Re:Новите инверторни модели на Midea
Хора,избрах си МS9V-12HRDN1.Трябва ми предимно за отопление.Помещението е 50м3 (2 бр. преходни стаи).Партер.Стените са 50 см. единична тухла с ПВЦ дограма, а тавана е гредоред. Горният етаж се отоплява от камина с водна риза. Това е къща в кв. В. Левски. Мислите ли, че въпросния модел би се справил с тази задача и ,ако отговора е не дайте препоръки за конкретен модел. Благодаря предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от Panagito
Хора,избрах си МS9V-12HRDN1.Трябва ми предимно за отопление.Помещението е 50м3 (2 бр. преходни стаи).Партер.Стените са 50 см. единична тухла с ПВЦ дограма, а тавана е гредоред. Горният етаж се отоплява от камина с водна риза. Това е къща в кв. В. Левски. Мислите ли, че въпросния модел би се справил с тази задача и ,ако отговора е не дайте препоръки за конкретен модел. Благодаря предварително.
Зависи от градуситекоито искаш вътре.Но:
1. http://tempexbg.com/tables.php?brand...model=RSB-12LD
2.http://www.bulclima.com/klimatici-i-...shb09ld-plasma
3. http://impas-klima.com/invertorni-kl...e-gwh12kf.html ако няма пари за горните :)
Благодаря за инфото. Това значи ли ,че въпросният модел няма да ми свърши работа?Някой имали наблюдение.....дава ли проблеми...и т.н
Относно градусите 23-25.
В 50 кубика МS9V-12HRDN1 ще работи перфектно,за парите си няма равен.
Имате ли данни за разхода на ел . енергия на м. база.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1308050104[/time]_________________________________________________
Отивам да го купя и надявам се да не съжалявам. Благодаря на всички които изказаха мнение.
Привет,
Моля Ви да препоръчате климатик, който ще се ползва предимно за охлаждане през летния сезон. Баба ми се оплака тези дни от жегата в София и ме помоли да организирам покупката на климатик. Става въпрос за хол, южно изложение, 30 кв.м. Апартаментът е вътрешен. Има парно и зимата климатикът няма да се ползва. Евентуално може да се пуска за отопление през преходните сезони, но не вярвам, защото апартаментът е "топъл".
--
Поздрави,
Радо
Цитат:
Първоначално публикувано от ryanchev
Привет,
Моля Ви да препоръчате климатик, който ще се ползва предимно за охлаждане през летния сезон. Баба ми се оплака тези дни от жегата в София и ме помоли да организирам покупката на климатик. Става въпрос за хол, южно изложение, 30 кв.м. Апартаментът е вътрешен. Има парно и зимата климатикът няма да се ползва. Евентуално може да се пуска за отопление през преходните сезони, но не вярвам, защото апартаментът е "топъл".
--
Поздрави,
Радо
Колко пенсии трябва да струва климатика???
Привет,
То зависи от пенсията :-) Но тъй като на бабата е доста малка ще помагам аз. Бюджетът е до към 700 лв. с монтаж. Затова си мисля за конвенционален климатик.
--
Радо
Явно няма да имаш много голям избор , но една Мидея ще ти свърши работа , особено ако работи само на охлаждане ! Всички клими охлаждат , но не всички топлят !
За 30 квадрата една конвенционална МИДЕЯ с охлаждаща мощност над 3 кв ще върши работа, което значи една 12-ца.
Ще съм благодарен, ако ме насочите към конкретни модели.
--
Радо
То има доста писано за тях из форума , но и виж при вносителя , Магнум - Д , за новите модели 2011 и за техните цени !
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Днес монтирахме 2бр от този модел MS9V-09HRDN1 и едното външно тяло го монтирахме на бетона плоча тънка 3-4см отпред на терасата климатика не се чуваше като работи външното никакви вибрации. Та и този модел доста добър избор.
Тези машини нискотемпературни ли са ? Достатъчни ли са за 13м2 запад без изолация ? /9-ката имам в предвид/
До -15 са.Ако не е много студена стаята и не търсиш много висока температура, ще стане, 2,9 е номинал на отопление.
Цитат:
Първоначално публикувано от KIMberly
За мен лично Midea са най-качествените от ниския клас климатици. Тук може да видите някой от моделите
http://klimatici.biz/search.html?phrase=midea . Ако си търсите добро качество на ниска цена определено тук може да направите правилния избор. :god
Пази си пръстите, че артрита е много неприятна болест! Ако продължаваш в този дух, за седмица ще калкулираш постове, колкото дългогодишни участници във форума не успяват да навъртят и за година :) . А, защо този сайт, който цитираш, присъства във всичките ти постове? Интернет е необятен... :)