Добре де разликата между Fujitsu ASY12USB и Midea MSV1-12HRN1 с монтажа е 100лв. максимум 140 лв. Според мен по добре си вземи Fujitsu-то.Разликата е нищожна но качеството е огромно.Всеки ден не се купува климатик.Това е от мен.Помисли си и ти.
Добре де разликата между Fujitsu ASY12USB и Midea MSV1-12HRN1 с монтажа е 100лв. максимум 140 лв. Според мен по добре си вземи Fujitsu-то.Разликата е нищожна но качеството е огромно.Всеки ден не се купува климатик.Това е от мен.Помисли си и ти.
Днес оправях една MSV1-12HR замръзвала каза но се оказа че човека сами си го монтирал. Идвали колеги мерили и казали че бил в нормата, оказа се полу празен та вакум зареждане и почна да прави 22бара е поиграх си още доста време но започна да работи до 27бара при -5външна направо печка стана.
А в съседния блок имаше една мидея направо не се познава от лед и скреж явно колегите дето са го монтирвали толкова могат да ги оправят.
Всъщност,идва над 200лв. разликата,което наистина не е кой знае каква,но днес вече поръчах Мидеата,утре я монтират,благодаря пак на всички вас за помоща ще пиша в другата тема след като го монтират как се държи.А между другото да настоявам ли за тампони на външното тяло?Първоначално публикувано от bobovo
Да не забравиш да пишеш как се държи добичето в тея 21м2 при отрицателни темп.
Монтираха ли ти климатика webdevil ? С нетърпение чакам да споделиш първите ти впечатления. Тъкмо сега и захладня .
Да,монтираха го вчера!При -10 външна температура,нагласен на 23 градуса,прави около 21-22 в стаята,прави ми впечатление,че доста често се включва дефроста,а видимо питата е суха!Външното тяло е доста шумничко,макар че сложиха и тампони!Малко се изненадах от факта,че шума е като на стария ми климатик Promax,и работи по същия начин,има нещо като леко пристъргване неравномерно,и се придава и вътре на тялото,освен шума от турбината,който си е нормален,не знам да не би да е от късия тръбен път,който е около 2м.,шума е един на тласъци,доста е дразнещо!Иначе за сега топли и дизаина му е страшен!Първоначално публикувано от bobovo
За дефроста не се притеснявай за дефроста той е на време, не е с датчик и за това се разскрежава по таймер. За дрънченето виж тук съм питал защото и аз имах такъв проблем http://forum.setcom.bg/index.php/topic,32505.440.html
При мен беше свинска опашка оставена да си виси произволно на една от трабите и дранчеше много дразнещо.
Успех !!! И пиши дали си се справил.
bobovo, тук не мога да се съглася с теб за дефроста.Първоначално публикувано от bobovo
При този модел има алгоритъм на размразяване, свързан както с време, така и с датчици за температура.
Може и да си прав Kaar не споря.Но доколкото прегледах сервизното на тоя модел / Midea MSV1-12HRN1 / неможах да видя обозначен датчик на външното тяло.Извинявам се ако съм подвел някой.
Ще трябва да го отворя май,явно нещо опира и е на тласъци,а възможно ли е да се предава по тръбите и на вътрешното тяло,защото и вътре се чува леко?Първоначално публикувано от bobovo
По-добре не го отваряй ти! В гаранция е, все пак. Просто си извикай монтажниците.
Ако са ти къси тръбите може и така да е.Първоначално публикувано от webdevil
Аз съм си карък що се отнася до купуване на техника,винаги когато купя нещо,никога не е работило както трябва!На предния ми климатик сменяха на вътрешното тяло турбината,накрая смениха цялото вътрешно тяло с ново,пак заради такова бучене,и след 2 седмици работа пак същото,направо незнам вече!
Ти сега кой модел взе накрая?
В по горния пост дето писах че съм поправял един msv1-12hr човека каза че имало някакво бучене от вътрешното но след като го заредих изчезнало, аз не го чух преди това и незнам какъв е шума. Като цяло този модел е доста тихо вътрешното тяло .