Резултати от 1 до 13 от общо 13

Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #1

    Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    Здравейте.
    От известно време чета форума и научих много полезни и интересни неща за климатичните системи.
    Досега (от три години) ползвам Fujitsu ASYA 12, от който съм много доволен; единствената ми малка забележка е, че външното тяло не е от най-тихите. Това лято му направих основна профилактика с демонтаж и след това го сложих в друга стая, където обитателите ще го жалят повече (за разлика отпреди, когато се гърчеше предимно на 30 градуса зимата). Това е странична тема.
    ..........
    Сега искам да сложа непретенциозен (т.е. евтин) климатик във въпросната стая (в която беше Фуджицуто), ето малко инфо за нея:
    Кухня, около 15кв.м. южно изложение, с тераса, която ще бъде затворена зимата (външното тяло ще е извън терасата), без изолация с дървена дограма, но добре уплътнена. От климатика се очаква единствено и само да топли; без значение разхода на ел.енергия (все пак да не харчи над 1.5кВ), без значение екстрите, клас, шум и т.н.; като стана въпрос за шум - добре е да не е прекалено шумен (говоря за външното тяло), понеже то ще бъде монтирано близо до спалнята. Освен това ще е добре, и да не замръзва прекалено често зимата, но ако замръзва, ще му сложа реотан. Също ме интересува да не влиза прекалено често в режим на размразяване. За монтажа на външното тяло съм направил специална стойка от винкел, ще бъде с тампони, нивелирано и т.н. Тръбният път ще бъде около 3м.

    Спрях се на Мидеа, понеже от ниския клас е най-разпространена марка. Питането ми е за конкретно тези два модела:
    Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr?
    Въпросът е кой ще топли по-добре при конкретните условия? Първият е с новия фреон, но е по-мощен, вторият е със стария фреон, но по-слаб.... двоумя се
    Благодаря за вниманието, всякакви съвети са добре дошли.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #2

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    МСР5 е един от най калпавите модели които съм монтирал на отопление е трагедия. А както сте ползвали Фуджицуто този едва ли ще се справи.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #3

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    МСР5 е един от най калпавите модели които съм монтирал на отопление е трагедия. А както сте ползвали Фуджицуто този едва ли ще се справи.
    Какво имате предвид под "калпав" - не топли или дефектира? Ще успее ли МСР5 да издуха през жалуза да речем 45 градуса. ако е настроен на 30?
    А МСГ 09 слаб ли ще се окаже за помещението? Което означава, че ще духа по-топло от МСР5, но няма да може да изключи? Или просто ще е толкова слаб, че няма да може да стопли?

  5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,766
    #4

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    Колегата Ви съветва да се насочите към друга бюджетна марка. Послушайте го. Ако бюджета е ограничен, има други решения.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #5

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    Добре, приемам съвета. Нека преди това да си изясня нещо - конвенционален климатик на фреон Р410 ще ми върши ли работа зимата (ще топли ли)? На този фреон, понеже вече на Р22 ги няма. И вярно ли е, че конвенционален има опасност да замръзва и да размразява по-често от инвертор? Или факторите "замръзване" и "размразяване" нямат нищо общо с контрола върху компресора? Понеже съм чувал слуха "конвенционалния климатик не е за отопление"... затова питам, не знам какви са аргументите. И друго съм чувал "конвенционален може да издуха по-гореща струя от инвертор", което е в противоречие с предходното...
    След това уточнение (което предстои), кажете към коя марка/модел да се насоча - да, бюджета е ограничен, търси се климатик, който да топли
    Например, гледах в техномаркет Хитачи RAC E10HA, някакви отзиви за него? Въпреки че е над бюджета и е инвертор...
    А за Panasonic CU 973KE мнения? Той обаче е 9-ка и конвенционален и много стар модел... единственият ми аргумент е, че комшиите ми са с него (на същата стая), но живеят другаде и не го ползват...

    - - - - - - - - - -

    Така, изборът се очертава да бъде между:
    Fuji RS-12UC и Nippon ASW H14A4 EW
    Кой от двата да бъде, няколко думи и за двата, ако може (техн. им параметри ги знам). Единственото което разбрах и накланя везните към Фуджито е, че Нипона нямал външен датчик за размразяване и ще размразява на време, така ли е? Нипона къде се произвежда, в заводите на Мидея? Там откъдето излизат Аукс и Мидея, и другите подобни (понеже външното тяло много ми прилича на Аукс)?
    Всякакви отзиви са добре дошли, благодаря!
    Този пост е редактиран от арх. Пътко; 22-09-13 в 23:43.

  7. Junior Member Аватара на nanalai
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    55
    #6

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    Това е едно доказано конвенционално Fuji, и ако сте изолирани добре, ще ви върши перфектна работа.
    Fuji Electric RS-12UD

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #7

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    Благодаря за съвета, но Фуджито засега отпада. Понеже мислех да го пазарувам втора употреба, но вече го взеха. Нов е между 800 и 900, за тези пари мога да взема инвертор. Всъщност днес бях в една фирма за климатици и ми предложиха Gree GWH 12KF. Като се разрових из форума за него, прочетох добри неща. Но се колебая още какъв да бъде - конвенционал или инвертор. Бях решил конвенционал и максимално евтин, но днес ми казаха, че консумацията която дават по сайтовете на конвенционалните от порядък на 1.0 -1.2 кВ била осреднена стойност; а максимално харчели около 1.5-1.8 кВ. За инверторите също 1.0 кВ била осреднена стойност. Аз си мислех, че това са максимални стойности, т.е. че конвенционала няма как да харчи повече от 1.0 кВ.... Това всичко ме стресира, понеже както разбрахте от първия пост, този климатик ще се бичи яко зимата на 30 градуса. И ако е инвертор, дали изобщо ще може да намали обороти, не знам. Т.е. не знам дали инвертора не е "напразна" инвестиция. Но сега с тази консумация на конвенционала започвам да се замислям...
    Вашите съвети?
    Ако ще е инвертор, варианта на Гри ми допада. Другият вариант е Хитачи 10-ка...
    Предложете ми нескъп конвенционал, който да топли и да не е твърде лаком

  10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #8

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    Каквото и да вземеш - все ще сбъркаш. Орисия.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #9

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    Има нещо вярно в думите ти... по принцип бях решил да се отоплявам с камина - перфектният начин на отопление, пък и ми харесва романтиката . Да, обаче има един основен недостатък - иска зареждане с дърва и всеки час да съм край нея да ѝ подавам по една цепеница... Иначе камината няма нито вентили, нито пити, нито лагери... не може да се счупи, на практика е вечна. Дървата, изразени във финанси, не мисля, че излизат по-скъпо от тока. Освен това евтини дърва винаги могат да се намерят, но евтин ток трудно... И в крайна сметка ме спря това, че камината на мен ми харесва и я предпочитам, но другите в семейството не. А за камината си трябва мъжко участие, а аз не винаги съм тук и така.... Минах на опция "климатик".

    Дали ще сбъркам с избора на климатик - може би да... Така или иначе, без конкретизация в темата, трудно ще се ориентирам в правата посока. Но е разбираемо, че не ви се пиши, все пак подобни теми сте ги дъвкали много...
    По моя въпрос - ако реша конвенционален или инвертор, след това изборът ще е лесен. Но все още не са ми ясни предимствата и недостатъците на едните и другите. Те са ми ясни, но не ми е ясно дали е постижимо отопление с конвенционал, при това с ел. икономия.
    Благодаря за вниманието.

  12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #10

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    Цитат Първоначално публикувано от арх. Пътко Виж публикацията
    Те са ми ясни, но не ми е ясно дали е постижимо отопление с конвенционал, при това с ел. икономия.
    Основния аспект тук е бюджета ти. Предвид това, че се опитваш да минеш "по бедност", вземи си марков конвенционал и той ще те топли през 85% от зимата. В останалите 15% се радвай на романтика и на греяно вино край камината.
    По-добрия вариант е да се спреш на К2У, но практиката показва, че са необходими няколко години сред нас за да узрееш за идеята. Разбира се, избора си е твой и винаги съществува опцията да си дадеш парите за скрап, и да ни правиш компания тук цяла зима

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #11

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    Добре, последен пост за тази вечер, да не стана твърде нахален
    В чест на аватара на Kasap, вземайки предвид неговия съвет, избирам и подреждам следните климатици по ред:
    1. Sanyo SAP-KR127EHAX
    2. Sharp AY/АЕ-AP12NR
    3. Gree GWH12KF

    Първите два са конвенционални, комбинирам ги с инвертор, понеже са на една цена (Гри е с 50лв по-скъп).
    Сега ако може с няколко думи за всеки - какъв компресор, какъв топлообменник, какви датчици, какво управление, какво производство и всичко друго по-важно... може и по-накратко де, кой както иска.
    Аз лично съм за Шарпа, от конвенционалните, и въпроса си остава - дали да не дам 50лв отгоре, и да взема инвертор немарков? По отзивите във форума, Гри-то е добро...
    А за конвенционалните Панасоници (Чайна таун) от Техномаркет има ли смисъл да питам - къде се нареждат те спрямо горните? Това, че ги дават да топлят до -5 значи ли, че са с малка въшна пита?
    И един страничен въпрос - защо имам чувството, че моя Фуджицу (ASYA 12LLC) е с едноредов топлообменник (така казаха момчетата, които ми го профилактираха, но само гадаеха), а зимата топлеше та чак горещо ми ставаше?

    Едит: А К2У не знам какво е, предполагам е хипермегаклиматик, но както Касап каза, бюджета ми е малък а и още не съм узрял за идеята

    Втори едит:
    Така, разбрах какво е К2У
    Действам дори по въпроса...
    Този пост е редактиран от арх. Пътко; 26-09-13 в 02:22.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #12

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    И един страничен въпрос - защо имам чувството, че моя Фуджицу (ASYA 12LLC) е с едноредов топлообменник (така казаха момчетата, които ми го профилактираха, но само гадаеха), а зимата топлеше та чак горещо ми ставаше?

    Двоен е но е с капиларна система а не със Е-ТРВ затова е по нисък клас от LEC и LMCA.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    23
    #13

    Отговор: Midea MSR5 12hrn1 или Midea MSG 09hr

    За бъдещите потребители, които ще четат темата, искам да уточня на какво се спрях, а именно на: Gree GWH 12 KF. За него писах вече тук:
    https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...tml#post643991
    Иначе с Мидеите ми беше интересно как щеше да бъде, но по-добре да не разбирам
    И едно уточнение - Фуджицуту не е LCC, a e General ASHA 12 LGC, надявам се Велев да уточни в този случай дали е едноредова питата (или някой друг). А много ще се радвам също, ако някой изрови за него и сервизно ръководство, аз сега ще потърся из форума....
    Зимата, когато натрупам впечатления от Гри-то, обещавам да ги споделя .
    До нови срещи!

    Редакция: Намерих сервизно - раздела на Фужицу, на много удобно място сред важните теми. Благодаря на тези, които са се постарали така прилежно!
    Този пост е редактиран от арх. Пътко; 09-10-13 в 21:39.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Midea MSR5-12HRN1 - впечатления
    От barona75 във форум Климатици Midea
    Отговори: 12
    Последно: 03-06-10, 12:46
  2. Midea MSG-12HRN2/407/ или MSR5-12HRN1/410/
    От johny01 във форум Климатици Midea
    Отговори: 13
    Последно: 02-06-10, 13:09
  3. Midea MSR5-12HRN1 - впечатления
    От jav_1975 във форум Климатици Midea
    Отговори: 5
    Последно: 22-12-09, 15:32
  4. Midea MSR5-12HRN1 vs. Panasonic CS/CU-UW12GKE
    От nikman във форум Климатици Midea
    Отговори: 23
    Последно: 16-11-09, 23:20
  5. Отговори: 16
    Последно: 03-10-09, 15:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе