Re:Midea MSF-12HR - ремонт
Четирипътен вентил се казва и струва около 40-50 лева,а колко ще ти струва смяната - зависи от техника.
Китайски 4пътник ( какъвто е в Мидеята) е 25 лв,ремонта е приблизително 1 ч,ако външното е на удобно място и не се налага демонтаж и примерно 2 ч,ако се налага да се свали при ремонта. Едва ли труда ще е над 50-60 лв. Нов фреон 22 към 20 лв. Цялата работа би трябвало да е към 100 лв на око.
Смяна на четирипътен клапан 80лв (всичко)
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Смяна на четирипътен клапан 80лв (всичко)
Благодаря за инфото.Жалко ,че съм от друг град :081:
Ще ти дам една идея на лично.
:) тия твойте техници да не са ти сложили шапка както казваше Башмайстора във филма. Имал съм случай с недобре включена букса на четирипътния вентил, машината беше YORK. Ами ако е направо изключена буксата. Не знам на твоя климатик четирипътника в какво положение е когато няма напрежение на него и когато има. Просто не съм пипал никога Мидея.
Цитат:
Първоначално публикувано от provigo
:) тия твойте техници да не са ти сложили шапка както казваше Башмайстора във филма. Имал съм случай с недобре включена букса на четирипътния вентил, машината беше YORK. Ами ако е направо изключена буксата. Не знам на твоя климатик четирипътника в какво положение е когато няма напрежение на него и когато има. Просто не съм пипал никога Мидея.
Не виждам защо да ми слагат шапка :yikes :)).Сега след като чукнах аз по-сериозно :))климатика два дена не е замръзвал,даже доразмрази остатъка от мойто размразяване,но остановявам,че продължава да не "диша",а като го включа на студено....продължава да си духа топло :yikes
Учудвам се че това което ти предложих не те устройва и мислиш за смяна с нов. И така ако се случи и със следващия някой дребен дефект пак ли ще го смениш? Четерипътния клапан смяната му е малко специфична и затова са те натоварили така с цената, или просто нямат желание и да се откажеш сам.
Много ми е интересно как така размразява,а не тръгва на студено.Като отвориш панела и махнеш филтъра,вдясно има забодена бяла стойчица,а в нея една черна пишка/датчика за темп./.Пусни го на студено и я понагрей със сешоара на жена ти.
Размразил се е от само себе си от плюсовите температури на въздуха....
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Учудвам се че това което ти предложих не те устройва и мислиш за смяна с нов. И така ако се случи и със следващия някой дребен дефект пак ли ще го смениш? Четерипътния клапан смяната му е малко специфична и затова са те натоварили така с цената, или просто нямат желание и да се откажеш сам.
Не съм казал,че не ме усройва,а че няма да се справя.Офертата е супер.
Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
Размразил се е от само себе си от плюсовите температури на въздуха....
Нямам понятие...бях на терасата и видях изпаренията.Ведага превключих на студено,но.....духа си топло.
От такива, които обичат работата си и тя обича тях, много се пази! За 80 лв. смяна на четирипътен вентил "намирисва" на развалено! Такива прехвалени разбирачи :035: ! И не вярвам да са ти обявили цена над 200 лв....
Цитат:
Първоначално публикувано от човек
От такива, които обичат работата си и тя обича тях, много се пази! За 80 лв. смяна на четирипътен вентил "намирисва" на развалено! Такива прехвалени разбирачи :035: ! И не вярвам да са ти обявили цена над 200 лв....
Явно обичаш намръщени майстори дето си им развалил кефа че си ги извикал и работят без кеф обаче ти опразват портфеила.Е няма угодия като е скъпо що така като е ефтино пък що взимаш малко.
Велев прав си че угодия няма, но по-добре да е скъпо, защото така изглежда по-истинско! :ole Какво да се прави - народопсихология.