Такаа, а няколко думи, голям фен съм на марката, досега съм си купил няколко клими МИдея, две от който инверторни, мъркат като котки (на единия му се наложи презареждане с фреон заради необезвъздушаване при монтажа, но след това работи супер), особено доволен съм от msv1-09hrdn1 - супер тих, работи добре и при много ниски температури.
И така тия дни в духа на марката поръчвам новият MS9V-12HRDN1, моделът ще се ползва основно за отопление, но за съжаление останах разочарован от следното:
пускам го първата вечер след монтажа и съм вътре в стаята, климатика както се очаква много бързо се справи със зададената температура особено като се има предвид че е преоразмерен. И по едно време чувам отвън едно ррррррр, все едно перката бие на ламарина!!!
Е от тук се започнаха ядовете - излизам отвън и какво установявам, когато компресора намали оборотите след първоначалния старт и климатика трябва да работи почти безшумно , започва този ужасен звук причинен от някаква вибрация близо до компресора.
То не бяха укрепвания, не бяха подпирания, подритвания, слагане на хартиики между ламарините, не и не.... Спира само когато го държа с ръка здраво в областта на компресора.
Установявам че проблемът е вътре при компресора защото се чува много ясно че компресора все едно като вибрира и се удря в някоя ламарина.
Звъня на фирмата, свързвам се с монтажника и той ми казва:"ще дойдем утре, амам не се притеснявай, то някое болтче не му е дозавито"!!!
От тук нататък картинката ми е ясна, ще последват редица оплаквания, те ще идват поне 3-4 пъти, а аз все няма да съм доволен защото климатика все ще си остане така шумен.
И с две думи - шума от този климатик няма нищо общо с щума на другите ми климатици от марката!!! Пълно разочарование!
Последно за информация - климатика със сигурност е обезвъздушен при монтажа, монтажа изглежда добре, само едно нещо прави впечатление, вътрешното тяло се пада под външното, но независимо от това тръбите на външното се качват лееко нагоре и след това плавно слизат - т.е не личи да е правена онази работа с тръбите която се правече така че маслото да се стича обратно при климатика!
Чакам мнения от спецовете, поздрави