Здравейте,интересно ми е този модел с половинка външно тяло как се представя зимата или падне ли под 0та вее кат вентилатор,или пък външното е с двоен топлообменник и върши работа.
Здравейте,интересно ми е този модел с половинка външно тяло как се представя зимата или падне ли под 0та вее кат вентилатор,или пък външното е с двоен топлообменник и върши работа.
С това топлообменниче... да кажем, че се представя по-зле от нормалния некомпактен модел.
При -6 -7 едвам прави 16бара поне това мога да кажа защото монтирах такива купени от метро и това измерих началото на зимата.
Вчера си взех една обикновена Midea и докато проучвах какво да си взема марки и модели звъннах на познати в 2 монтажни фирми, които изрично ми казаха да не си вземам Midea на фреон R407c, защото имало някаква серия, на която им изгаряли компресорите.
Не съм си правил труда да помня серията, защото съм нямал и намерение да си купувам климатик на този фреон знаейки за по-слабите хладилни характеристики и недостатъци на фреона, но днес ще се видя с единият от тях и ако се сетя ще го питам за серията.
12-цата на 407с /MSG-12HRN2/ е с двуредов топлообменник, което според мен е добра машина за непретенциозно помещение.
Както споменах по-горе днес се срещнах с техника занимаващ се с ремонтите в една от монтажните фирми и го питах за модела Midea, за който вчера ми каза, че им изгаряли компресорите. Днес вече уточних, че става въпрос не за електрическо изгаряне, а за механично блокиране, но резултата и от двата проблема е един и същ, компресорът е за смяна. Моделът имащ този проблем е Midea MSG-_HRN2 с фреон R407c. Каза ми, че по едно време били на промоция за 360 лева. Промоцията май спомена, че била в магазини Метро.
Други модели на Midea за които ми каза, че им блокират компресорите са модели с малки външни тела тип compact.
Преди един месец говорих със собственик на малка фирма за климатици работеща предимно в к.к. Слънчев Бряг занимаваща се с монтажи и ремонти и той тогава ми обясняваше за онези Haier с малките външни тела също тип compact как масово им блокирали компресорите. Успявал от 10 блокирани да развърти 4, но ефектът не бил дълготраен след време пак блокирали.
Точно с компакта имах случай 5 минути след монтажа да блокира е други не съм имал но все пак аз не предлагах този модел.