Имам следния проблем:независимо на какъв режим е климатика работи 10-15 минуту и след това изключва напълно и мигат лампичките (pre-def & timer) !
Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.
Мерси за вниманието !
Имам следния проблем:независимо на какъв режим е климатика работи 10-15 минуту и след това изключва напълно и мигат лампичките (pre-def & timer) !
Ако някой може да помогне ще съм му много благодарен.
Мерси за вниманието !
Ако го прави и на режим вентилация имаш проблем с вътрешния вентилатор.Виж го изобщо върти ли се на ръка.
Мидеите имат и токов траф за защита по ампераж.Може и това да е,но отдавна не се занимавам с Мидея и не съм сигурен за точната причина.Виж с външни амперклещи как се мени консумирания ток от старта докато изключи.Нормалния ток е около 6 А и ако го надвиши с 2-3 А би трябвало да изключи по ток.Я виж, малко преди да изключи ,дали се върти външния вентилатор до изключването.В това топло време след известно време би трябвало да се изключи външния вентилатор,а ако не го направи,консумацията на ток се увеличава ,докато сработи защитата.Тогава е тръбен датчик на вътр.тяло.
Ванко, това за изключването на външния вентилатор е в режим на отопление нали?
Разбира се,предполагам,че човека ползва още климатика на отопление,все още си е студено тук нощем.
Стоян 1960 е прав- намерих си сервизните за Мидея-при тези мигания грешката е : Контролът на оборотите на вътр.вентилатор е невъзможен над 1 минута.Причини-износени лагери,механично забавяне от много боклук върху лопатките,опиране на турбината в нещо външно или в корпуса,повреден датчик на Хол.