш да достигнеш температура.
Аха, точно така. Климатикът трябва да го пускаш да си работи денонощно, само ще регулираш градусите. Когато те няма ги намаляваш , а като се пребереш го усилвашПървоначално публикувано от edi1