Отговор: Новите инверторни модели на Midea
КОСИС,никой не може да промени мисленето ти-а и не искаме.подтекста в нашите постове е,че ако някога си купиш истинска машина,ще видиш ОГРОМНАТА РАЗЛИКА.АЗ и не само аз сме мислили като теб.не искам да те убеждавам,не се ядосвай,а приеми съвети не от търговците,а от изхарчилите бая пари,достигнали ако не до истината,то поне до оптималния вариант.
Аз не споря че тия скъпите са по-икономични, и тнт. Но не може да се каже и на бялото черно. Ясно е, че що нещо струва повече е и по-добро.
Макар че има и неща които са доста скъпи и доста по-нефункционални- при Моноблоците и санитарната арматура и тнт.
Та това Аз не го оспорвам. Обаче да ми се дават менния, че точно тази Мидея дето я ползвам вече месец и работи отлично на базата на един там климатик които замръзвал частично или ставал на айсберг е некоректно. Аз много добре виждам и измерих кво консумира и тнт.
Прави ли жега в студа и мъглата -прави, тих ли е -тих е, е тогава какво ??? Консумира повече, Ок така е !
парите са си твои и само ТВОИ,моли се да няма дълга и студена зима,щот тогава ще разбереш каква ни е идеята.
Човек, Ти го тества тоя инвертор и вече знаеш че в дългите зимни дни няма да работи. То още в Магнум не му знаят косурите, но Вие да.
Факт е че по схема, която разгледах с позна инженер в Магнум инвертора е с 12 степенен правотоков външен вентилатор. Което го оптимизира като работа. Факт е че външното тяло е 30 кила. Това са фактите.
А да не коментираме че Аз съм вътрешен изолиран апартамент и трябва да стане Сибир навън за да усетя студ.
Аз съм удивен от начина по който тази Мидея влиза в дефрост и се размразява-незабележимо и много точно само когато има наистина лед по тялото. Можеби защото до сега съм ползвал само конвенционални Мидей.
Опа, ами тази Тошибата дето е и Инвертор в службата, освен че ще излита, когато влиза в дефрост е като конвенционален. И отначалото като не бяхме смикнали се стряскахме с изсвистяването от налягането и превключването на 4 пътният. Та доста нервно влиза в дефрост и ври и кипи Марковата Тушибка.
Ето какво казва един реално ползвал машината колега за инвертора в друга тема
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...rdogw-b-3.html
Цитат:
Първоначално публикувано от
kossis
...Факт е че по схема, която разгледах с позна инженер в Магнум инвертора е с 12 степенен правотоков външен вентилатор. Което го оптимизира като работа. Факт е че външното тяло е 30 кила. Това са фактите.
А да не коментираме че Аз съм вътрешен изолиран апартамент и трябва да стане Сибир навън за да усетя студ...
Драги kossis, няма по-хубав апартамент от изолирания вътрешен. Остави го външния вентилатор на страна. 12-те му степени взимат отношение в горещото лято. През зимата работят последните две, разбира се, ако си обърнал машината на отопление. Споменавам го, защото тази зима е доста комична в някои населени места, що се отнася до климатизирането на различни пространства. В къщи отоплявам, купето на колата го охлаждам... 30-тте кила външно тяло си иска сериозна скорост на въздушния поток, за да не трупа лед.
това дето тежат е добре ,ако ги издадеш за цветни метали ще им вземеш парите :)
Отивам да ги давам на вторични ! За да сте доволни че сте свършили и вие една хубава работа тези дни !
Специално за вътрешният фън за конвенционалните има голямо значение на отопление. На село два МСВ 12 - единият работеше на 2 степен на вътрешното, а другият дето спя на 1 за да ми е тихо. На сутринта тоя дето е на 1 беше като айсберг. След като го сложих и него на 2- стана нормален като другия и се разскрежи нормално. Така че има значение фъна.
Тая система е в баланс- вънка обдухва и вътре също, нали пренася енергия. Ама за да я пренесе иска конвекция и топлообмен. Е точно тия вентилатори го правят това. По бърз топлообмен , по коректна работа на системата. Въшният си знае работата, ама другият ние го настройваме.
Нека споделя и аз ,чисто любителското си мнение. Преди 2 години монтирах в спалнята (около 15м2) климатик midea msr-12ardn1 ,не беше евтин близо 1100лв ,препоръчаха ми 12ка защото едната стена ми е с прозорци френски тип,та единственото ми оплакване от тогава ,е че е доста шумен-топли добре вече 3та зима,кратки дефрости и сравнително ниска сметка за ток.
Тази есен взех panasonic cs e12 qkew за хола, около 17м² пак с френски прозорци на почти цялата страна. По-тиха работа и по-шарени лампички до там с превъзходствата му.... сметката за ток се удвои (еконавито е пуснато) дълги и чести дефрости в мъглата в София.Разликата е само че мидета е монтирана на тераса ,а панасоника е на открито.
Защо не си взе една мидейка,ами се охарчи толкоз за панасоника.;)
Добре ,нека някой изтъкне поне 3 причини да не се взема скъп инвертор.Това го казвам сериозно .
Аз нямам много опит ,но вкъщи имам 2 климатика ,единия струва 1800 лв ,другия 800 лв .Определено разбирам вече защо е разликата в цената и съжалявам за този от 800 .
Другата седмица ще стане ясно кой колко струва.Дават го няколко дена с отрицателни дневни температури.Дано пишещите бъдат коректни и честни в своите коментари
Цитат:
popov
Другата седмица ще стане ясно кой колко струва.Дават го няколко дена с отрицателни дневни температури.Дано пишещите бъдат коректни и честни в своите коментари
Блажени са вярващите! :)
Цитат:
avast3
Блажени са вярващите! :)
Защо?Иначе се обезмисля целия този форум.Нали идеята е да се сподели КОРЕКТНО за плюсовете и минусите на машините,за да се направи възможно най-правилния избор.Не трябва на всяка цена да се пише МОЕТО Е СУПЕР само за да си успокоим душите.Аз досега останах с убеждението че инвертора на мидея работи като машина за 2000лв.-размразява за кратко само когато е нужно,и топли много добре.Може и така да е -ДАНО.
Аз досега останах с убеждението че инвертора на мидея работи като машина за 2000лв.-размразява за кратко само когато е нужно,и топли много добре.Може и така да е -ДАНО........................................ти сериозно ли.ще си останеш с убеждението,чакай да стане студено и да платиш сметка за наистина студен месец.