Midea MSV-09HR - мига за авария
:help Имам климатик Midea който от вчера вместо да работи прави следното:
Половин минута след стартиране на климатика светва лампа PRE-DEF свети малко време и загасва
това го прави няколко пъти след което почва да мига на авария и дотам.
В същото време от външното тяло се чува цък но компресора не сработва и пак цък което
според мен е термичната защита. Според мен е компресор. Ако съм прав знае ли някой откъде мога
да му намеря външно тяло или компресор и колко е скъпо? Или по добре да мисля за нов?
На външното тяло е написан модела MSV09HR.
Re:Midea MSV-09HR - мига за авария
А не е ли по-добре да викнеш техник за да намери точния дефект? Ако се окаже кондензатор за смяна,който струва 5-10 лв,а пък ти си готов цяло външно да си вземеш ???
Виках техник и той казва същото но не е отварял външното тяло!
Ако мислиш че е кондензатор мога да пробвам да го сменя.
Знаеш ли какъв му е капацитета?
25 микрофарада или по-голям
Потърси си компетентна фирма да ти оправи климатика.Като те боли зъб сам ли си го лекуваш?
Цитат:
Първоначално публикувано от dixy
:help Имам климатик Midea който от вчера вместо да работи прави следното:
Половин минута след стартиране на климатика светва лампа PRE-DEF свети малко време и загасва
това го прави няколко пъти след което почва да мига на авария и дотам.
В същото време от външното тяло се чува цък но компресора не сработва и пак цък което
според мен е термичната защита. Според мен е компресор. Ако съм прав знае ли някой откъде мога
да му намеря външно тяло или компресор и колко е скъпо? Или по добре да мисля за нов?
На външното тяло е написан модела MSV09HR.
Пмогне ми. Казаха ми,че трябва да се смени компресора,а той струва 300 лв.НАистина ле е дефектирал?
КЛиматик MSG-09HRI
КЛиматика работи без проблеми на охлаждане
НА топло: Включване -свети зелено,,OPeracion,, и червено ,,Pre deeef.., С;лед малко тока стига до 7-9 ампереа, започва да духа топъл въздух за 2-3 сек и изключва. Клапата се затваря и светва лампа ,,OPeracion,, в зелено -мигаща и в зелено лампа,,Pre DEF,,.След малко изгасва лампа,,PRE DEEF,, и процеса се повтаря.
Ако е от компресора, как така работи на охлаждане? Хмм...
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Ако е от компресора, как така работи на охлаждане? Хмм...
Казва техника,че на охлаждане работи с по-малка компресия,а на загряване с по-голяма. На външното тяло като мери токовете на трите кабела,на един от тях,след като задуха за кратко топлия въздух ,токът се вдигал до 12 ампера и след 2-3 сек изключвал. Този режим б8ил по-натоварваш и затова компресора се натоварвал и климатика изключвал. И на мен мие странно как така си работи нормално на охлаждане, а на загряване изключва след 2-3 сек.Странно. И сега този скъп копресор...незмнам...
Има няколко причини да се увеличава тока,като със сигурност не е компресор:
1-повечко фреонец.Оправя се с източване,вакуумиране и зареждане с електронна везна по табелката
2-не включва навреме вентилатора на вътр.тяло,а със закъснение.Смяна или корекция на тръбен датчик.
3-замърсени филтри на вътр.тяло
4-замърсен топлообменник на вътр.тяло.
5-пречупена медна тръба в снопа.
6- ако връзката е на заварка,може да има припой в светлото сечение на тръба,най-често в тънката Ф6 мм.Все едно е пречупена,ефекта е еднакъв.
7- повреден вътр.вентилатор,задрали лагери или нещо друго,за да се върти по-бавно турбината и да не осигурява необх.дебит
Този техник слага ли манометри заедно с амперклещие?
Аз не разбрах кой индикатори светят и кой мигат като се затвори клапата? Напиши по разбираемо да видим какво индикира.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Аз не разбрах кой индикатори светят и кой мигат като се затвори клапата? Напиши по разбираемо да видим какво индикира.
Влючвам,,ON,,Светва ,,Operatiom,,светва постоянно в зелено и ,,PRE-DEF,, постоянно в червено. След 55 сек се отваря шлюзата-Климатика започва да духа топло за 2-3 секунди и спира.,,OPeration,,започва да мига в зелено,като същевременно светва ,,Auto,,в постоянна зелена светлина и тогава се затваря шлюзата.На 100 -та секунда процеса се повтаря
-----------------
И още нещо да попитам О т вашата практика има ли случай климатика да работи без проблеми на изстудяване ,а в режим затопляне да не работи . И причината да е в компресора
------------------
А след като се изключи топлия въздух и се затвори клапата ,,OPeracion,,започва да мига в зелено, а ,,Auto,, започва да свети постоянно в зелено
Тази грешка се индикира като mold protection може да се възприема като матрица защита,при тази авария си трябва отваряне на външното тяло и мерене на модул на компресор.Има и вероятност да е IPM модула.
Миналата седмица се наложи да правя и аз 9HRI преди мен са минали няколко човека резали датчици сваляли вентилатори а аварията беше съвсем друга.
Цитат:
Тази грешка се индикира като mold protection може да се възприема като матрица защита,при тази авария си трябва отваряне на външното тяло и мерене на модул на компресор.Има и вероятност да е IPM модула.
Миналата седмица се наложи да правя и аз 9HRI преди мен са минали няколко човека резали датчици сваляли вентилатори а аварията беше съвсем друга.
Пробаха с нов IPM модул но не става. Тогава, дали наистина компресора е за смяна или...Ще съм ви благодарен ако ми дадете ваш телефон да ви се обадят колегите за консултация или не става. аз не съм от София.
Е щом са пробвали и с друг модул а и тази консумация 12 ампера има вероятност да е компресора и то голяма. На колко време е този климатик? В кой град си?
Цитат:
Е щом са пробвали и с друг модул а и тази консумация 12 ампера има вероятност да е компресора и то голяма. На колко време е този климатик? В кой град си?
От Монтана. Климатика е на 3.5 години.
--------------
На 3 години и половина