Re:Новите инверторни модели на Midea
Вината е ваша защото сте предпочели да минете по тънко и сега ще се наложи да си доплатите за заредане и оправяне на проблема с теча. Гаранцията сигурно няма да е валидна ако той не е фирма и няма оторизация. А 5 години е гаранцията ако се правят прегледи всяка година и се пращат талоните във фирмата. Прочетете си гаранционната там пише какви са ви задълженията и правата за гаранцията.
Ами този човек ми беше препоръчан от магазина от който закупих климатика и ми дадаха гаранция за работата му. За самото поставяне е получил 185лв. съвсем не е малко.
Документ за покупката имате ли? Ако имате говорете с магазина, в този случай те носят 24 месеца търговска гаранция по закон.
Разбира се , че имам. Всичко си пазя.
Търсете го проблема е негов щом се е наел да работи и да печели. Иначе търсете магазина те ако са продали климатика те носят гаранцията.
А нещо важно климатика постоянно ли работи или го спирате като ви няма?
Но проблема е дали да позволя на техника да напълни климатика с фреон , ако повредата е там или да се обърна директно към магазина?
Цитат:
Първоначално публикувано от MIRA_
Разбира се , че имам. Всичко си пазя.
Ами ако е разбран да идва да се оправя нещата. Ако ли не в магазина, ако и там са неразбрани има комисия за защита на потребителя. По правило гърчат само малките и беззащитните. Големите вериги не може да ги изплашат изобщо. Не се и опитват.
По принцип се включва след обяд , когато децата са си в къщи.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321897020[/time]_________________________________________________
Ако се извърши каквато и дейност по климатика , трябва ли да е отразено в гаранционната карта?
Значи първо спрете да гасите климатика защото той къде си е слаб ами и не може да темперира стаята и ако има врата отворена към коридор затваряйте я. И тогава търсете проблеми в климатика.
Само да вметна днес сутринта в офиса ми беше 7,5гр и климатика до обяд едвам качи 20гр. И от днес вече няма да се спира.
Да, явно от тук натам трябва да имам тази практика, само да се установи проблема, ако въобще има такъв.
Направете така както ви казах затваряте вратата и оставете да работи постоянно дори ще ви е по икономично отколкото да го спирате и пускате.
Да разбрах , но вратата е затворена вече часове наред, аз влизам само да проверя какво става . Включен е от 15ч , не издухва почти никаква топлина .слагам си ръката пред него на няма и 5 сантиметра. Единственото усещане е хлад, а е настроен на 28 градуса.
Пробвайте да дигнете температурата до 20гр поне с една печка и тогава оставете климатика само и вижте утре как ще е. При климатиците изходящата температура е пряко свързана със входящата.
... Той ако не издухва никакво топло, трябва или да има проблем, или в стаята да е адски студ.
Вижте пак режимите да не е в режим вентилатор?
Цитат:
Първоначално публикувано от MIRA_
Да разбрах , но вратата е затворена вече часове наред, аз влизам само да проверя какво става . Включен е от 15ч , не издухва почти никаква топлина .слагам си ръката пред него на няма и 5 сантиметра. Единственото усещане е хлад, а е настроен на 28 градуса.
Нормалното дори за жена е 26 градуса.Препоръчвам Ви да го настроите на 25 и в следващите 3 дни да не го пипате.След това отново пишете колко градуса е в помещението.Не отваряйте вратите към други стаи /коридори.
Аз съм един от малкото във форума с преоразмерени климатици на 30% до 50% и поради това мога да си позволя когато навън е -11 градуса да им задам 26 градуса, а преди да излезна от банята 28 градуса.
Това за вашия случай НЕ ВАЖИ.