Midea MSR5-12HRN1 vs. Panasonic CS/CU-UW12GKE
Здравейте Колеги,трябва да си купувам климатик,основно за отопление.Стаята е 22кв/м,1 етаж,вътрешна,изолация ПВЦ дограма.Последната зима се отоплявах доста успешно с печка"духалка"на 1 степен(1 киловат).Спрял съм се на тези два климатика които са на почти една цена,около 600 лв. с монтажа.Мидеята има малко по-добри характеристики(интересува ме на топло),но пък Панасоника си е по-марков.Продавача в магазина след двоумене ми препоръча Мидеята.
Искам да попитам специалистите или ползвателите на двата модела за мнения кой да избера.Критериите са икономичност,шум и работа при отрицателни температури.
Благодаря предварително за мненията Ви!
Поздрави-Николай
Re:Midea MSR5 12HRN1 VS Panasonic CS/CUVW12GKE
Панасоника определено не работи добре при ниски температури.Иначе откъм икономичност и шум е с класа над Мидеята.
Ето това с гаранция топли повече при минусови температури:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019547
А и както казваш,че си се топлел с 1 Квт,инверторчето 09 HRI няма да има проблеми.Е,шумничко си е и харчи повечко,но поне топли.
Re:Midea MSR5 12HRN1 vs. Panasonic CS/CU-UW12GKE
Аз имам MSR5-12ка.Гарантирам ти че ако си го купиш ще се прекараш жестоко.Няма такъв глупав климатик....
barona75 твоя проблем идва от там че си отишъл в калпава фирма и щом компресор са ти сменяли че другия бил 7-ца и т.н. работата е ясна.Та относно модела на мидея за тези пари си е супер климатиче.Но аз съм на мнение че щом търсиш икономичност,шум и работа при отрицателни температури то по добре се оръси още малко и си вземи http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eneral/ash12ub и това че пишат че работи до -10 не е вярно при нас и влага и на -18 си бачка.
Ванко а тук при нас 09HRI е мъка голяма стават си буци лед и много дрънкат.12HRI работят доста по добре.
Явно 9ките са слагани в големи помещения,щото ги рекламираха по максималната си мощност от 4 Квт.
Стават на буци защото печалбта ти от тях е по малка от колкото от Дженерала.
Цитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
а тук при нас 09HRI е мъка голяма стават си буци лед и много дрънкат.12HRI работят доста по добре.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Наистина намаленията в цените за трите марки на Fujitsu от преди кризата и сега са доста големи (думата "големи" е относителна). Не че сега не продават на печалба, просто преди са продавали на тройна и четворна сравнена със сегашната.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Е пък в конкретния случай, той ли ще монтира/печели от климатика?
Да спор няма че с general печеля повече най-вече от това че нямам рекламации и няма недоволни клиенти за разлика от мидея която за отопление не монтирам.Мидейката си е летен климатик исключение правят колоните касетите и каналките които за цената си работят доста добре!
valen1 извинявай ама тя всичката техника си падна доста като цена от както обявиха криза.
:Drinks: Взех Панасоника,за сега съм доволен :)
Сгрешил си.Като свие студ,ще разбереш защо.
П.П.-ако си пазиш кашона от външното,погледни какво са ти написали производителите отгоре !
Честито
Човек никога не греши само експериментира.
Ще те топли добре
Да ще го топли добре до към 0 градуса по на долу ще има да топа краката в лигена с топлата вода :)
Цитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Да спор няма че с general печеля повече най-вече от това че нямам рекламации и няма недоволни клиенти за разлика от мидея която за отопление не монтирам.Мидейката си е летен климатик исключение правят колоните касетите и каналките които за цената си работят доста добре!
valen1 извинявай ама тя всичката техника си падна доста като цена от както обявиха криза.
Защо се изказваш неподготвен като депутат в народното събрание за "Мидейката си е летен климатик "
Прочети и моя пост прочети и твоя помисли и пак ела.
Задай си и въпроса какво е климатик.