Re:Новите инверторни модели на Midea
Ти я подкара наред :)) Да съм казал, че вярвам на сервизното на LG.Я погледни една диаграма за мощностите на охлаждане на машините и виж как работят климатиците на охлаждане и какви са загубите.Като е почти есен лятото в Германия ,какво ще охлаждаш.А за топленето с климатици в т.н. Западна Европа темата е съвсем друга.
Нали това казвам, че не вярваш. Не схващаш какво имам предвид. Германия е голяма държава, има места където има истинско лято и където няма. Сигурно нямат и сървърни помещения за охлаждане? Защо ли в зъболекарските кабинети и аптеките са с Уруро-Сарара, павилионите където продават цигари, бира, захарни изделия, на шоколада пише съхранение до 18 градуса и германеца охлажда чрез отваряне на вратата. :)
Това ми е ясно.Въпроса е, че не вярвам на това, което пишат, като си рекламират машините за охлаждане, просто няма да стига мощност.Абе, здраве да е. :Drinks: Остави охлаждането, че от утре вече за отопление трябва да се мисли, като гледам прогнозите.
На мен лятото ми се наложи да пусна само два-три пъти в големите жеги подовата 35-ца в 25 квадрата. Вярвам, че и с повечето е било така, затова не виждам причина същия климатик да се зори с 40 квадрата в суперизолирано помещение, както е в Германия. Едно е от -15 да правиш 22 градуса, съвсем друго от 28 да свалиш на 25.
Аз съм готов за зимата, искам по-големи студове, миналата година -15, -18 не трогнаха машините. -25 за седмица е добре сякаш, през деня, най-много до -10 да слиза. :Drinks:
Ето две Мидеи от Германия:
http://www.hottenrott.de/Fotos/Refer...ch_montage.jpg
http://www.hottenrott.de/referenzen-Klimaanlagen.htm
От снимките едно ми се изясни. Самсунг-а няма значение в България ли, в Германия ли или в Сомалия е монтиран, винаги слагат антивибрационни тампони на външното тяло. Защо ли?!? А в Deutschland бачкали само на охлаждане. :smiley:
Ето какви модели на МИДЕЯ се продават на север - http://mideabaltic.eu/heatpumps .Модела е с ЕТРВ.Ето му и брошурата - http://mideabaltic.eu/attachments/ar.../Midea_EST.pdf .Дали някога ще ги видим и у нас, да питам вносителите.
9-ка Номинал 2,9 кВ - максимум 3,6 кВ?
12-ца Номинал 3,8 кВ - максимум 4,47 кВ?
И с тези максимуми ги дават до -20°C, от 3.6 kW какво остава при -20 :016:
Скоро да очакваме номинал 2,9 кВ и максимум 3,0 кВ. Гъвкава работа.
В брошурата дават какво остава при -15 - малко над 50% и хич не е зле.За България този модел ще работи добре, ама няма да го внесат.
Струвами се че след тази зима мидея вече ще е в историята с тия нови модели орязани неми се мислил като почне студа темата мидея сигорно ще е наи коментираната :))А относно моделите им с трв нищо интересно никакво развитие не виждам мошностите са едни и същи като с капилярка а и сигорно ще струват колкото един панасоник E9-LKE3 като гледах предишните им модели с сор 4 нищо ново на хоризонта
Искам помощ от човек , който разбира от климатици. Имам модел мидеа MS9V-09HRDN1 закупен на 05.10. 2011г. От няколко дни ми прави проблем ....не топли. Пуснат на макс , даже и въздуха който излиза от него е под 20 градуса. Какво може да му се е случило?
... Ако се обадиш на фирмата, която го е монтирала, може би ще имаш по-категоричен отговор.
Този който го е поставил не работи във фирма , а слага на частно. Извиках го , но по телефона му зададах някой въпроси ..от какво може да прави така, а той ми спомена , че може и фреон да е изтекъл, ако е така на кой е вината?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321895975[/time]_________________________________________________
Та това е климатик на месец и половина и ако вината е негова как да разбера?
Отговорност носи фирмата или този, които е монтирал климатика, той вече си се оправя с вносителя ако има нужда от support. Така, че да не мрънка а да идва. Толкова нова машина, може да е избягал фреона, може и други неща да са. Ако монтажа е направен както трябва фреона трябва да си на мястото.
А възможно ли е да ми иска някакви пари , все пак гаранцията му е 5 години . Даже е прибрал при себе си и гаранционната карта , но аз настоях да ми я върне. Отказва да сложи маркуч за водата която изтича от външното тяло. Обоснова се с това че , ако замръзне водата по маркуча след това щяла да се качи и да влезе в тялото.
Цитат:
Първоначално публикувано от MIRA_
А възможно ли е да ми иска някакви пари , все пак гаранцията му е 5 години .
Всичко е възможно, въпроса е дали ще му дадеш? Дал ти е гаранция да се оправя. Ако сте имали друга уговорка от типа, работа за без пари е друго нещо. Не виждам основателна причина да викнеш случаен човек, освен финансова таква.